reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy listopad 2013

paulagd- mnie bardzo bolał kregosłup jakieś 2 tyg temu promieniował do miednicy i nogi lewej, czuć było ból przy chodzeniu i zginaniu się.Teraz już tego nie czuje choć czasem jak się przekrecam w nocy to boli,

Dziewczyny zaczynacie już spać na lewym boku ???Bo ja nie mogę się przyzwyczaić w ogóle
Zawsze lubiałam spać tak pół na brzuchu i z podwiniętą nogą.

reklama
Witam Was dziewczyny. Troszke rozleniwiłam sie z pisaniem w ostatnim czasie, czytam Was codziennie ale nie mogłam juz zmobilizowac sie do napisania co u mnie...moze dlatego , ze w sumie nic nowego, i tak jakos chciałam Wam dac troszke odpocząc ode mnie hehe:) Wczoraj miałam fajny dzien,grill...dzieci cały dzien na dworku...potem spacerek,lody...W koncu ufarbowałam włosy,juz wyglądały koszmarnie i odrazu lepiej sie czuje,piszecie o wadze..ja troszke przytyłam przed ciąza,bo wazyłam 57, a jak zaszłam 62.5.Dziś aktualna waga to 61.5..wiec póki co nie tyje, ale jem na prawde wszystko, ale moze to dlatego, ze najadam sie w ciagu dnia a od godziny 18 nie chce mi sie juz jesc,jak nigdy bo nie bedąc w ciazy wcinałam najbardziej wieczorami.Dla mnie to bardzo wazne, aby za bardzo w ciazy nie utyc,bedzie to moje 3 dziecko i jak wiadomo po kazdym kolejnym jest coraz ciezej zrzucic, a ja bardzo wyczulona jestem na moja wagę...;/(całe zycie na diecie, taki typ).Z ciąza mam nadzieje, ok...dowiem sie 11 maja na badaniu genetycznym, brzuszek zaczyna juz odstawac i przypominac ciązowy :)Dziś cały dzien boli mnie głowa i byłam zmuszona wziac dwa apapy,dobrze ze chociaz to jest dozwolone w ciazy.Dziś konczy mi sie 11 tydzien , bardzo szybko leci mi ten czas, juz nie moge sie doczekac ruchów malenstwa, mam nadzieje, ze w 3 ciazy czuje sie je juz koło 14-15 tyg :)Przyjaciółka przywiozła mi dzis po swoich córkach łozeczko, materacyk, bujaczek, mate wszystko w super stanie, tak sie ciesze, bo juz tyle kaski odejdzie i bedzie mozna ją przeznaczyc na inne potrzebne rzeczy, a nie mam po chlopakach kompletnie nic, wiec wszystko musze kupowac od zera.Pozdrawiam Wszystkie z Was!

czekoladka mam tak samo moja ulubiona pozycja do snu.. Jak narazie spie tak, ale powoli prubuje na plecach i na lewym boku.
Kiedy będzie słońce???? ahhh dobija mnie ta pogoda.

witajcie mi choróbsko nie ustępuje :( miałam jutro jechać do rodziców ale niestety nie jestem w stanie... jestem tak osłabiona... szkoda gadać. Mam tylko nadzieje, że z maleństwem wszystko w porządku :-(

ja tez lubię spać tak cześć na boku cześć na brzuchu, a dlaczego przyzwyczajacie się żeby spać akurat na lewym boku? czy to ważne?

czekoladka21 a robilas cos zeby złagodzić bol? wziełam nospe ale nie pomaga... zobacze moze do jutra, moze po prostu krzywo spałam czy cos.
A orientujecie sie czy mozna w ciazy jakies masci brac wlasnie na bole plecow?

Starałam odpoczywać, robiłam sobie herbate gorącą(może to nie pomaga) ale mi zaraz przechodziło, kładłam sie na tym boku co bolało.Powiedzialam to lekarce i mówiła ze w ciąży są bóle kręgosłupa i kazała mi chodzić na basen.Co do maści nic nie wiem może warto spytać sie w aptece.

melonowa - róźne sa wypowiedzi ludzi na ten temat, jednak jak poszperasz w internecie jest to bezpieczna pozycja dla ciebie jak i dla dziecka.Powinno sie już zacząć przyzwyczajać koło 4 mc albo jak już widać troche brzucha ciążowego.Czytałam wiele na ten temat moja mama o takiej pozycji nie słyszała i pewno jest to wymysł lekarzy.Wyczytałam że jedna to przyjeła i było jej wygodnie i dziecku natomiast drugiej było lepiej na prawym boku.

reklama
U mnie mój narzeczony chce być przy mnie jak jeszcze nie zaczeliśmy planować to zawsze mówił że bedzię chciał być.Pewnie zaczniecie sie śmiać ale mój A jest skatem i naprawde straszny łobuz był z niego jak był mały i zanim go poznała.Później się zmienił przestał palić, pić piwko pije jak mu pozwole jeszcze do mnie wczesniej dzwoni czy moze sobie kupic.Zostało mu tylko ubranie i słuchanie muzyki hip-hop i rapu.:-):-)

Do góry