reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Witam wszystkie nierozpakowane Mamusie i ... Gratuluję wszystkim rozpakowanym !! :-)
Nie było mnie prawie miesiąc czasu i baaaaardzo mi przykro ale nie nadrobię ponad 200 -stu postów :sorry:
Od soboty mam wszelkie objawy zbliżającego się porodu czyli zawroty głowy, mdłości, brak apetytu, nerw kulszowy i ciągłe przeciąganie się malucha, bo to nie jest już kopanie tylko na zasadzie "zaraz wyjdę" :-) O dziwo noce oprócz co godzinnych wizyt w wc są do zniesienia.

velvet ja też mam podobne objawy tzn czasem jest mi niedobrze, zawroty głowy ale apetyt ostatnio mam za dwoje albo i troje.. hmm... a dzidzia we mnie to wierci się i kręci jak nigdy normalnie... aa..i nie wspomnę o chodzeniu siusiu.. strasznie często..

no hejka i ja się melduję :-)
po wczorajszym spacerku normalnie padłam jak mucha ;-) teraz biorę się za nadrabianie was ....

a ja wczoraj ze złości myślałam że pęknę :angry: mój landlord (osoba od której wynajmujemy mieszkanie) przestał od wczoraj grzać w kaloryferach... wiecie - nie chodzi o to że się chłodniej zrobiło... tylko o to że ja się za pranie synusiowych ciuszków wzięłam !! nie mógł skubany jeden tak ze 3 dni zaczekać?? :angry: bo zawsze ciuszki sobie na kaloryferze podsuszałam (jest taka duża płyta, więc nie trzyma się na nich kurz - jak to jest w przypadku blokowych żeberek ;-)). no i teraz zostało mi wystawianie ciuchów na dwór, ale wziąwszy pod uwagę że mieszkam tu gdzie mieszkam, i że pogoda jest taka a nie inna - ciągle musze siedzieć w oknie i sprawdzać czy nie pada....
ech normalnie głupie 3 dni :baffled: :crazy:

Dzień dobry Majóweczki! Ja już też dść dawno "na nogach", ale wpierw musiałam mężowi śniadanko zrobić - jako przykładna żona, potem samej się posilić, posprzątać po tym wszystkim i dopiero mogłam zasiąść do Was. Ale widzę, że frewencja jeszcze dość słaba. Gdzie reszta?

confi
widziałam już tego małego ostatnio

pamiętajcie dziewczyny o tym że nasze maleństwa też będą bardzo utalentowane:-) oczywiście po swoich mamusiach:tak::tak:

ja właśnie wcinam loda:-) i słucham jak obłąkana jeden kawałek:tak: strasznie mi się podoba
[video=youtube;8XDxhDbtDak]http://www.youtube.com/watch?v=8XDxhDbtDak[/video]
na pewno znacie z radia:-)

Velvet - a dlaczego nie jesz obiadków? żołądeczek się zrobił malutki, czy też liczysz na poród i boisz się lewatywy? ;-)
ech a ten landlord to mi całe plany popsuł :-( bo tak sobie zaplanowałam że robię jedną praleczkę, wysuszę, wyprasuje, i dopiero drugą wstawię - by się nie narobić i nie robić wszystkiego na raz :sorry: no cóż plan był dobry, szkoda że ktoś mi na drodze stanął :wściekła/y:

witajcie brzuchatki, ja dzis wstalam po 9, az wstyd sie przyznac :-p, juz dawno tak nie spalam dlugo ;-) was nadrobic to naprawde niezly wyczyn:-)

madziu, anula1812- wydaje mi sie, ze porod zbliza sie wielkimi krokami, skoro macie juz takie silne bole.

katharina- ja ze szwagierka mamy na ten sam termin, ja bede miala dziewczynke oni chlopca, pewnie beda spedzac ze soba duzo czasu i jakos sie dogadaja. jejka u ciebie juz tak blisko, ale fajnie trzymam kciuki za wtorkowa wizyte;-)

nina27- mam nadzieje, ze dzisiejszy dzien, jest dla ciebie przyjemniejszy ;-), ja czasmi mam wrazaenie ze moj m, bardziej mnie denerwuje i robi mi na zlosc odkad jestem w ciazy

k.m- to tylko pozazdroscic takiej formy. ja musze lezec i to mnie dobija ale zanim dostalam taki nakaz to tez cudownie sie czulam, nawet okna mylam i sprzatalam.

nina2003- czasami moga sie pojawic 3 tyg przed ale mowia tez ze 14 lub 10 dni, takze chyba masz jesdzcze troszke czasu;-)

justysia21- witaj w klubie mamusiek prasujacych na siedzaco z bolem nerek i dzieciatkiem umieszczonym bardzo nisko. J dowiedzialam sie juz 6 tyg temu, ze mala ma strasznie nisko glowke, jakby do porodu juz sie wstawiala, a w swieta mialam okropne skurcze poszlam do lekarza i okazalo sie ze mam rozwarcie na 1 palec, teraz mam duzo lezec a pozatym boli mni nerka prawa, taki sam bol mialam w grudniu a pozniej mialam kamienie, takze wiem co przezywasz, ale juz blizej konca mysimy sie trzymac ;-)

mama bartusia- jejka kochana, mam nadzieje, ze wszystko bedzie wporzadku z sylwia i jej dzieciatkiem, przekaz jej zeby dzielnie sie trzymala i ze mocno ja tule. dzieki za przekazanie wiadomosci

aneteczka- duzo zdrowka zycze na wzmocnienie polecam syropik *spam* - Syrop dla kobiet w ciąży - 150g

princestopic- kochana nie martw sie kazda ciaza jest inna, nie musisz miec takich objawow jak wszystkie :-) juz niedlugo bedziesz miala swoje dzieciatko

isabela- kochana ja mam rozwarcie na 1 palec juz tydzien temu, lekarz kazal mi lezec bo mam skurcze jak tylko wstaje a termin mam na 25 maja a lekarz chcialby mnie przetrzymac chociaz do poczatku maja.

krystyna30- kciuki zacisniete;-)

iwona100na- kochana moja mala ma glowke juz od 6 tyg bardzo nisko, mam czesto skurcze, musze lezec bo mam juz rozwarcie, ale jak odepchnie sie nozkami od zeber to mam uczucie jakby miala wyleciec:-D

velvet- kochana patrzac po suwaczku to tylko 4 dni , wiec pewnie bedziesz kolejna ;-) my juz mamy 4 dziewczyneczki narodzone, a co bedzie u ciebie???

confi- super ten maly wymiata

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry