reklama

Mamy majowe 2009

Właśnie, bez wyrzutów bo rezultaty będą słabe. Uwierz, ze nie robisz nic złego. Tobie i Młodemu dłuższy sen nie zaszkodzi tak jak nie zaszkodzi ta bytla mleko modyfikowanego, zwłąszcza, że zostawiasz jeszcze cyca. Chyba boisz się poluzowania tej niezwykłej więzi, która związana jest z karmieniem naturalnym, co?

dokładnie!!! :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
i czuję się tym okropnie :dry:

oki....już mykam....
Dziękuję Wam za ciepłe słowa...i wiem, że macie rację...:tak: tylko jakoś serce moje smutne jest :-( ale... będzie dobrze...wierzę w to bardzo głęboko, muszę się tylko oswoić :-)
papa

reklama
dokładnie!!! :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
i czuję się tym okropnie :dry:

oki....już mykam....
Dziękuję Wam za ciepłe słowa...i wiem, że macie rację...:tak: tylko jakoś serce moje smutne jest :-( ale... będzie dobrze...wierzę w to bardzo głęboko, muszę się tylko oswoić :-)
papa

No właśne chyba najtrudniejsze dla mam, jest to poluzowanie więzi.

dobranoc Okruszku.

apropo więzi i odstawiania od piersi i że to najtrudniejsze dla mamy, to od razu myślę o Moniqsan. Jej trudno bylo nawet wprowadzić zwykłe jedzonko nie odstawiając jeszcze od piersi, to co będzie z nią potem.

bohaciefka - bardzo dziękuje Ci za dobre i pomocne rady
Na prośbę córki i abym mogła spojrzec w lustro zaproponowałam mu powrót - przyznaje ale na moich warunkach i wspólnej pracy nad sobą - powiedział NIE
Ale jak corka za kilka lat zapyta czy próbowałam bedę mogła z czystym sumieniem powiedzieć że TAK
Ode mnie odchodzi się tylko raz i juz dla mojego M droga jest zamknięta
Byłam u prawniczki 31.12.2009 - chciałam to zrobić w starym roku
Pozew jest w trakcie przygotowywania
Zbieram paragony, mam dowody - bilingi rozmów męża (udało mi sie je przechwycić)
Mam juz świadków min. siostre męża która będzie zeznawać na moją korzyść - rozmawiała z tą jego babą i ma od niej sms-sy
Właśnie zaczynam sobie notować jego telefony i wizyty oraz ich okoliczności

Czy ktos się może orientuje czy pozew składa sie w miejscu zamieszkania czy zameldowania?
Raczej zamieszkania. A pozew piszesz sama czy prawnik?
Zbieraj dowody bo tylko one najbardziej przemawiają w sądzie.

Iwona - dużo myślałam o Tobie. Na razie złość daje dużo siły do walki ale przyjdzie czas załamania z pytaniem dlaczego, co ja takiego zrobiłam, widok ICH bedzie bolał. Czeka Ciebie bardzo trudne zadanie, które zaprocentuje kiedy dzieci będą dorosłe. Za wszelką cenę nie wciągaj dzieci w rozgrywkę między Wami, teraz walczycie, nienawidzicie się, chęć zemsty jest przeogromna. O tej drugiej nie mów przy dzieciach z lekceważeniem i nie wdawaj się w szczegóły. Jesteś teraz podporą dla swoich dzieci - jedyną. Będą bały się, ze mogą stracic i Ciebie wiec upewnija Je, ze Je bardzo kochasz, że dacie sobie radę choć będzie czasem trudno. Z mężem ustal warunki spotkań iu to co mówi dzieciom (raczej córce) o swoim odejściu. Paradoksalnie nie oczerniaj M w rozmowie z córką, oczywiście prawdy nie zatajaj. Najlepiej jakbyś udała się do psychologa aby poradził Tobie jak postępowac z córką. Nie wiem jakie były wasze relacje przed poczęciem Michasia ale ogólnie to dzieciaki wyczuwają niuanse i czują niezgodności między rodzicami.
Dużo siły i mądrości, rozwagi i odwagi bo stoisz pzred trudnym zakrętem swojego życia. Myślę ciepło i ponawiam zapewnienie o mojej pomocy.

Iwona -
Na próbe powrotu za wcześnie - jakby miała nastąpić. Dopiero jak spotkacie się w sądzie to dotrze do Was, że zbliżaczie się do końca wspólnej drogi i wtedy moze przyjdzie refleksja czy to jest włąśnie to o co Wam chodzi choć niekoniecznie.
Prośba córki - ona po prostu chce mieć oboje rodziców. Musisz liczyć się z tym, ze na tobie będzie odreagowywać złość za odejście taty (kocha was oboje choćbyście nie wiem co zrobili). Możesz liczyć na pomoc rodziny? Na dobre słowo od nich dla siebie i córki? Córcia jest na tyle duża, ze będzie zadawać pytania i dobrze byłoby aby miała z kim pogadać oprócz Ciebie.
Myślę o Tobie ciepło i troszkę surowo bo trudne zadanie przed Tobą a słodzić nie będę, że będzie łatwo i szybko.

JoIu , sto Iat dIa Twoich kobietek!!!Jeden torcik aIe dIa dwóch osóbek.
foreverfriends_jpg_jpg.jpg

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry