m&m's
Entuzjast(k)a
Oj to przykro tak, jak ktoś czegoś nie dopilnuje i potem problemy są przez to, a mógł Twój M uniknąć tej operacj.
no właśnie. to wkurzające. bo wytarczyło nosić taką wyrównawczą wkładkę w butach. i byłby zdrowy.
ech.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Oj to przykro tak, jak ktoś czegoś nie dopilnuje i potem problemy są przez to, a mógł Twój M uniknąć tej operacj.
Nie no o klasyce to ja się w ogóle nie wypowiadam. To się rozumie samo przez się:
Cepeliny, The Doors, Black sabath, Genesis (jeśli znasz, to już tu powinien Ci Peter Gabriel coś mówić), Bob Dylan, David Bowie, Van Morrison. Się wie
Petera Gabriela na pewno znasz ze słynnego Sledgehammera, albo Dont give up w duecie z Kate Bush
no właśnie. to wkurzające. bo wytarczyło nosić taką wyrównawczą wkładkę w butach. i byłby zdrowy.
ech.
Mój M ma to samo. Noga około 1,5-2 cm krótsza. pierwsza o noszeniu wkładki wspomniała moja mama z 7 lat temu, ale on nie chciał o tym słyszeć (uważał że nie jest kaleką i to obciach). Zawsze lekarze mu mówili że noga krótsza, ale nic nie robili, nie radzili. Teraz M od około roku nosi wkładkę. Ja go namówiłam. Zaczęło się od tego (on bardzo dużo biega) że zaczął go boleć staw biodrowy (zapewne wyciera się panewka), potem kręgosłup w odcinku piersiowym (skarżył się na łopatkę). W ogóle jak stoi to widać że jest taki "przekoszony" (z tyłu szczególnie). Inaczej rozłożone są masy mięśniowe na plecach, jak robi pompki to też jakoś tak krzywo. Pewnego razu stało mu się coś w podudzie (ja też zganiam to na nogę) i był u ortopedy, który stwierdził że nie jest źle, ale wiadomo, szkielet jakoś sobie tę nierówność rekompensuje i stąd te bóle i urazy i powiedział że wkładka jak najbardziej. Ciężko mu się bylo przyzwyczaić, kręgosłup bolał jeszcze bardziej (bo wiadomo - od 35 lat przyzwyczaił się do tej krótszej nogi) ale teraz jest już OK
W sensie że tego nie odczuwa. No ale zobaczymy co będzie za kilka - kilkanaście lat 
o to znam oczywiście, a czy Genesis miało później innego wokalistę?Bo jak widac znam tylko ogólnie Genesis.

Mój M się dziwi skad znam tekst jak nie mamy takiej muzy w domu.W sumie to sama nie wiem.
przeskrobałam coś czy macie mnie w osobach ignorowanych?
kasica miłego spacerku!

sama rozumiesz