reklama

Mamy majowe 2009

Ankzoc - no to fajnie, że huśtawka zakupiona, i okazała się strzałem w "10-tkę" :-):-):-).

Kurcze... a ja myślałam, że pochwalisz nam się dzisiaj jakąs nową fryzurką..:sorry2:;-). A w ogóle co chciałabyś zmienić?

Co do PIT-u - postaram się dzisiaj rozliczyc, jeżeli będę miała problemy to się zgłoszę (zazwyczaj sama rozliczałam siebie i M...ale teraz przy dziecku zastanawiam się co zrobić... ale z drugiej strony - jeszcze nie patrzyłam na druk... wiec może nie taki diabeł straszny

Owco - no proszę... ale zazdroszczę Ci tej całej przespanej nocki... Moja wstała (mimo tylu pobudek od wieczornej kąpieli) przed 6:00:-(

Layla - wiesz... Jaga pomimo, ze cały czas jest ze mną - ma fioła na punkcie mojego Taty... Jak On ją weźmie do siebie, mogę zapomnieć o tym aby przyszła do mnie, albo żebym mogła ją "odkleić" od taty... Chowa się przede mną, ucieka, wtula się w tatę... Także jestem na 2 miejscu.

Co do zachowania babci i M.... Nie ładne to wszystko... Musisz przedstawić im sprawę "po męsku", bo nadejdzie czas, że nie będą juz mieli siły na tego typu zabawy - i co wtedy??? W tej chwili odbija sie to na Tobie, ale lada chwila i Oni odczują skutki "fajnej zabawy" :dry:

Tsarina - ale bym sisę napiła takiego likierku... Zazdroszczę spania Izy... Moja szaleje... ale pewnie za godzinę padnie, wiec odetchnę troszkę :sorry2:

reklama
dziewczynki, pisze na ogólnym, ale o odp poproszę w przepisach, co by nie śmiecić...

moja babcia, okazało się niedawno, ma cukrzyce typu 2, a w nd są jej imieniny, będą goście i wogóle... mama prosiła mnie o pomoc, żeby znaleźć coś takiego, zeby i babcia i goście mogli to jeść, chodzi też o to, żeby rodzinka się nie dowiedziała, że babcia ma kłopoty z cukrem. Ja mam być głównym kucharzem, więc wszelkie udziwnienia są dozowlone, ale coś jak "bigos dla diabetyków" są mile widziane... ten bigos to tylko taki przykład- żart...

jeśli coś znacie sprawdzonego to dajcie znać proszę...
ja właśnie buszuje po stronach dla diabetyków, ale tylko coś jakby sernik znalazłam ze "słodkości", a z innych potraw to ciągle coś zbyt udziwnione...

owca121- wow to super, że dostaniecie tyle kaski :-)

agakm- współczuję nocki :-(, ale witaj w klubie bo u mnie to samo :baffled:

agakm, barmanka79 -kupilismy taką ARTGOS Huśtawka kubełkowa z pasem - czerwony (912950311) - Aukcje internetowe Allegro , w sumie cieszę się bo w drewnianych nie ma żadnego zabezpiecznia, a moja Maja jak jej w krzesełku nie zapmniemy w pasy to odpycha się od blatu i wyjeżdza dołem i to samo robiłaby w hustawce a w tej ma zabezpieczenie :cool: miedzy nóżkami i pas :cool2:. A co do fryzjera mam nadzieję, że w pn już mi nic nie wyskoczy!!! w sumie chciałam, podciąć, pofarbować i zrobić grzywkę chodzi mi o coś takiego
ikf.com.pl-fotka-.jpg

martalis- ojejka... ja też mam kiepskie nocki :-( także witaj w klubie i brawo dla Xavcia :-) i duzo zdrówka :happy2:

owca121- wow to super, że dostaniecie tyle kaski :-)

agakm- współczuję nocki :-(, ale witaj w klubie bo u mnie to samo :baffled:

agakm, barmanka79 -kupilismy taką ARTGOS Huśtawka kubełkowa z pasem - czerwony (912950311) - Aukcje internetowe Allegro , w sumie cieszę się bo w drewnianych nie ma żadnego zabezpiecznia, a moja Maja jak jej w krzesełku nie zapmniemy w pasy to odpycha się od blatu i wyjeżdza dołem i to samo robiłaby w hustawce a w tej ma zabezpieczenie :cool: miedzy nóżkami i pas :cool2:. A co do fryzjera mam nadzieję, że w pn już mi nic nie wyskoczy!!! w sumie chciałam, podciąć, pofarbować i zrobić grzywkę chodzi mi o coś takiego
Zobacz załącznik 221414

martalis- ojejka... ja też mam kiepskie nocki :-( także witaj w klubie i brawo dla Xavcia :-) i duzo zdrówka :happy2:

Wow swietna fryzurka, koniecznie pokaz pozniej swoje zdjecie:-):-):-)

tsarina, nie pomogę, nie znam się na tym :-( ale może pomogą dziewczyny które miały ciążową cukrzycę, może one Cię zainspirują ;-):tak:

ankzoc, świetna fryzurka i kolorek śliczny.

własnie tsarina - wejdź na cukrzycowe mamy, ponadto Monika i Moniq mogłyby Cię wspomóc. Moja chrzestna ma cukrzycę, ale... jakos nigdy nie podpytywalam ją o jedzonko... :sorry2::zawstydzona/y:

Ankzoc - świetna fryzurka, taka prosta, a jednocześnie ma "coś"w sobie:tak:. Też mi się bardzo podoba:-).
Za mną też chodzi jakieć cięcie i grzywa... ale pozostane tylko przy zmianach kolorkowych (grzywka może w lecie). Obiecałam mojemu M, że zapuszczę jeszcze o jakies 10-15 cm moje włosy - bo On nigdy mnie w takich długich nie widział, a później mogę się nawet na zapałkę obciąć:-D

owca, barmanka79, agakm- dziekuję, super, że wam się podoba w sumie długość włosów to ja mam taką, tylko kwestia dorobienia grzywki i kolorek :-), jak bedę wyglądać w miarę to cykne fotę i wkleję :-D

reklama
WSZYSTKIEGO NAJ DLA NASZYCH SOLENIZANTÓW!!!!

Tsarina ,ja nie pomogę w sprawie potraw cukrzyków.W ciąży miałam oprócz cukrzycy cholestazę więc moje jedzenie nie było wymyślne . Jadlam tylo chudziutkie wędlinki,jogurciki ,serki . Nie nadaje się to na potrawy urodzinowe.Moniq na pewno Ci pomoże bo ona miała cierpliwość do wymyślania potraw nie podnoszących cukier.Ugotowanie to jeszcze nie problem trzeba jednak pamiętać o wiekosći porcji i przeliczać wymienniki węglowodanowe.Zaglądałaś tu

http://forum.mojacukrzyca.org/viewtopic.php?t=9871
W Kauflandzie jest słodzik który nadaje się do gotowania i pieczenia. Napisanie jest na nim że może używać go cukrzyk.Jak jesteś zainteresowana to poszukam nazwy.

Ankzoc, czekamy na efekty. Kolorek włosów mi się podoba.Fryzurka też niczego sobie.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry