reklama

Mamy majowe 2009

mamastud wiesz mnie tez 3 testy wychodziły neggatywne mimo ze wykonywałam je 2 tyg po terminie miesiaczki... Efekt lezy za mna i gada przez sen. Ciaze potwierdził lekarz na USG.

Wpadłam tylko na wyniki testu:-) my juz po fryzjerze przed chwila przyjechalismy mały zachowywał sie super, na poczatku wystraszył sie maszynki, ale jak odwrócilismy go do tv i leciały reklamy to p. Iwonka raz 2 go ostrzygła:) Reszte poczytam jutro ide spac o padam dosłownie

reklama
Mamstud witaj kochana - ach miałam jakieś zaćmienie umysłowe dlatego mnie nie było...
Mówisz Lalka z twarzą Zosi:szok:....hmmm chętnie się zamienię...miło Nam że ciepło o nas myślicie...mam nadzieje, że będzie okazja do zabawy Gabi z Zosią
U Zosi dobrze ...prócz tego że je i sika w nocy jak szalona...nie raz w nocy po omacku szukałam czystych ciuszków żeby ją przebrać
Ogólnie zdrowa jak rybka przez całe swoje 16 miesięczne życie miała gorączkę przez pół dnia (sama znikła) i 2 dni lekki katarek no i pamiętne rozwolnienie...mam nadzieje ze zawsze będą ją choroby omijały.
A tak ogólnie to nie wiedziałam ze można kogoś tak mocno kochać:tak:
M&m's dziękuję:tak: za spaniem w nocy wielki plus z 5-7 pobudek są 3 w czym 1 lub 2 karmienia. Staram się ją wieczorem zapchać na maksa...dziś prawie zwymiotowała kaszkę tyle w nią ładowałam...no ale zjadła 2 obiady - w domu i u cioci Confi.
Nie wiem dlaczego Ona tak ma...na nic oszukiwanie wodą lub przetrzymywanie na siłę...jest głodna i już
:baffled:

Ostatnia edycja:
Mamstud rób kolejny test
Mmatysia u mnie było to samo z palcami przedwczoraj tyle że to ja mądra przyczasłam Kamilowi palce nie widziałam że za mną stoi i zamkłam dzrwi na szczęście skończyło się tylko na małym rozcięciu paluszka ale tak płakał że byłam pewna ze mu złamałam palce
Marta hehe dobrze że przeżyłaś najazd dzieciaków

Daj znać rano jak serniczek bo nie wiem czy zrobić :-)
więc tak..serniczek PYCHA :tak::tak:
tylko że ja chciałam go "przedobrzyć" i dałam całe wiadereczko sera :baffled: (1kg) i wyszedł troche rzadszy niż jest na zdjęciu... (w przepisie jest 750g;-)), no i nie wiem czy lubisz słodkości, bo dół ciasta tam gdzie są orzechy wyszedł słodki .. tego syropu dałam tyle ile w przepisie więc najwidoczniej tak musi być. Tyle że ja za aż tak słodkim nie przepadam i następną razą zamiast 2/3 szkl syropu dam 1/2 szkl;-) (mam nadzieję że przez to nie zmieni się konsystencja :-()...
Zresztą zaraz zapytam osoby która już to robiła ;-)

Jola, mam pytanie odnośnie tego sernika. Chodzi mi o mase orzechową z golden syrup.. Dawałaś tyle ile jest w przepisie (2/3 szkl)? Dla mnie jest troszkę za słodkie ;-) Wiesz co się stanie jeśli tego syropu dam 1/2 szkl?

Hej.
Widać od razu że weekend,pustki jak zawsze.
Ja już po pierwszych zajęciach i było fajnie:tak:.Grupa zapowiada się ciekawie,wykładowca niczego sobie:-D,poza tym spodobała mu się moja "różowa marynarka"nieważne że była fioletowa i wytypował mnie na ochotnika do napisania referatu na następny zjazd:crazy:.

hejo,

barmanko u nas na obiad było - "wiesz co" ;-) normalnie pysznosci. :-D

kasiu, nie ma to jak być "wytypowanym ochotnikiem" :-p

a co do sernika, to ja go znam (prawieże ten sam przepis), tylko w wersji brzoskwiniowej.
jak mi się będzie nudzić to zrobię orzechowy.
tylko problem jest, kto to zje, bo u mnie wszyscy na diecie.. :dry::baffled:

witajcie Kochane...

noooo sporo miałam do nadrobienia...

więc lecę (jakbym o którejś zapomniała... to z góry przepraszam):

mamstud - nooo Kobitko... choroba chorobą, ale... ja trzymam kciuki aby wszystko wyszło pozytywnie z tą @. I nie stresuj się - tym razem napewno wszystko będzie dobrze!!!

hahahhaa - opowieść z kupką rewelacja!!! Naprawdę!!! Jaga lepiej mnie latem urządziła... ale nie napisałam tego chyba na BB... bo to był dopiero hardcore... Uwierz mi... pal licho dywan, hahaha.

Mmatysia - o Boziu... znowu pogotowie??!!! Kochana... ja to nie wiem jak Ty dajesz radę z tym Filipkiem... Próbowałam sobie wyobrazić siebie na Twoim miejscu... i kiepsko mi to wyszło (po tylu ladowaniach na Izbie Przyjęć, pewnie przy kolejnym "wypadku" padłabym na kolana i ryczała z bezsilności)
Oby paluszki Filipka szybciutko przestały bolec - buziaki od Cioci Agi i Jagodzi

Jolu - mhmmm - przepis ze znajomej stronki. Hmmm - ja tam samo sceptycznie podchodzę do orzechów w serniku... ale skoro Twoja mama została "przekabacona" ciastem, to i ja spróbuję. No i jeszcze słowa barmanki - pchają mnie w ten przepis, więc niedługo i ja coś napisze w temacie.

Dziewczynki Bosssssskie!!! Tak cudnie uśmiechają się na tych fotkach... tak się tulą, że ... ciężko uwierzyć w to że potrafią się i zdrowo poszarpać, hehe.

M&m's - już Ci lepiej? Hmmm... może długi sen by Ci pomógł, jakaś relaksująca muzyczka... kapuśniak?
Życzę powrotu dobrego samopoczucia.

Kasiu - no prosze... nie dziwie się Panu... taka elegancka Pani w różowym napewno napisze referat celująco (bdb)!!! No i fajnie, że spodobała Ci się szkółka.

Moniko - miłego weekendu z kompletem Rodzinki.

AgA - ja też przebieram Jagodę w nocy... Ona szybciej w nocy napełnia pieluchy niż w dzień. Ale i dużo więcej pije płynów (mleko na noc, herbatki)

no i pochwalę się i tu - i ja dostanę paczkę pampersów od streetcomu!!!

Umi - pochwal się nowa fryzurka Kacperka!!! super, że tak szybciutko Wam to strzyzenie poszło. Ja z Jagodą i jej grzywką mam 3 światy...
a co do drugiego bejbika - to i ja planuję tak gdzies w wieku 36 lat... Akurat Jagódka będzie już w wieku szkolnym (8 lat), więc... powinnam byc oaza spokoju i ... drugie bobo byłoby wtedy po prostu idealne (sytuacja finansowa powinna się sporo poprawić, może będziemy już w końcu mieszkali w swoim domku, a jaga nie będzie aż tak zazdrosna o wszystko)!!! Teraz poświecam się tylko dla niej.

dobry wieczór Majóweczki

Rzeczywiście widać, że weekend, pustki tu.

Barmanko zastanowię się nad tym serniczkiem w takim razie :-) Jutro gotuję pyszną zupkę z czerwonej soczewicy, znajomi wpadają na filmy J.J. Kolskiego to będę miała czym zabłysnąć :-)

Kasiu cieszę się, że jesteś zadowolona ze zjazdu. A referat na jaki temat? Domyślam się, że do twarzy Ci w różowym! :-)

m&m's jak problem, Ty zjesz cały! :-)

Aga ale cudownie, że Zosia wcale nie choruje! (tfu tfu tfu!), mam nadzieję, że tak już zawsze zostanie. Lalkę przywiozę na następne spotkanie, to zobaczysz, że podobieństwo uderzające :-)

agakm nie napisałaś co u Jagody, jak jej problemy brzuszkowe? Fajnie, że planujecie rodzeństwo dla Małej ale powiesz szczerze, że ja po 30 nie mam zamiaru dzieci rodzić. Właśnie, jak wygląda mój ulubiony domek na Dolnym Śląsku? Coś się posuwa do przodu?

A ja porządkuję zdjęcia, przeglądam ubranka na allegro - muszę kupić Gabie kurtkę, spodnie ocieplane, trochę rajstopek, Andrzejkowi też kurtkę i obojgu butki. Fajnie, lubię kupować ubranka dla dzieci ale mój M nie lubi za nie płacić :-)
Powysyłam też kilka zaległych e-maili i chyba pójdę spać bo padam.
p.s. @ nadal brak....

Ostatnia edycja:
więc tak..serniczek PYCHA :tak::tak:
tylko że ja chciałam go "przedobrzyć" i dałam całe wiadereczko sera :baffled: (1kg) i wyszedł troche rzadszy niż jest na zdjęciu... (w przepisie jest 750g;-)), no i nie wiem czy lubisz słodkości, bo dół ciasta tam gdzie są orzechy wyszedł słodki .. tego syropu dałam tyle ile w przepisie więc najwidoczniej tak musi być. Tyle że ja za aż tak słodkim nie przepadam i następną razą zamiast 2/3 szkl syropu dam 1/2 szkl;-) (mam nadzieję że przez to nie zmieni się konsystencja :-()...
Zresztą zaraz zapytam osoby która już to robiła ;-)

Jola, mam pytanie odnośnie tego sernika. Chodzi mi o mase orzechową z golden syrup.. Dawałaś tyle ile jest w przepisie (2/3 szkl)? Dla mnie jest troszkę za słodkie ;-) Wiesz co się stanie jeśli tego syropu dam 1/2 szkl?

Moni...ja robilam z poltorej porcji na duuza blache..:-) i dalam na te porcje wlasnie 2/3 szklanki golden syropu i nie dawalam cukru...:tak: Mysle ze nic sie nie stanie..poprostu tej masy takiej "budyniowej" laczacej orzechy bedzie mniej...
Aaa no i zapomialam napisac ze ja zamiast maki do sera zaaawsze dodaje budyn
waniliowy...
Aaaa no i my nie czekalismy 4 godzin....:-p:-p..nie wytrzymalismy..ukroilam po godzinie i powiem ze byl wspanialy taki cieplutki jeszcze...:-p:-p:-p

Martus...moja mam wlasnie robi zawsze sernik z brzoskwinami....dlatego byla taka sceptyczna do tego przepisu...
Powiem Ci ze ten sernik woooogole nie smakuje jak ten z brzoskwiniami...

Jesli chodzi o to ze sie zle czulam to na pewno nie to o czym pomyslalyscie...troche niemozliwe bo meza mam dopiero ponad tydzien..:-D:tak:
Tak jak sugierowala Monika..bardzo mozliwe ze moge miec anemie...schudlam ostatnio...:-(

Aga.k.m...dziekuje za mile slowa pod adresem moich dziewczyn...:-)
No one tak wygladaja jak anilki..ale potrafia niezle sie pobic..np wczoraj Alicja ugryzla Amelie do krwi...:baffled:
Jesli chodzi o sernik..to naprawde poolecam...
Tylko radze tak jak zreszta sama autorka blogu zeby uzyc tego sera President smietankowego...
A polaczenie orzechow wlasnie z serem okazalo sie wspanialym pomyslem.
Zreszta ja zawsze przed upieczniem czegos czytam tam wszystkie komentarze i powiem Ci ze wszytkim tak smakowala ta masa orzechowa ze wiele osob postanowila nastepnym razem zrobic z podwojnej porcji..:tak:
No i ja upieklam juz z tego blogu naprawde mnostwo rzeczy...zreszta uwielbiam piec...:tak::tak:

Kasiu...zazdroszcze Ci tej szkoly...tez bym sobie pojezdzila na zjazdy...fajna taka odskocznia..:tak: No i super ze wrocilas zadowowlona..oby tak do konca..:tak::tak:

Mamstud....a jak robisz te zupke....?? Ja uwielbiam soczewice i z checia bym zrobila..:tak::tak:
Ja tez uwielbiam robic zakupki...:-):-) z tym ze moj P nigdy nic nie ma przeciwko temu , wrecz przeciwnie..:tak:
Wiesz,...jesli szukasz rajstopek to ja kupowalam niedawno u tego sprzedawcy...super wybor i super gatunkowo...
WOLA rajstopy 100 WZORÓW rajstopki SZYBKO r 80-86 (1250618740) - Aukcje internetowe Allegro

A moze jednak to bejbik bedzie??:-):-):-)

a ja dzis padam...moje dziewczyny maja od wczoraj rozwolnienie...ale dzis zmienialam pieluchy 17 razy...:szok::szok::szok:
Normalnie zalamka...i teraz zastanawiam sie od czego to...??
Na razie podalam im probiotyki...Ech zawsze cos..:-(
Dobra spadam poprasowac bo juz nie moge patrzec na te goore ciuchow...:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
mamstud, szalejsz jeszcze na allegro? :-)

ja jakoś ubranek na razie mam wystarczająco, teraz już poluję na prezety. :-)

co do sernika - wiesz żę ja nie przepadam za słodkim. Za to jak aga napisała o tym kapuśniaku, to normalnie język mi na podłodze wisi, na samą myśl!!!!

... ja po 30 nie mam zamiaru dzieci rodzić.

ja też! potem rezerwuję czas dla siebie. :-)

Jolu, wiesz że w tych sprawach to i "tydzień" wystarczy. nawet powiedziałabym że znacznie mniej. :-)
a tak na serio. SCHUDŁAŚ!!!! kobieto!!!!! patyczku ty, niewykręcaj się "brakiem czasu i apetytu" bo ty musisz trochę przytyć!

co do sernika - a można użyć orzechów laskowych?

Aga, na właśnie, jak Jagoda?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry