więc tak..serniczek PYCHA 

tylko że ja chciałam go "przedobrzyć" i dałam całe wiadereczko sera
(1kg) i wyszedł troche rzadszy niż jest na zdjęciu... (w przepisie jest 750g;-)), no i nie wiem czy lubisz słodkości, bo dół ciasta tam gdzie są orzechy wyszedł słodki .. tego syropu dałam tyle ile w przepisie więc najwidoczniej tak musi być. Tyle że ja za aż tak słodkim nie przepadam i następną razą zamiast 2/3 szkl syropu dam 1/2 szkl;-) (mam nadzieję że przez to nie zmieni się konsystencja :-()...
Zresztą zaraz zapytam osoby która już to robiła ;-)
Jola, mam pytanie odnośnie tego sernika. Chodzi mi o mase orzechową z golden syrup.. Dawałaś tyle ile jest w przepisie (2/3 szkl)? Dla mnie jest troszkę za słodkie ;-) Wiesz co się stanie jeśli tego syropu dam 1/2 szkl?
Moni...ja robilam z poltorej porcji na duuza blache..:-) i dalam na te porcje wlasnie 2/3 szklanki golden syropu i nie dawalam cukru...

Mysle ze nic sie nie stanie..poprostu tej masy takiej "budyniowej" laczacej orzechy bedzie mniej...
Aaa no i zapomialam napisac ze ja zamiast maki do sera zaaawsze dodaje budyn
waniliowy...
Aaaa no i my nie czekalismy 4 godzin....

..nie wytrzymalismy..ukroilam po godzinie i powiem ze byl wspanialy taki cieplutki jeszcze...

Martus...moja mam wlasnie robi zawsze sernik z brzoskwinami....dlatego byla taka sceptyczna do tego przepisu...
Powiem Ci ze ten sernik woooogole nie smakuje jak ten z brzoskwiniami...
Jesli chodzi o to ze sie zle czulam to na pewno nie to o czym pomyslalyscie...troche niemozliwe bo meza mam dopiero ponad tydzien..

Tak jak sugierowala Monika..bardzo mozliwe ze moge miec anemie...schudlam ostatnio...:-(
Aga.k.m...dziekuje za mile slowa pod adresem moich dziewczyn...:-)
No one tak wygladaja jak anilki..ale potrafia niezle sie pobic..np wczoraj Alicja ugryzla Amelie do krwi...

Jesli chodzi o sernik..to naprawde poolecam...
Tylko radze tak jak zreszta sama autorka blogu zeby uzyc tego sera President smietankowego...
A polaczenie orzechow wlasnie z serem okazalo sie wspanialym pomyslem.
Zreszta ja zawsze przed upieczniem czegos czytam tam wszystkie komentarze i powiem Ci ze wszytkim tak smakowala ta masa orzechowa ze wiele osob postanowila nastepnym razem zrobic z podwojnej porcji..

No i ja upieklam juz z tego blogu naprawde mnostwo rzeczy...zreszta uwielbiam piec...

Kasiu...zazdroszcze Ci tej szkoly...tez bym sobie pojezdzila na zjazdy...fajna taka odskocznia..

No i super ze wrocilas zadowowlona..oby tak do konca..

Mamstud....a jak robisz te zupke....?? Ja uwielbiam soczewice i z checia bym zrobila..

Ja tez uwielbiam robic zakupki...:-):-) z tym ze moj P nigdy nic nie ma przeciwko temu , wrecz przeciwnie..

Wiesz,...jesli szukasz rajstopek to ja kupowalam niedawno u tego sprzedawcy...super wybor i super gatunkowo...
WOLA rajstopy 100 WZORÓW rajstopki SZYBKO r 80-86 (1250618740) - Aukcje internetowe Allegro
A moze jednak to bejbik bedzie??:-):-):-)
a ja dzis padam...moje dziewczyny maja od wczoraj rozwolnienie...ale dzis zmienialam pieluchy 17 razy...

Normalnie zalamka...i teraz zastanawiam sie od czego to...??
Na razie podalam im probiotyki...Ech zawsze cos..:-(
Dobra spadam poprasowac bo juz nie moge patrzec na te goore ciuchow...