reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy majowe 2009

Kurcze tak mnie kregoslup boli ze juz ledwo siedze :baffled: a od popoludnia ten bol wchodzi mi na brzuch i przypomina to bol @ ale troche silniejszy i nie wiem czy to sie juz cos zaczyna czy nie :baffled: a poza tym cos mi polecialo przed chwila, wkladka mokra ale nie na tyle zeby po nogach cieklo:baffled: wiec nie wiem co myslec:baffled: pojde pod prysznic, umyje wlosy bo gdyby zaczelo sie na dobre to musze jakos wygladac na porodowce :-)

Słuchaj co do mokrej wkładki to ja od tygodnia ciągle mam ją mokrą, non stop zmieniam i cały czas się zastanawiam czy to te wody czy co :confused: Mówiłam o tym dr ale nazbyt się nie przejął, mówi że będe wiadziała czy to wody czy nie, ale ja jestem pierworódką i zielonego pojęcia nie mam co to może być na tej wkłądce :wściekła/y: Cały czas o tym myslę bo wiem że wody moga odejść gwaltownie i moga się sączyć :baffled:

reklama
odejście wód jest tak specyficzne, że od razu się poznacie na tym, a mokra wkładka to mogą zwykłe obfite upławy, bardzo często pojawiają się pod koniec ciąży.

na bóle kręgosłupa najlepiej odpoczywać w pozycji kolanowo- łokciowej. Ulga gwarantowana

Powodzenia dla taty Tsarina :-) czytałam co wcześniej (za dnia) pisałaś, pamiętaj to małe kłamstewo jest dla dobra a przede wszystkim zdrowia Twojego taty

justyna b- kochana ja tez juz niby mialam sie rozpakoiwac na dlugi weekend a tu dupa ;-), postanowilam sie juz na nic nie nastawiac, co ma byc to bedzie, bo przeciez to zwariowac mozna :-D

justyna b- kochana ja tez juz niby mialam sie rozpakoiwac na dlugi weekend a tu dupa ;-), postanowilam sie juz na nic nie nastawiac, co ma byc to bedzie, bo przeciez to zwariowac mozna :-D

Dokładnie Ankzoc można zwariować :wściekła/y: takie czekanie normalnie doprowadza do furii mnie czasem........... dr powiedział przeszło tydzięń temu że za dwa tygodnie urodze a tu zaraz miną i nic :confused:

A ja byłam dzis na wizycie u swojej gin. no i ją tez wypytałam o tego całego paciorkowca (wsześniej pytałam swojego lekarza prywatnego)
i musze przyznac że aż mnie jak jej słuchałam to aż mnie zamurowało :szok:
Powiedziała że wg. niej te wymazy to kolejny wymysł naszej służby zdrowia.
Że to jest kwestia chyba jakiejś mody bo wcześniej tego nie było i było dobrze.
Że ona ma obiekcje odnośnie podawania antybiotyku w trakcie porodu i że jak pojadę do szpitala to obojętne kiedy mi go podadzą, czy to będzie 4h przed czy 30min. przed - aby mi go podali PROFILAKTYCZNIE
Ważne aby potem małego zbadali - zrobili mu wymaz

Powiedziała również, że ja tą bakterie mogę miec juz od paru lat i że całkiem mozliwe, że jak rodziłam córcie to juz ja miałam - a córcia przeciez zdrowa się urodziła.

Że jak np. 5 kobiet ma tego paciorkowca to może tylko jedna zarazi swoje dziecko sepsą, a reszta nie.

Ostatnia edycja:
justa_b- u mnie juz sie zaczelo w sw wielkanocne , wiec kazal mi lezec, no to lezalam 2 tyg, teraz juz nie chce chyba nic o porodzie slyszec, jak mała zachce wyjsc to nie wychodzi a jak chce poczekac to niech siedzi, ja juz mam wszytsko gotowe ;-), wiec nie chce juz sie nakrecac, bo ja donosze do terminu to predzej zeswiruje :cool2::-D tyle jeszcze zostalo czasu :baffled:

reklama
Do góry