reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy majowe 2009

widze dziewczynki ze rozmawiacie m.in o majtkach wyszczuplajacych ja tez juz takowe sobie kupilam- sa to majtki z wysokim pasem na brzuch ktory wklada sie pod stanik tak zeby nie wypadal.. kosztowaly ok 20zl.. a kupilam je u nas na targu:)

reklama
ja Cie doskonale rozumiem. mialam termin na 5go, no i tez nadal czekam, a szczerze mówiac to czuje sie lepiej niz w zeszlym tygodniu.
Ty przynajmniej masz jeszcze awaryjny termin na dzis, ja nawet takiego nie mialam.
jak dlugo masz czekac zanim lekarz cos pomoze?
Te debile tutaj liczą termin z USG czyli ich zdaniem 11maja i od tego 10-12 dni na pierwsza interwencje czyli 21maja - czyli praktycznie licząc fajnie jest byc w ciąży 10 miesięcy :szok:, bo koniec maja to tak wyjdzie a takiego klocka to ja nie wiem czy urodze siłami natury.A ja sie kiedyś dziwiłam że tu takie duże dzieci sie rodzą jak oni nie zwracają uwagi na terminy:baffled:, a większość angielek nie wie nawet kiedy w ciąze zaszło a terminu miesiączek to już w kilku procentach populacji można zliczyć:confused:.Ciemnota jak za czasów średniowiecza.

Witam.Ja ciagle jeszcze w dwupaku:-(.Ta noc była dla mnie koszmarem-OKROPNY BóL ZęBA:-:)-:)-(.Zasnełam ok 5 nad ranem chyba juz z wycieczenia.Rano było mi tak ciezko wstac, bo na 9.30 miałam wizyte na ktg.No i wyszło ze skurcze jakies tam sa, ale mało.W nastepny poniedzialek tez mam na ktg i jak tak dalej bedzie to skierowanie do szpitala na wywołanie.Moja kuzynka tez tak miała i w ostatecznosci wszystko skonczylo sie cesarka.

witam , ja już połowę rzeczy załatwiłam.. tych lżejszych, teraz druga część...

mój mężczyzna się uspokoił w końcu, ale jeszcze nie wie, co dla niego szykuje...:evil: ja tak szybko nie daruje... moja chandra poszła w las... znaczy sie na długi spacer i oby nie wracała. Pomogły trufle wiśniowe... nosz, uwielbiam je... mniam mniam...

a teraz do obiadku- dziś filety z indyka i sałatka z jakims wypaśnym sosem! znów mam zapał do wszystkiego!

marzena80- a jaką kochana ci podawali wagę na usg ostatnim?
Ostatnie USG miałam w 37 tc i podał mi lekarz 3 kg. powieział też, że w 40 tc powinna ważyć 3400. No i się właściwie sprawdziło, bo urodziłam w 41 tc - 3480. Ale wiadomo, że nie zawsze się sprawdza. Początkowo bałam się, że Mała dobije do 4kg z powodu tego mojego cukru a lekarz powiedział mi, że czasami duże dziecko jest łatwiej urodzić niż małe, a wszstko zależy od ułożenia.
Marzena - a dlaczego właściwie chcesz dać córci drugie imię?
Pewnie to trochę właśnie ze względu na tradycję. Ja mam drugię imię, mój mąż też i nawet nam do głowy nie przyszło, żeby jej nie dać. Ale już sprawa zamknięta. Drugie imię wybrane. Jest Natasza Paulina.

marzena 80- ja mam nadzieje, ze u mnie sie nie sparwdzi! bo moja mala w tamtym tyg miala wage 3,5 kg :szok: a gdzie tu jeszcze 2 tyg, jesli wytrwam do terminu:confused::confused::confused:

Pewnie to trochę właśnie ze względu na tradycję. Ja mam drugię imię, mój mąż też i nawet nam do głowy nie przyszło, żeby jej nie dać. Ale już sprawa zamknięta. Drugie imię wybrane. Jest Natasza Paulina.

no to u nas jest podobna sytuacja - tyle, że na odwrót - ani ja, ani M nie mamy drugich imion (rodzice nam tego oszczędzili bo w sumie nie dość, że mamy w miarę długie imiona (Agnieszka, Mariusz) to i nazwiska też do krótkich nie należały - moje panieńskie 8 liter, teraźniejsze - 10) - dlatego Jagoda też będzie miała jedno imię. A tak w ogóle dopiero wczoraj skumałam, że pierwsze litery naszych imion składają się na MAJ i nazwisko też na M - no rewelacja!!! :-D:-D:-D

Witajcie , ja na chwilkę by zdać relację z wizyty u lekarza...a więc tak jak myślałam , jutro mam termin a szyjka zamknięta :baffled:
jedyne czym moja gin mnie pocieszyła to to ,ze tydzień temu była skierowana w tył ( mam tyłozgięcie macicy) a dziś już ustawiła się bardziej z przód...i to niby jest dobrze i znak ,że zaczyna coś postepowac. Ktg wyszło pięknie choć nieco zafałszowane przez mojego malucha , który wiercił się tak ,ze zapis wyszedł tak jakbym miała skurcze a nie miałam, czułabym przeciez....jednakże serducho jak dzwon i na tym etapie ciąży już głównie to się liczy :tak:

Nie będę dziś siedzieć z Wami bo jestem nieco obolała...gin zrobiła mi masaż szyjki :baffled: boszsz jak bolało...potem usiedzieć w aucie nie mogłam no i właściwie boli do teraz...no ale jak mus to mus...

Ostatnia wiadomość ...chyba najlepsza...odebrałam wynik kontrolnego posiewu...jest czyściutko :-) także udało się paskude ubić jednym celnym uderzeniem antybiotyku....jestem mega zadowolona i przynajmniej z tym mam spokój.

To chyba wszystko co chciałam przekazać....znikam, jak będe się lepiej czuła to zajrzę wieczorem zobaczyć ile naklikałyście no i bardzo się cieszę ,że podobało się wam brykanie mojego synka :tak:

Idę przykryć wszystko co czeka na Damianka jakimiś płachtami, mam w domu mnóstwo pyłu który wygląda jak dym :baffled::baffled::baffled: ja nie wiem po cholere ci robole po raz 5462975531 szlifują te cholerne ściany na klatce schodowej...mogliby już dawno pomalowac i z głowy a tak wszystko mam w domu przysypane pyłem, masakra jakaś...szlag mnie trafi niedługo z tymi remontami...cholerna wiosna :baffled::baffled::baffled: i jak teraz dziecko kłaśc do takiego opylonego łóżeczka...grrrrr :no::wściekła/y::angry:

reklama
barmanko - jak tylko cos konkretnego stworze to wrzuce na nasz wątek. W zasadzie bardziej szukam tego czego nie wolno jeść, bo z tego co czytam niektóre dziewczyny jedza prawie wszystko i jest ok.

A propo II imienia ja mam tylko jedno /Agnieszka/ moja Siostra /Izabela/ tez.
Zosi moze dam Anna bedzie Zofia Anna po teściowej, bo Zofia Ewa po mojej mamie dziwnie brzmi:baffled: chyba sie nie pogniewa.Krótkie nazwisko mam po mężu.

Do góry