reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Jest taka sprawa. Trudna. Jedna z naszych babyboomowych moderatorek dowiedziała się, że ma nowotwór. Stało się to kompletnie nieoczekiwanie, a szok spotęgowała informacja, że nowotwór jest złośliwy i niestety są przerzuty. Rozpoczęła się walka. Jeśli możesz wesprzeć Iwonę, bo wiesz jak ważne, żeby maluszki miały mamę - nie czekaj. Jeśli masz do niej pytania, wiesz, gdzie jej szukać. Przeczytaj i zadziałaj

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

debiutantko ja wiedziałam ;-) i właśnie dzięki Ikei, bo sprawdzałam jak są otwarci, bo w zeszłym roku właśnie nic nie wiedziałam i zostaliśmy bez jedzenia :-D 15 minut stałam pod sklepem, bo myślałam, że zaspali, a potem po prawie całym mieście jeździłam i wszystko zamknięte.

blue zgadnij :-p

reklama
hej:-)
ja tam się cieszę, że dziś wszystko pozamykane, przynajmniej sobie ludzie z marketów odpoczną:tak:
u nas dziś było od rana ciepło i duszno a teraz przeszła burza, dobrze że spacerek zaliczyliśmy. Ignaś ostatnio wyciągnął do zabawy taki samochód-jeździk i tyra nim po podwórku, od samego rana chce jeździć:eek:
a mi już ciężko brzucho nosić:-p

ja tez nie wiedziałam:no: i babcia zleciła zakup prezentu na dzień dziecka a tu lipa wszystko zamknięte:baffled: dobrze że się nie rozpędziliśmy do smyka katowickiego:-D

Debiutantko
to chyba jakiś dobry dzień do spania:tak: moja tez długo spała ale oczywiście niemiłosiernie się rozpycha:baffled:

mam pytanie czy jak jestem na L4 to kasa na konto przychodzi mi z zus czy najpierw do pracodawcy i pracodawca przelewa mi:confused: pierwszy ran jestem na zwolnieniu i tak się zastanawiam;-)

zastanawiam się nad zatrudnieniem niani od wrzesnia:tak: tak miesiąc testowy bym mogła ja bliżej poznać:tak: i od października tak trzy razy w tygodniu po 2,3 godzinki:tak:

Ostatnia edycja:
Cześć:-)

U nas też pogoda do niczego, zimno i pada.

mam pytanie czy jak jestem na L4 to kasa na konto przychodzi mi z zus czy najpierw do pracodawcy i pracodawca przelewa mi:confused: pierwszy ran jestem na zwolnieniu i tak się zastanawiam;-)

Mogę Ci napisać jak to wygląda u nas. Jeśli jest to wynagrodzenie za czas choroby (w twoim wypadku do 33dni od początku roku) to płaci pracodawca. Powyżej 33 dni nazywa się to zaiłek chorobowy i płacony jest z zusu, ale naliczamy i wypłacamy go my. Pomniejszamy później przelew do zusu o wysokość zasiłków.

hej :-)u nas dzisiaj piknie bylo :tak::-) mala sie kapala na ogrodku w baseniku :tak:nawet mama :rofl2: wskoczyla :tak:;-)na momencik :-p

reklama
Do góry