reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

oo znowu moge coś napisać, może już będzie dobrze:-)

agutek - samochód to potrzebna rzecz!!! my mamy dwa bo obydwoje prowadzimy a ja bez samochodu to jak bez ręki. Zosia od urodzenia jeździ w foteliku 0 - 13, ona z tyłu bo z przodu mamy poduszki powietrzne a my oboje z przodu. Jak jeżdżę z nią sama to grzecznie sobie siedzi i nigdy nie płacze, często zasypia:-)
Siedzi sama pewnie, gibała się na boki jakieś 2 tyg temu.

reklama
Dzieci rzeczywiście szybko zasypiają w samochodzie i chyba lubią jeździć:tak: A ja po 10 latach przerwy znowu powoli zasiadam za kółkiem...:-)

A u nas jest tak, że ja zawsze jadę z tyłu z synkiem, bo on się wkurza jak się zatrzymujemy na światłach. U nas tylko mąż prowadzi, ja mam prawko, ale jakoś się boję :zawstydzona/y:. Z resztą jako pasażer też się boję, bo straszna masakra jest na naszych ulicach ostatnio... Wydaje mi się, że jak robiłam prawo jazdy to było spokojniej ;-).

oczywiście na kolanach za kierownicą:-D

wiesz Agutki że foteliki od 0-18kg i 9-18kg niczym się nie różnią, jeśli chodzi o kąt siedzenia dzieciaczka:tak: ten od 0-18kg można montować na przednim siedzeniu tyłem do kierunku jazdy, a ten od 9-18kg musi być zamontowany z przodu:tak:
moja córcia już prawie od miesiąca jeździ w tym od 9-18kg ale na krótkich trasach:tak:
Gratuluje furki:tak::-)

Tylko, że właśnie te 0-18 kg montuje się na początku tyłem do kierunku jazdy i są przez to bezpieczniejsze. Natomiast żeby móc wozić w tym 9-18 kg dziecko musi mieć około 9kg, a moja pewnie waży zaledwie koło 7kg lub mieć skończone 9 miesięcy...także nijak nie łapiemy się na ten przedział :baffled:

Wszystkiego najlepszego dla Madzi !!!

WSZYSTKIEGO DOBREGO!:-):-):-):-)

Witajcie :-)

Wczoraj zaspałam do pracy :szok::-D Moje dziecko tak pięknie spało, do 7 i mnie nie obudziło :-p

tylko mala nie ma zebola jeszcze,nie siedzi i nie rakuje! co
Piotruś też, a jest tylko o kilka dni młodszy od Hani..

A i wiecie co....jestem szczęśliwa, bo mąż właśnie dokańcza formalności związane z kupnem auta i od dziś jesteśmy właścicielami naszego pierwszego w życiu własnego czterokołowca :-D Tylko jeszcze fotelika dla córy nie mamy a tak już byśmy jutro gdzieś w trasę ruszyli :-)
Super :-D Gratuluję Agutek :-)

Wszystkiego najlepszego dla Hani i Madzi :-)

Miłego dnia, dziewczyny :-)

dzień dobry...miłego weekendu babeczki :-)

Moje dziecko dzisiaj coś kiepsko w nocy spało, co chwilę była pobudka :eek: Teściowa mówi, że wczoraj w dzień też trochę marudziła i pierwszy raz coś tam pchała do buzi...zaglądałam do jej pyszczka ale nie widzę żadnych objawów nadchodzących zębów więc to jednak chyba nie to.

malaga najważniejsze, że tobie dobrze się spało :-D

Tak poza tym to mąż naprawił mi komputer więc jest na czym urzędować w domu, idziemy dzisiaj na imprezkę i córa zostaje na noc z babcią, a ja w weekend będę musiała też posiedzieć w domu nad prezentacją, bo dostałam zadanie na jej wykonanie - ma być superhiperextra...tylko jakoś mało czasu na to zostało :sick: No i tym sposobem będę musiała w domu popracować :angry:

Witam Babiniec:-)
u nas noc spokojna mała spała do 6 zjadła i spała do 8:-) katarek jeszcze ma ale słaby
My jak zwykle co sobota uciekamy do babci:tak: pogoda ładna szkoda w domu siedzieć:tak:

ŻYCZONKA I BUZIACZKI DLA MADZI I HANI

Sluchajcie dziewczyny teraz te wirusy panuja!co Wy dajecie maluszkom na te katarki?
a wogole to musze skompletowac specjalna apteczke dla malej bo oprocz masci majerankowej,clotrimazolu i soli do nosa, no i termometra(lepszy zwykly, elektroniczny czy w smoczku?)to nic nie mam...nie wiem co musez jeszcze zakupic?co Wy macie?
milej sobotki!!!!:-)
wlasnei moje skarby(maz i malutka
)poszly na spacer!chwila dla mamy....

reklama
aha, i dzisiaj w nocy hania budzila sie juz co pol godzinki!najpierw na jedzonko a polgodziny pozniej na smoka!
dalam jej butle o 22(wypila 120-nie wiem czy to duzo!ale jak na nia to chyba tak-zwlaszcza drugiego dnia eksperymentu z bebiko!)no i wyobrazcie sobie,ze obudzila sie o 23-godzine pozniej i tak sie przyssala do cyca jakby wogole wczesniej nie jadla!i nie wiem jak to sobie wytlumaczyc?czy rzeczywiscie jest taka glodna i dlatego sie tak czesto budzi w nocy(ale po takiej butli bylaby juz tak glodna?)czy moze poprostu czuje,ze cycek jest tuz obok i wie,ze w kazdej chwili moze po niego siegnac?
sama nie wiem...

Do góry