reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
a ja nieraz nalałam zwyklą wodę i nie powiedziałam że to zwykła woda....
grzesze codziennie więc nic mi nie pomoże:sorry2: a najwięksy grzech to życi bez ślubu którego i tak nie bede mieć- nieslubne diecko i takie tam inne- więc mogę grzeszyć ile chce;-):-D

w spowiedzi nie byłam od bierzmowania- a nawe nie pamietam czy na bierzmowaniu tez byłam- poza tym ja wiem, że moze kogoś uraże- ale wg mnie to nie powinno być takiej gupoty jak spowiedź- powies księdzu co złego robisz i juz niby rozgrzeszenie- jeśli już ktoś naprawde w to wierzy to lepiej jakby sie wyspowiadał sam przed sobą w modlitwie i sam sobie dał pokute:sorry2: wtedy to jest szczera i prawdziwa spowiedz- bo nie nakazana:sorry2:

mialam sporo głupich sytuacji z księżami- teraz nie bede opisywać bo nie bardo mam czas- ale wlasnie dlatego nei wiere w spowiedz księży i kościół:tak:

sorry ze post pod postem:tak:
Medeuska ja w księdza też nie wierzę,tylko w Boga.
Ksiądz to taki sam człowiek jak my,tyle że jego zawodem jest służyć Bogu i ludziom jako pośrednik.
Wiadomo są ludzie i ludzie.Są księża i księża.
Ja do obecnego nic nie mam,ale z poprzednim to się tak pokłóciłam,że ponad 3 lata do naszego kościoła nie chodziłam :-D:-D:-D.
Co do spowiedzi to pojęcie względne.
Moja spowiedź to raczej pogadanka niż spowiedź,bo wszyscy wiedzą,że i tak z wielu rzeczy się nie poprawię ,bo nie mam takiej możliwości:-(
Nie zacznę chodzić do kościoła z małym ,bo znów będzie biegał po ołtarzu,wołał tatusia z pod ołtarza ,albo rozsznuruje ludziom buty lub pozabiera parasolki.
Ksiądz już woli jak ja z nim w domu siedzę :-D:-D:-D:-D.
Z tabletek anty nie zrezygnuję ,bo za duże zagrożenie dla mnie i dla mojego zdrowia w przypadku kolejnej ciąży(przynajmniej na razie)a jednak rozgrzeszenie dostaję bez problemów.:tak:
Ja po prostu po spowiedzi się lepiej czuję i dobrze mi z tym,a jak komuś dobrze bez spowiedzi to jego sprawa.:tak::-):-)

Michał już śpi bite dwie godziny:szok::szok::szok::szok: będzie miał fajny humorek:tak:
super :-):-)

Napisałam jak napisałam, interpretacja dowolna :tak:ale wytykanie mi grzechów naprawdę nie należy do Ciebie :sorry2: Każdy sam najlepiej wie kiedy grzeszy i to jego prywatna sprawa :sorry2:
MH nie unoś się plizzz.
Nie napisałam konkretnie do Ciebie i z pretensjami,że to Twój grzech,tylko że to jest grzech tak w ogóle.Wiele osób robi tak jak Ty ,bo u nas nawet ksiądz o tym w kościele mówił.
Ale znów interpretacja dowolna.:baffled::baffled:

Na razie zmykam.

ee tam o religii gadać....zawsze coś wyniknie z tego. Każdy robi jak chce i wsio:tak: michał się obudził a do tego....M przyjechał więc okulista dziś na stówe.....:zawstydzona/y: obiadej prawie gotowy zobaczymy czy dzisiaj pierworodny też się popisze......

Ostatnia edycja:
kropidło? hm..... ja teraz nie iwem czy u nas ksiądz tego ze sobą nie nosił:baffled: i wogóle dla mnie głupotą jestpo co trzeba miec wodę święconą w domu- skoro ksiądz przychodzi do wszystkich po kolędzie to powinien miec ze sobą wodę święconą i kropidło:eek:

ja to wogóle kościoła nie lubie:dry: chodze tylko jak jakas okaja- pogrzeb zlub komunia- Maksa ochrzcze- ale nie z wiary tylko żeby w przyszłości miał wybór czy chce czy nie:tak: no i żeby tą komunię razem ze wszyskimi dziećmi miał- bo potem tylko problemów pełno- a dzieci sie śmieją potem z innych któe komunii nie mają- a tego mu nie zrobie:no:

oczywiście zo do chrztuto juz cała rodzina zdążyła mnie opierdzielić że tak dlugo sie dziecka bez chrtu nie trzyma bla bla bla:baffled: moje dziecko i chyba mogę robić co chce i jeśli ja nie wiere w takie przesądy ze dziecko sie zle chowa, choruje czy opętane potem to nie zrobie tego jak najszybciej dla nich:dry::dry::dry::dry::dry:
kochana ja adama chrzciłam jak miał 2.5 roku juline jak miała 5 m-cy a toniek ma 13 m-cy nie chrzszcze i narazie wcale nie mam zamiaru jak dorośnie zzdecyduje c zy do komuni pojdzie nie wiem sam zdecyduje:tak:
a to co rodzina ma na ten temat do powiedzenia sorrki ale ja już mam głęboko gdzieś:baffled:
Lichtarzyki to podstawki pod świeczkę.:tak:

A pro po ...

I jak mniej wiecej powinien wygladac ten cały ołtarzyk .
no to jest profesjonalne podejście do tematu:-D:-D:-D
a ja nieraz nalałam zwyklą wodę i nie powiedziałam że to zwykła woda....
grzesze codziennie więc nic mi nie pomoże:sorry2: a najwięksy grzech to życi bez ślubu którego i tak nie bede mieć- nieslubne diecko i takie tam inne- więc mogę grzeszyć ile chce;-):-D

w spowiedzi nie byłam od bierzmowania- a nawe nie pamietam czy na bierzmowaniu tez byłam- poza tym ja wiem, że moze kogoś uraże- ale wg mnie to nie powinno być takiej gupoty jak spowiedź- powies księdzu co złego robisz i juz niby rozgrzeszenie- jeśli już ktoś naprawde w to wierzy to lepiej jakby sie wyspowiadał sam przed sobą w modlitwie i sam sobie dał pokute:sorry2: wtedy to jest szczera i prawdziwa spowiedz- bo nie nakazana:sorry2:

mialam sporo głupich sytuacji z księżami- teraz nie bede opisywać bo nie bardo mam czas- ale wlasnie dlatego nei wiere w spowiedz księży i kościół:tak:

sorry ze post pod postem:tak:
spowiedź moim zdaniem to wymysł księży spowiedź jest powszechna i to powinno im starczyc a że oni to tajniacy i plotkarze to muszą wsio wiedzieć to jak ktoś musi lubi i chce niech im mówi ja z tego wyrosłam :-Dbóg mnie rozliczy na tym ostatecznym :tak:alleluja i do przodu .AMEN:tak:
My po spacerku wypiźdiło nas nieźle :-pzaraz obiadzio i kawulec:-D

spowiedź moim zdaniem to wymysł księży spowiedź jest powszechna i to powinno im starczyc a że oni to tajniacy i plotkarze to muszą wsio wiedzieć to jak ktoś musi lubi i chce niech im mówi ja z tego wyrosłam :-dbóg mnie rozliczy na tym ostatecznym :tak:alleluja i do przodu .amen:tak:
My po spacerku wypiźdiło nas nieźle :-pzaraz obiadzio i kawulec:-d
:-d:-d:-d:-d

malinka tylko odpisała na mojego posta:-p

jakos zaczyna mnie wkurzać to, ze tu nie mozna o niczym nic napisać:sorry2: religia nie to nie, może wogóle piszmy tylko o tym że siedzimy w domach i faceci nas nie sanują i niedoceniają? bo w sumie to po to ten watek zosta stworzony:sorry2:
jak ktoś nie chce nie musi sie wypowiadać na temat religii- ale może ktoś ma ochotę o tym porozmawiać, i co będziemy sobie tego zabraniać?

jakoś na samym początku jak się tu pisało były wszystkie tematy i nit nie pisał że na dany temat trzeba zalożyc osobny wątek:baffled:

sorry za bezpośredniośc ale niedośc że mam zły humor, to już nawet tutaj nie da się relaksować i pogadać o wszystkim:baffled:

no i usunęłaś posta:eek:

Ostatnia edycja:
reklama
medeuska dla mnie to obojętne tak szcerze na jaki temat piszemy. Możemy o religi czy wykopaliskach. Ale sprzeczki się porobią......bo to jest dość delikatna sprawa. Ja też mam dużo do powiedzenia na ten temat, ale jak napisałam posta w odpowiedzi to MH napisałą co napisała i go skasowałam. Nie chce z nikim sięsprzeczać ani w necie ani na żywo. JAk komuś nie podoba się temat, to ma prawo chyba jego zmiany prosić jak zrobiła to MH:confused: No mi się tak wydaje.... Nie chcę, żebyśmy sie popsztykały. A ja kwidać duzo nie trzeba do złych interpretacji postów.....
ja zaraz zmykam do okulisty i mnie nerwa tłucze..a dodatkowo Michał odmówił spożycia obiadu i jęczy bo głodny Ale ja się nie poddam.

Do góry