reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej Dziewczyny dawno nie zaglądałam bo nie mam kiedy, w weekend zjazd w szkole do tego czasu cos trzeba w domu zrobić. Może jutro wpadne a jak nie to nadrobie po niedzieli Pozdrawiam PA

reklama
Ja jestem nałogowcem ogólnie jedzeniowym :dry: Po prostu lubię dobrze zjeść :sorry2::-p Po ostatniej ciąży został mi brzuszek :no: No ale to przez to wielowodzie :sorry2:[/QUOTE]

mi też własnie tak wredna" oponka"została ale ja mysle że to przez cesarke:szok: bo po 1 ciąży nie miałam takiego problemu.:no:

monik75-a co to za dieta MZ?:confused:

Lidka MŻ to nic innego jak skrót od mniej żreć :-p:-D Ale na prawdę ja zmniejszyłam tylko porcje jedzeniowe i efekt mam taki że przy wzroście 166 cm ważę 53,5 kg :-) Dodam jeszcze że przed ostatnią ciążą ważyłam 59 kg.

Lidka MŻ to nic innego jak skrót od mniej żreć :-p:-D Ale na prawdę ja zmniejszyłam tylko porcje jedzeniowe i efekt mam taki że przy wzroście 166 cm ważę 53,5 kg :-)
Dodam jeszcze że przed ostatnią ciążą ważyłam 59 kg.

:-D:-D:-D:-D;-)spoko dieta!!
ja mysle że jak nie bede jadla tyle slodyczy i bede cwiczyc to może uda mi sie zbic zbedne kg.:baffled:

...

mi też własnie tak wredna" oponka"została ale ja mysle że to przez cesarke:szok: bo po 1 ciąży nie miałam takiego problemu.:no:

...

Ja jestem tego samego zdania :baffled: Nie dość, ze brzuch był gigant, to po cesarce to wszystko jakies do D... Po Helence tez nie miałam powodów do narzekań :sorry2:

Uawga, uwaga, Anabuba powiedziała mi, że jej teściowa bierze specjalnie dla niej wolne żeby jej pomóc w czwartek z dziewczynami :tak: Pozazdrościć teściowej :tak:

Ja jestem tego samego zdania :baffled: Nie dość, ze brzuch był gigant, to po cesarce to wszystko jakies do D... Po Helence tez nie miałam powodów do narzekań :sorry2:

Uawga, uwaga, Anabuba powiedziała mi, że jej teściowa bierze specjalnie dla niej wolne żeby jej pomóc w czwartek z dziewczynami :tak: Pozazdrościć teściowej :tak:

damy rade!:tak:i te nasze brzuszki bedą jeszcze płaskie jak deska!:eek:ha ha!!:-);-)
a co do tesciowej to zazdroszce:tak:moja to wredna baba jest:baffled:!!nie pracóje a i tak jej strasznie ciężko zostac z dziecmi:crazy:

Ja jestem nałogowcem ogólnie jedzeniowym :dry: Po prostu lubię dobrze zjeść :sorry2::-p Po ostatniej ciąży został mi brzuszek :no: No ale to przez to wielowodzie :sorry2:
a co to jest wielowodzie :confused::confused::confused::confused::confused::confused:

czarek wstal po 17 masakra jakas, nie chcial zjesc obiadu :no::no::no::no::no:
tylko troszke podziubal :-:)-:)-:)-:)-(
teraz ciocia go wziela na dol do siebie to mu cos tam pewnie wcisnie do jedzonka;-);-);-);-)

Wielowodzie, to jak jest za duzo wód płodowych :sorry2: Moja córa urządziła sobie pływalnię :baffled: Miałam miejsce, na jeszcze jedno dziecko w brzuchu :no: U mnie był stan krytyczny zagrażający życiu :baffled: Ale to ponoć, rzadkość. No i dlatego mi cc zrobili :dry:

reklama
Witam popołudniowo dziewczynki
Mój poszedł już do pracy, ja nadrobiłam dzisiejszy dzionek i już jestem z cytatami.
Mała dla świętego spokoju dostała chwilkę na mini mini, ale jak już skończę posta, to jej wyłączę bo co za dużo...

Malinka no Julina na pewno będzie dobrą żonką:-D:-DNocki współczuję, a termin w kosmos, nosz kurde dla dziecka, które potrzebuje jak najszybciej powinno być jak najszybciej! a nie jak im termin wypadnie, masakra! Ręce opadają i jakie ceny!
Co do telefonu, ja mam Sony ericssona k800i https://www.samstores.com/_images/products/k800i black.jpg i jestem z niego bardzo zadowolona. Zdjęć narobił więcej niż aparat fotograficzny, który już się zużył, i zdjęci arobi całkiem niezłe. No fakt, mała mi go trochę zmaltretowała i zaśliniła swojego czasu więc zdjęci ajuż nie są takie fajne, ale jak światło jest oki, i nie ma pary w łazience ( hehe) wychodzą całkiem całkiem. No i żywotnośc zadowalająca. MOmo, że ma 2.3 mp to zdjęcia wyglądają na lepsze. Wszystkie które były robione sprzed 2 miechów to właśnie tym telefonem.
No i spadł tyle razy na kafle, że powinien juz być w kawałkach, a nawet rysy nie ma:tak:
A no i żebym nie zapomniałą gratki za trójeczki, oby się poprawiło, skoro ma apetyt to może i spanie się wyreguluje. MOja jak ząbkuj echoć odrobinke się rusza to nocki masakryczne. Trzyzmam kciukasy.

Trzymam kciuki za przedszkole, ja od poniedziałku też się będę stresowała czy Maję przyjmą ale u nas to dopiero w maju ogłoszenie wyników i wywieszenie list :-(
Dzięi, kciukasy sie przydadza ja najbardziej. U nas w publicznych zapisy doppiero od 1kwietnia, więc mam trochę czasu na obeznanie. Dzis mielismy pochodzic po tych okolicznych i zobaczyc je od srodka, ale mala byla tak zywiołowa, że aż strach, żeby na wstęie jasobie nie zapamietali i nie skreślili:-D:-D:-D

Wiki ja kilka dni temu oduczalam Oliwke pampersow ale jak tylko sadzalam ja na nocnik to byl placz.Meczylam tak ja i siebie przez caly dzien.Rezultat 1 siku do nocnika.Odpusciclam bo przyznam ze bylam tym zmeczona i wiesz co sie stalo?
Oliwka jak widzi ze ja ide robic siku to staje naprzeciwko mnie i mowi SI SI i tak dziwnie rusza pupcia jakby chciala usiasc:tak:.
Moja na nocnik włałą, ale pokochała najzwyklejsza w świeci eubikację dla dorosłych, hihi. Nie zraziła je nawet wielka dzura ( jak dla niej), no w ońcu kupiłam deskę dla niej i jest z niej bardzo zadowolona. Na nocnik tak chetnie nie wolala. Teraz nie mam problemu.

brak słów, okropne!

Jak tak szukasz to pewnie coś znajdziesz.
Trzymak kciuki.

A ja się dowiedziałam,że u nas w państwowym przedszkolu wystarczy z dyrektorką się rozliczyć przy składaniu wniosku o przyjęcie (podobno od 500 w górę z zależności od zasobności portfela) i dziecko jest przyjęte od ręki.:szok::szok::szok::szok::nerd::nerd::nerd::nerd::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Nosz kurna w głowie się to nie mieści.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Co gorsza to zapewne w większości!

Kamilek zasną na siedząco na fotelu bez pampersa tylko w majtusiach:szok::tak: prosze oto foteczka
Słodko, ale aj pamiętam takie jego zdjęcie jak był mniejszy, zgadza się???

Justa, wiesz, ze goniec ma zawsze przekichane:-):-):-)

Madziula &&&&&&&&&&&&&&&&

A to moja Milunia z 7-mio miesięcznym kuzynem którym lubi się opiekować ;-);-)
Jaki w nią zapatrzony:-):-):-)

Cześć dziewczyny :-)
Mogę dołączyć, siedzę w domu od porodu i okazało się że na razie nie dam rady wrócić do pracy. Błażko ma AZS i raczej nie powinien się stykać z obcymi ( niania odpada) a nie mam z kim go zostawić. Złożyłam już wniosek o wychowawczy i od 26,05 zaczynam urlop 3 letni. Finansowo nie jest lekko więc mój K. wyjechał do Holandii do pracy bo w Polsce za tyle co dostawał, raczej 4 os. rodziny się nie da wyżywić:-:)-(. Mam nadzieję, że Was nie zanudzam, ale muszę się gdzieś wygadać a same wiecie jak to w domu, robi się dobrą minę do złej gry :-):-)
Ech, życie, no ale witamy Cię serdecznie, nie zanudzisz, już się o to nie bój.

Natali no cholernie nieodpowiedzialna zagrywka!!!! Jak sie dzieciaczki pochosrują to recepty wiesz gdzie zanieść!!!!!!!

hej dziopki mam pytanko, wczoraj przysmazylam piers z kurczaka i teraz robie z niej sosik tyle ze moje sosy sa najlepsze z torebki (rozumiecie :sorry2::sorry2::sorry2:)
taki jakis wodnisty mi sie wydaje co mam zrobic zeby wyszedl ciemniejszy i gestszy:confused::confused::confused:
no i dobry oczywiscie;-);-);-);-)
Ja do piersi sosu nie robię, jedynie tłuszczykiem ( z masełkiem) ziemniaczki polewam. ale gdybyś robiła kiedyś jakąs karkówkę, ( z niej chyba najsmaczniejszy) to ja robię bez panierki tylko zbijam leciutko i mnustwo przypraw, na patele i tak, zeby sie nie przypaliło al epożadnie przypiekło, sciągam miącho i skrobię patele z nowym tłuszczykiem, zagęszczam ( jak kto lubi-mó owszem, ja nie) i sosik palce lizać! Mozna dorzucić do tego cebulki pod koniec smazenia miecha, zeby przeszła, palce lizac.

A generalnie, przyznam, że uwielbiam soso do pieczeni z "Cykorii" Z Wierzchosławic, nie iwem, czy gdzies dalej mozna dostac, ale raczej tak. Jest o nieo lepszy od winiary, knora i innych gotowców, no bomba, jak dodać do mięcha, chwilkę razem popróżyć, poezja

Musze nabyć patelnie grillowa, ma któraś ?? Polecacie jakąś konkretna?? A może czego nie warto kupować :confused: Bedę wdzięczna za rady :tak:

Lidka, ja to zawsze mówię, że chyba dopiero w trumnie sie wyśpię :baffled::-D;-)
Wyśpisz siep o śmierci-ja tak mawiam, hehe

Dziewczyny a patelnia tak aprawdziwa do smazenia bez tłuszczu, tak absolutnie na sucho??? Czy w ogóle dobre to takie?
Mam w planach kupic nowa patele, podobnie jak maarzy mi sie gotowanie na parze, tylko cena tego drugiego...:baffled::baffled::baffled:

No i tyle z cytatów:-)

Do góry