reklama

Mamy z Austrii

U nas dzis tak cudna pogoda, ze szkoda w domu siedziec. W sumie od 9 do 15 bylysmy poza domem, z krotka przerwa na karmienie. Laura sie wyspala, wiec ciekawe czy w nocy pospi, czy bedzie urzedowac:confused:
Dziewczyny poszukuje przepisow na latwe i szybkie wiosenne salatki. Podrzuccie cos na odpowiedni watek;-)

reklama
Hej
Dzis mialam pracowity dzien,wzielam sie za porzadki ,a ze u mnie trwa to dlugo dluzej niz kiedys to i do tej pory nie skonczone i odkurzacz wciaz nie schowany:zawstydzona/y:
W piatek wymylam jedno okno,a dzis kolejne dwa,zostalo jeszcze jedno w kuchni.
Asiunia mam to samo-ja tez wraz z oknami doprowadzam do porzadku kwiaty.NIE cierpie jak jest na nich kurz albo jakies pousychane listki,kapie,pucuje na piko bello.Dzis juz powystawialam kaktusy na balkon,podsypalam nawoz do iglakow i rozy.No i tak mi schodzi bo moje matczyne obowiazki mnie co chwila odrywaja od roboty...
Maxmama -no super ze suwaczek ci sie udal,tylko gdzie drugi synus i ich imiona:-D
Co do zwyklego mleka to ja jakos kolo 2-go roku zycia juz dawalam malej,bo chetnie je pila.Mimo ze wczesniej gdzies czytalam ze takie mleko dopiero kolo 3 roku sie podaje.Ale co tam,niech sobie pisza,teraz co ino to co innego mamy dzieciom dawac.
Najwazniejsze ze dziecko toleruje i nic mu nie jest.Malo tego moja pije nieraz takie zwykle ,z lodowki,bez przegotowania.No i kakao.
Mb-1 pomysle cos z tymi salatkami,choc powiem ci ze jeszcze ciut bym poczekala na nowalijki i inne waarzywka.Ja ostatnio nie moge spotkac np. dobrych pomidorow,wiadomo ze teraz sie cudow nie mozna spodziewac ,mimo to kupuje te drozsze a i tak mi wybitnie nie smakuja.A pomidor w wiosennych salatkach to podstawa:-)
Vici-pozytywnego dla was rozwiazania z finanzamtu!Kurcze sama by mnie skrecilo taka kase placic.

Hi Kobitki. Wy jak zwykle sie strasznie rozpisałyście, i mam straszne zaległości. W PL fajnie było, przyjechała moja mama z nami s powrotem i miałyśmy możliwość trochę sobie pogadać. A do tego wykorzystaliśmy babcie i z mężem robiliśmy sobie wychodne, pierwszy raz od narodzin młodego. Kiedyś kino to byla norma raz w tygodniu a teraz stwierdziliśmy ze na naszej sofie jest lepiej jak w kinie. Ja żyje już rozbudowa i całym planowaniem, przeglądam net i gazety w poszukiwaniu pomysłów. Znacie jakiegoś informatyka co może mi w lepie pogrzebać? Cos mi sie w systemie dzieje. Kto ma ochotę w sobotę sie spotkać gdzieś w parku? POzdrowionka

Witam porannie.
Beabea co do suwaczka to nadrobie zaleglosci.A do mleka i innych nowinke dla dzieci. Jak sama pisalac,co rusz to,co innego. Sama nie wiem co z tym mlekiem.Niby pisza,ze od 3 roku ale tez czytalam,ze to "nagonka producentow" takich wlasnie specifikow;mleka,sloiczki itd. Ja podalam z dwa razy grysik.Nie chce robic mu takiego szkou i podawac naraz co dnia za duzo.ale zobaczymy.
Mb-1 ja Ci z salatkami nie pomoge ,bo nie polecam moich. Lubiie niestety na majonezie.A moze najszybciej i najpopularniejsz to grecka?I przynajmniej nie ma sosow!!!Przynajmniej dla mnie to nie wskazane.
Drogie dziweczyny mam takie pytanie: Okolo rok temu mialam sterydy i potem zaczely sie poje problemy.To ze przytylam i nie moge zrzucic to jeszcze nic,paznokcie mam jakbym z rok w chemi moczyla a od tygodnia wypadaja mi wlosy i rzesy,ale to tak dzis np .naliczylam rzes juz 8 sztuk a dopiero8-rano.Bylam u lekarzy ale powiedzieli,ze to nastepstwo sterydow?!I rok organizm sie oczyszcza. Ale u mne jest gorzej a nie lepiej. Jutro mam termin do lekarza.Tylko,moze miala ktoras z Was przygode ze sterydami .A moze wypadanie rzes i wlosow to inny powod??? Krew badalam i mam dobra.Tarczyce tez badalam! Sma juz nie wiem i obawiam sie ,ze jutro uslysze to samo!!:-(

Maxmama, ja nic ze sterydami nie mialam. Jednak jesli wszystkie badania ok to pewnie lekarze maja racje. Moze skonsultuj tez z innym lekarzem, czasami oni tez maja rozne zdania. Wspolczuje Ci bardzo!
A co do mleka, to mojej takie normalne podawalam juz jak jeszcze dwoch lat nie miala. Ja tam nie slucham lekarzy jesli chodzi o mleko, bo kiedys ludzie tylko takim od krowy karmili dzieci i balo dobrze. Zreszta, moja jak skonczyla chyba 2 lata to juz w ogole tez mleka nie chciala (i do tej pory jej to zostalo, ani mleka ani kakao) Ale nadrabia jogurtami, serek zolty. Takze synkowi moze sprobuj jakies serki dac, dzieci zwykle lubia. A ze nie chce mleka pic to sie nie przejmuj, bo moja corka to najlepszy przyklad ze bez mleka da sie zyc (ja zreszta tez, hihi). Jest zdrowa i dobrze wyglada:-) (az za dobrze wg lekarzy;-))
mb_1, z salatkami nie pomoge bo nie robie

Milego dzionka zycze!
pracowac mi sie nie chce, buuu

Beabea, nie za wczesnie na te kaktusy? Ja mam jednego co go zawsze na balkon wystawiam ale wydaje mi sie ze jeszcze za zimno w nocy. Rano jak ide do przedszkola, ok 7 to tak dosc zimno jest.

Asiunia_D wiem,ze wlasnie z tym odzywianiem dzieci jest bardzo roznie.Rowne 10 lat temu calkiem inaczej karmilo sie dzieci a minelo tylko 10 lat. Moze juz nie wszystko pamietam,ale pamietam jak dziecko karmilo sie rowno co 3-godziny. i ani rusz czesciej. Ale ja i tak dawalam kiedy wolal. Teraz uczyli,ze kiedy dziecko wola itd. Mamy jedna instynktowie wiedza co dla ich dziecka jest dobre a co nie!
A tak ogolnie to mam dola.:-(

reklama
maxiamama ja moim dzieciam nie daje mleka krowiego wcale jesli nie musze sama pije talko do kawy i do ciast uzywam bo kiedys daaawno temu naczytalam sie o wlasciwosciach mleka i bardziej ono szkodzi jak pomaga. Przetwory mleczne owszem jjemy ale mleko sojowe, owsiane daje do platkow i innych
Jednym slowem cielaczki jak podrosna nie pija mleka pieskow czy innych zwierzatek wiec my tez nie musimy bo jakby nie bylo to mleko produkowane jest dla potrzeb cielaka a nie czlowieka
Zreszta wartosc mleka teraz w kartonach a tego prosto od krowy to tak jakby pil szampana i tanie wino ;)

m_b ja jak chwilke znajde pare przepisow wrzuce

sylvia fajnie ze jestes spowrotem

AsiuniaD
no wlasnie ciezko stwierdzic czy nam to mleko nie szkodzilo hih i inne tzw hity tamtych czasow Nauka idzie do przodu my sie rozwijamy i nasz epotrzeby sie zmieniaja i za 20 lat moze sie okazac ze to co jjem teraz jest niezdrowe i szkodzilo naszym dzieciom
Moim zdaniem podstawa sluchac dziecka co chce jesc :)

Maxiamama
to witaj w klubie ja mam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry