reklama

Mamy z Austrii

Vici a ja bloga nie mam :) i gratzluje nowej pracy

m_b z nocnikowaniem to ci opowiem z mojego doswiadczenia ja nie zmuszalam dzieci ale trafilo na Maxa ze babcia stara szkola ambitnie go sadzala i co ?? DZiecko darlo mi sie jak chcialam go posadzic Dopiero jak skonczyl 2 latka siku zaczal robic i tu uwaga ba stojaco a nocnik musialam kupic taki co to nie przypomina nocnika zeby cokolwiek zaskoczylo . Gabi nie byla wogule zmuszana na roczek dostala nocnik do zabawy i ksiazeczke o kamyczku co do nocniczka robil i to wszystko , bawila si enocnikiem i prosze juz w pampa praktycznie nie robi nawet w nocy

Mamy ktore sadzaja 8 miesieczne dzieci i chwala sie ze dziecko robi do nocnika maja problem z przypadkowymi wyproznienieniami ;)i nie czarujmy sie kazde dziecko robi rano siku wiec jak sie wylapie to jest ale dziecko dopiero majac ok 16 -18 miesiecy potrafi kontrolowac swoje zwieracze ze tak powiem i siuskanie wiec nie ma co sie spieszyc

Hehe ale referat mi wyszedl

Sylvia ja jeszcze dzis odpuszcze bo dopiero mamy w poniedzialek ponowne testy zrobic wczoraj bylo juz za pozno

beabea a to z facetami tak jest moj mnie dzis wkurzyl z z samego rana bo wracam ze sklepu a tu wszystkie okna pozamykane i jak otworzylam to mi sie oberwalo ze przeciagi robie i juz wywietrzone i wogule nie wiem co robie , Nie przejelam sie bo wiem ze za godzine zadzwoni i nie bedzie pamietal ;) FACECI

reklama
Witam poniedzialkowo,
Mam nadzieje, ze humory powracaly, weekend sie udal i macie sile na walke z nowym tygodniem;-):-D
Z tym nocnikiem bylam totalnie zaskoczona. Dlatego Was zapytalam:tak: Kojarze tylko jak moja bratowa sadzala dzieci na nocnik i tez zaczynala tuz przed drugimi urodzinami.
My zaraz zmykamy na kontrole do lekarza. Laura w srode skonczy 7 miesiecy. Powiedzcie kiedy to zlecialo:szok::-D W piatek byla u mnie kolezanka z synkiem o dzien mlodszym od Laury. Usmialysmy sie z nich, bo najpierw on sie cieszyl na widok Laury, a ona plakala, a potem byla zmiana:-D:-D:-D

Witam! Ale mi sie nie chce dzis pracowac!!!:shocked2: Nie moge sie juz urlopu doczekac bo jakos mi sie tak juz w pracy dluzy. No ale w sumie od swiat nie bylo ani dnia wolnego, zadnego dlugiego weekendu. Fajnie ze w maju i w czerwcu pare takich bedzie to sie odpocznie.

Jak tam po weekendzie dziewczynki, spotkalyscie sie w sobote? Bo ja nawet jakbym miala czas, to dla mnie 10ta to strasznie wczesnie! Na zakupach dopiero zazwyczaj jestem.
Wczoraj bylismy pierwszy raz z Nicole na rowerach, na Donauinsel. Super tak z dzieckiem sobie pojezdzic. Przejechala z nami 15km! Normalnie w szoku bylam, bo ile ona musi tymi nozkami sie namachac!:-) A w sobote to caly dzien na sprzataniu domu mi zszedl. Mielismy do znajomych isc, ale do meza z pracy zadzwonili ze w sobote na mecz ma jechac, ochraniac, ale w koncu wyszlo ze nie pojechal bo cos tam z godzinami pokopali.

Vici, gratulacje i powodzenia w nowej pracy! Najwazniejsze zebys zadowolona byla!

Mb - z tym nocnikiem, to sie zgadzam z dziewczynami, za wczesnie! Moze i takie male dziecko czasem zrobi do nocnika, ale to naprawde przypadek, male dzieci nie kontroluja tego.

Ja sie tylko odmeldowuje do przyszlego tyg.jutro wypad do Pl
Buziaki i milego tyg zycze i weekendu takze

Kathinka to gdzie dziewczyny widza twoje wypieki??Jak nie na blogu czy NK to gdzie??A moze lepiej ich spytac;-):-D
mb_1 jak maluch nie siedzi to nie wolno wrecz sadzac na nocnik czy inne rzeczy do ktorych umiejetnosc siadania jest wymagana.A siedzenie dlugie bez efektow i tak do niczego nie prowadzi(tak uwazam) potem tylko dodatkowe "krzeselko" dziecko ma i nie kuma co z tym sikaniem...

No ale juz zmykam odezwe sie w przyszlym tygodniu

Hellol
Weekend tylko smignal,sobota na zakupach a wczoraj bylismy w Laizer tiergarten na wycieczce.Polecam:tak:Mozna spacerowac ile wlezie,dzieci tez maja zajecie na placach zabaw,mozna kocyk rozlozyc i piknikowac,a przy okazji zwierzatka poogladac.Wprawdzie dopiero od 1.04 otwarli i nie jest jeszcze sezon w pelni ,ale i tak warto.
Asiunia,no tak jak juz urlop w poblizu to sie wybitnie dluzy robota....
Fajnie weekend na sportowo spedziliscie:happy2:Mi sie tez marzy na rowery wyrwac ale to nie takie proste u nas.Mala dopiero lapie o co biega na swoim trojkolowcu,na moim rowerze wprawdzie jest zamontowany fotelik dzieciecy,ale to jeszcze nie to.Przydalby sie najpierw przeglad calego sprzetu po dwoch latach niejezdzenia.
Mb-1 jak po kontroli Laury?My sie na kolejne szczepienie w polowie kwietnia wybieramy i ciekawa jestem ile moj klocek urosl:confused:
Sylvia to cie zmotywuje do tych ruskich bo mi sie w koncu zebralo na ochote i zrobilam!!!!! Pycha byly,reszte zamrozilam.Moze znajdziesz w sobie sile i ty:-)

Pochwale sie tez ze moj syneczek nauczyl sie wreszcie schodzic z lozek!Obkreca sie tylem na brzuch,nogi wpierw i sru na podloge...Bo wczesniej jak wlazl to na oslep parl na dol.Nie musze mowic jak to sie konczylo.

Załączniki

• 054.jpg
    054.jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 32
beabea ja sie juz ubieram i na pierogi do ciebie ide i brawa dla synka duuuzy chlopczyk
vici bo ja myslalam ze co chodzi o bloga z moimi dziecmi hihihihi Torty to albo na himmlischetorten.de.tl albo na nk.pl

Moj synus negatywny wiec juz w przedszkolu a we srode Gabi testy ma i uff mam nadzieje ze po chorobie jestesmy

Szykuje mi sie pracowity maj a przynajmniej jego poczatek :) mam juz zamowienie nakomunie wesele mojej cory urodziny beda i to dwa razy bo przeciez rodzinka oddzielnie ;) a do tego kolezanek urodziny sie zaczynaja mam nadzieje ze znajde czas na popisanie ale na razie mamy kwiecien

Hej kobitki
Beabea gratuluje!!!
Viciudanego pobytu w Polsce
Kathinka wyslalam ci zaproszenie na nk. Te twoje torty sa nieziemskie
U nas wszystko ok. Zmienilismy lekarza. Teraz przynajmniej moge sie wszystkiego dopytac, a pani cierpliwie odpowiada na wszystkie pytania. Laura wazy 7,6 kg i ma 66 cm. Takze wagowo ok, a wzrostowo jest troszke mniejsza od rowiesnikow. Zaszczepiona na pneumokoki, a w maju czeka nas jeszcze szczepienie na kleszcze.

Witam tak szybciutko bo pracy duzo mam:-(
Vici, udanego pobytu w PL! Ja za dwa tygodnie jade, pierwszy raz samochodem swoim i za kierownica!
Wlasnie, co do samochodu to jestem przeszczesliwa bo wczoraj przeglad pozytywnie przeszedl. Kathinka, przepraszam ze do meza Twojego nie dzwonilam, ale nasze autko stare i potrzebowalismy kogos poleconego, co sie czepial nie bedzie:-) I tak musielismy plyn hamulcowy wymienic, no ale na czyms musieli zarobic.

Druga dobra wczoraj rzecz, to to, ze szefowa powiedziala ze jest b. zadowolona ze mnie i premie mi da w kwietniu (chyba za to wychodzenie z malym, hihi)

A dzis mam wizyte z Nicole u dentysty, az sie boje co mi powie!

A na pierogi tez mam ochote, ale najbardziej lubie z mieskiem i kapustka, no i z grzybami!

Zmykam ale bede podgladac:-)

Czes Dziewczyny.
Asiunia
ale Ci zazdroszcze tej samodzielnej jazdy.Oj. Ja to sie po Wiedniu boje jazdy ale marzy mi sie,ze kiedys tez sama,samodzzielnie do PL pojade.
Vici
udanego pobytu i super pogody. My moze na wielkanoc pojedziemy.
Kathinka Twoje torty to istne dziela sztuki, poogladalam sobie na nk,´ I masz dar oj masz.Gotowanic lubie ale wypieki?!? wychodzi mi tylko murzynek..hihi.
Dziewczyny pozdrawiam i zycze udanego slonecznego dnia.:-)

reklama
Hej dziewczyny! U mnie juz lepiej, kiedys sie uda ;-). Postanowilismy gdzies wyjechac na kilka dni - tak last minute, zobaczymy dzis w biurach podrozy jakie promocje maja, pakujemy walizki i lecimi.... zeby sobie troche odpoczac i pomyslec o czyms innym.

Vici: Udanej podrozy! Ja do Polski jade na kilka dni w maju, tak wiec swieta spedzimy w Wiedniu- bedzie Schönbrunn i swiecenie koszyczka w emaus, moze zrobie mazurka :tak:

Beabea: a jak dojechac do Laizer Tiergarten- brzmi super, musze kiedys sie wybrac, potem do slynnej groty pod Wiedniem no i na te wodospady tez :-D.

Wracam do pracy, jeszcze tylko kilka stron i koniec na dzis. :-) Potem niestety prasowanie, no ale kiedys trzeba, juz teraz gora ubran siega mi bioder :-).
Milego dnia!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry