yellowpinki dzwoncie i wyjasniajcie to zdecydowanie za dlugo,dlugo za dlugo.Co do wohnbeihilfe ja mialam ale krotko bo przekroczylismy zarabkami pozniej jak juz zaczelam pracowac nam wyszlo 77 euro na miesiac i to bylo juz jakis czas temu.
mamami oplata jest za pobyt teraz nie pamietam jakies 15-18 euro /dzien ale mozna sie tez prywatne ubezpieczyc i wtedy te koszt odchodzi i jeszcze dostajesz kaske za pobyt w szpitalu...Na stronie szpitala powinno byc wypisane ile dokladnie.
A i ja znowu z pytaniem heheheh pobierala ktoras z was wohengeld (wohengeldhilfe) poczytalam o tym a nawet nie wiedzialam,ze takie cudo jest.Z ams dostalam pismo,ze kaska do pazdziernika bo poznej przechodze pod wochengeld...Po nastepnej wizycie pojde do gkk i popytam co i jak to wyglada...co musze zlozyc itd.Ale wlasnie czy ktoras juz to dostawala i pozniej to zamienia sie na kindergeld czy mimo wohengeld daja odrazu tez te kindergeld.Jak ktoras miala prosze o odp :-)
Wcoraj mialam latanine ,dotarlam do domu kolo 15 a i dzisiaj mam troche zalatwiania a mam lenia hehehe chyba po wczorajszym.