reklama

Mamy z Irlandii!!

Hello
Zupka fasolowa już się pichci.Uwielbiam ją :cool2:
Agusik kwas foliowy już możesz brac,jest bez recepty.
A powiedz mi ilu pokojową chatkę wynajmujecie i jeśli to nie tajemnica to ile płacicie.
Mój M unika jak ognia M50 bo to najbardziej zakorkowana autostrada w Irlandii a widzę,że kawałek musiałby pokonac tej autostrady :eek::confused2:

reklama
A powiedz mi ilu pokojową chatkę wynajmujecie i jeśli to nie tajemnica to ile płacicie.
Mój M unika jak ognia M50 bo to najbardziej zakorkowana autostrada w Irlandii a widzę,że kawałek musiałby pokonac tej autostrady :eek::confused2:
Na Swords za 3bedroom trzeba dać powyżej 1000e:sorry:
M50 nie jest już tak zakorkowana, odkąd zdjęli bramki i wprowadzili system eFlow barrier-free tolling, ale za to trzeba liczyć jakieś 20e tygodniowo za same przejazdy autostradą:sorry:

Miłego dnia w tą piękną pogodę:confused2:

Ponawiam pytanie...............dziewczyny mam pytanie co do zasiłku czy to prawda ze zmniejszają Jobseeker’s Allowance jak sie na niego przechodzi??????obecnie jestesmy na Jobseeker's Benefit tak gdzies slyszalam ale patrzylam na stronie o zasilkach i nic nie pisza w sumie....????????? ________

Hej! U mnie leje, leje bez końca :no:... Wczoraj byłam się zapisać na ten angielski na MC, a tu niespodzianka... kryzys ich sięgnął i na razie refundacji nie ma... trzeba bulić:no:, niby nie dużo 135e za 24 godz. (12 tyg.), ale jednak... Ale w końcu z psiakiem się ruszyło, jadę oglądać w sobotę :-):-), mam nadzieję,że do tej pory nie wykupią... mam w razie czego dwie inne oferty na uwadze. Anineczka- jaki komplet dokumentów powinien mieć rasowy , zarejestrowany, zdrowy psiak? Niby wiem, ale jak one wyglądają? Znam stąd przypadek podrobionych dokumentów i z psiaka wyrósł york z mordą jamnika:baffled::eek:, nie chciałabym bulka na jamniczych łapkach;-)

anineczka,my mamy taki parterowy apartament,bez ogródka,dwe bedroomy,duuuuży living room,dwie łazienki,kuchnia,dwa schowki za 900 Euro,to jest osiedle Holywell,możesz na Dafcie pooglądać.W sumie to takie jak my mamy to już po 800 można wyhaczyć.U mnie na osiedlu domki też są,chyba od 850 można znaleźć:-).Ogrzewanie gazowe,także raczej taniej wychodzi,elektrycznego trochę bym się bała:no: i 2 place zabaw są:tak:Można w Swords i taniej domek znaleźć,ale pewnie warunki-pożal się Boże:eek:
Ogólnie Swords polecam,bo naprawdę wszystko jest:Pennys,Dunnes,TK Max,Boots,dwa polskie sklepy(ruskie znaczy się:baffled:),wszędzie blisko,a mieszkam na spokojnym osiedlu:tak:Pewnie i tak ceny za mieszkania lekko wyższe niż gdzieś indziej,a to przez bliskość do lotniska.
Idę naleśniki pichcić.A moje dziwne dziecko do ust tego nie weźmie:no:,więc dla niego mięsko od wczoraj się ostało.

MoKu:też chodziłam na ten kurs,w Swords,dwa zaliczyłam za free,na MC.A teraz wywalili cenę 60 Euro beginners:wściekła/y:Szkoda,bo zawsze to coś się człowiek nauczył,osłuchał,poznał parę osób,a tu kiszka:crazy:

A no kiszka... ale ja i tak chyba się zdecyduję, bo to moja jedyna odskocznia od dzieci;-):-), no i właściwie prawie jedyny kontakt z językiem:tak:, bo na około sami Polacy:happy:

Na Swords za 3bedroom trzeba dać powyżej 1000e:sorry:
M50 nie jest już tak zakorkowana, odkąd zdjęli bramki i wprowadzili system eFlow barrier-free tolling, ale za to trzeba liczyć jakieś 20e tygodniowo za same przejazdy autostradą:sorry:

Miłego dnia w tą piękną pogodę:confused2:
No właśnie ceny powalają,a ja już bym chciała 3-4 bedroom.
ALe co do autostrady,jeszcze jest zawalona.Zwłaszcza,że jeszcze odcinki są remontowane.Nie mówię tutaj o weekendach,ale godzinach pracy 8-10 i 17-18 ;-)

. Anineczka- jaki komplet dokumentów powinien mieć rasowy , zarejestrowany, zdrowy psiak? Niby wiem, ale jak one wyglądają? Znam stąd przypadek podrobionych dokumentów i z psiaka wyrósł york z mordą jamnika:baffled::eek:, nie chciałabym bulka na jamniczych łapkach;-)
He he u Mnie Mila jest jeszcze shihtzakiem :-D Poszczęściło mi się.
A dokumenty.Hmmm dostajesz certyfikat "Registration Certificate " z takim psiakiem srebrnym jakby hologramem.Nie mam aparatu a zrobiłabym zdjecie.
No i jest napisane jak sie nazywali rodzice i jak pies sie nazywa.U mnie jest Mamilach Beauty :-D Z czego trafiliśmy bo z środkowych literk jest Mila :-)
Jest napisane kto jest hodowcą a kto właścicielem.
No i u mnie jest wszędzie napisana hodowczyni.Muszę odesłac do nich papier i oni wpiszą we właściciela mnie.Koszt 15 euro.
CO jeszcze.Dostajesz numer mikrochipa i jego rejestrujesz na Fido.ie i właściciel da Ci ubezpieczenie na psa.Zależy jaki właściciel,ja dostałam tylko na 6 tygodni,koleżanka dostała na rok.
Co jeszcze.
Karteczka ze szczepieniami jakie były wykonane i jakie i kiedy maja byc jeszcze zrobione.Kiedy pies był odrobaczany i jak był żywiony u hodowcy.
To chyba wszystko ;-)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry