reklama

Mamy z Irlandii!!

hejka

Kamcia ..dzieki za zaproszenie ...najpierw musze uporac sie z przeprowadzka a pozniej bede miala duuuzo czasu na spotkanka

Larcia...dopiero zapisalam sie na teorie..ale jak zdam mam zamiar odrazu umowic sie na egzamin ostateczny

a tak na marginesie ja rowniez jesrem Krawcowa..:) ( z maszyna w domu )

reklama
Ciao Dziewczynki

Agusiek- moj lekarz kazal mi czekac po tabletkach 6 mies. i tak tez zrobilam :-) Palilam tez wtedy papierosy wiec mialam brac podwojna dawke kwasy foliowego.

Al ladnie w nocy spal. Znow tylko jedna pobodka na jedzonko. Cyce mi zaraz eksploduja!!!!:szok:

Ide zrobic kawosa poki moge.

witam

dzisiaj wyśle dzieciaki do szkoly i uciekam na zakupy w końcu sama!!!:-) bez mamo ja chce to...ja chce tamto...:-(

misia Alexowi chyba winko smakuje ze tak ładnie po nim śpi:-D

a ja dzisiaj wstałam zalana mlekiem a raczej chyba siarą:szok:cała piżama mokra:eek:co to będzie po porodzie:szok:chyba będe jęździła do brata na farme pod dojarke sie podłączać:eek::baffled::-D

Witam Mamusie!!!
Oj dziewczyny-normalnie się uzależniłam od Forum:tak:.Cały dom postawiony w stan gotowości,dzieci latają,szukają,a mamunia...przy komputerku(a co?):-D.
Muszę się pochwalić-mamy wreszcie ustawioną antenę-hurrrrraaaa!!!:-D.MartaF-niskie ukłony dla Twojego K.:-)-ślicznie dziękuję.
Ja po odstawieniu brzdąców do Thurles brykam.Co prawda z GP mam umówioną wizytę na 11.10,ale mam nadzieję zdążyć zrobić jakieś zakupki:-D.Powiedzcie mi czy ten wniosek na macierzyński zanoszę do sociala,czy muszę pocztą wysyłać?Ja tak nie znoszę tych formalności...brrrrrr:crazy:.A pogoda znowu nie rozpieszcza....:no:

Powiedzcie mi czy ten wniosek na macierzyński zanoszę do sociala,czy muszę pocztą wysyłać?Ja tak nie znoszę tych formalności...brrrrrr:crazy:.A pogoda znowu nie rozpieszcza....:no:

możesz zanieść osobiście lub wysłać poczta, ja zawsze wysyłam co sie da, tym razem tez wysłałam.Tyle tylko ze pewnie sprawdziliby od razu czy wszystkie potrzebne papierki dołączyłaś, gdybyś dala im to do reki, bo ja musiałam dosyłać, ale i tak długo nie czekałam na odp.

Agusiek - mój lekarz z kolei mówił ze nie musisz nic czekać, tylko zabierać się do działania od razu po odstawieniu i do tego jeszcze dodał ze po tabletkach jest większe prawdopodobieństwo ciąż bliźniaczych..nie wiem ile w tym prawdy. Ja odstawiłam we wrześniu chyba a w styczniu byłam w ciąży, także powodzonka!:-);-) Mimo to kwas już sobie łykaj :tak:

witam sie z ranka ;-)dziewczyny ja wiem ze to powinnam pisac w innym watku ale potrzebuje przepis.....jak sie robi warzywa do ryzu ???????????czy daje sie przecier pomidorowy do tego jak sie juz udusza????;-)

Ciao Dziewczynki

Agusiek- moj lekarz kazal mi czekac po tabletkach 6 mies. i tak tez zrobilam :-) Palilam tez wtedy papierosy wiec mialam brac podwojna dawke kwasy foliowego.

.

Agusiek - mój lekarz z kolei mówił ze nie musisz nic czekać, tylko zabierać się do działania od razu po odstawieniu i do tego jeszcze dodał ze po tabletkach jest większe prawdopodobieństwo ciąż bliźniaczych..nie wiem ile w tym prawdy. Ja odstawiłam we wrześniu chyba a w styczniu byłam w ciąży, także powodzonka!:-);-) Mimo to kwas już sobie łykaj :tak:

Hehe dziweczynki oswiadczam wszem i wobec, ze ja jak na razie nie zamierzam brac kwasu foliowego, ani czekac, ani tym bardziej brac sie do roboty:-D:laugh2::-D:laugh2::-D wiedzialam ze predzej czy pozniej nas pomylicie ;-)
pozdrowionka:-)

Julia ale jakie wrzywa do ryzu ? Ja nie daje zadnych sosow czy przecieru :) Krojo pomidora ogorka korniszonego ale tylko jednego grzyby kukurydze fasolke papryka cebula :) i dusze pozniej dodaje ugotowany nie do konca ryz basmatii i dusze dodaje roznych przypraw kurkumy ale nie do koloru tylko ze wzgledu na smak papryka ostra przyprawa chinska tymianek ziola prowansalkie oregano czosnek bazylia pieprz kolorowy maggi :) I to chyba wzystko Ja robie takie warzywa z ryzem Ale tez kupuje w puszcze warzywa do dan chinskich gdzie sa specjalne grzyby orzecy male kukurydze i krewetki kupuje osobno :)) I tez to robie bez sosu czy przecieru :)) No ale kazdy robii inaczej :))

A tak w ogole to witam kochane mamy :))

didi nie mozesz.Jak zdasz teorie, to musisz poczekac pol roku od daty wydania prawka provisional,zeby zapisac sie na egzamin.Musi minac 6 miesiecy.Wtedy sie zapisujesz i czekasz kolejne pare miesiecy.Wydaje sie dlugo,ale to dobrze,bo wyuczysz sie jezdzic dobrze przez ten czas.Jak bedziesz szla na teorie to przygotuj sie,ze jesli zdasz,to idz do okulisty,miej juz zdjecia zrobione i formularz wypelniony i zloz to do city hall.Od tej pory czekasz ok 2 tygodni na provisional prawko,ktore przysla ci do domku.I prawko liczy sie od daty wydania przez nich.Jak jak zdawalam to wtedy liczylo sie od daty zdania egzaminu.Ale zmienili juz to,bo moj M zdawal w tym roku i policzyli mu od daty wydania przez nich.Od tej pory liczysz pol roku.

O rany 2 latka, mowie wam jak sie ciesze!Ale moja Niunia obudzila sie dzis z katarkiem i delikatna chrypka :-( Znowu zaczyna sie ten nieszczesny okres na katary,kaszle,grypy itp

Ostatnia edycja:
reklama
Larcia wszytskiego co najpiękniejsze dla Twojej dwulatki-samych usmiechów i duzo zdrówka;-)

torty-z-cukierni-sow-2d5a9.jpg

Spokojnego dnia kobietki...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry