reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam Mamusie!!!
Dzieci poza domem-jak miłłłłłłooooooo...I cicho,i spokojnie,żyć się chce:-D.
Dagmarka spokojnie zaliczyła wczoraj pierwszy dzień w przedszkolu-panie były bardzo zaskoczone,że tak świetnie od razu się zaaklimatyzowała:tak:No dumna z niej jestem,że hej;-).Dawid,o dziwo też nie narzeka(jeszcze)na szkołę:szok:.Jeszcze jak na świat przyjdzie Maluch i nic tylko z wyciągniętymi rąsiami będzie spał i do jedzonka się budził,i w wieku 12miesięcy zacznie siusiu wołać(;-):-D),to normalnie stwierdzę,że mam idealną rodzinkę:cool2:.
Pogoda nastraja optymistycznie-nie pada:tak:a to już wielki sukces.Dziewczyny!Nie marnujcie okazji i na spacerek:tak:.Moku i anineczka zapewne odsypiają:-D-ładnie tak po nocach nie spać?Ja co prawda też o 24.40 ległam-ale to nie z wyboru,tylko po powrocie z pracy:-(.
Powiedzcie mi,czy w 8-ym mies.mogę wyrwać sobie zęba ze znieczuleniem?Bo nie chcę zaszkodzić Maleństwu:no:

reklama
Pogoda,pogoda i po pogodzie:no:Wieje straszennie i już to wiatrzysko chmurzyska przywiało,zaraz będzie pompa jak nic:wściekła/y:Zaczęła się piękna,złota irlandzka jesień:eek:
julia28:podziwiam Cię(i wszystkie inne kierowczynie)za odwagę,determinację w jeździe autem.Ja skazana na moje krótkie nóżki,autobus,albo na męża(jak raczy z pracy wrócić)Mam prawko,a jakże,od 12 lat-W SZUFLADZIE!!! :baffled: :errr:Nie wiem po co je zrobiłam:no:
Zachciało mi się z gołąbkami bawić,idę brać się za parzenie kapusty,o czym nie mam zielonego pojęcia,bo to moje pierwsze gołąbki w życiu:tak:,ale co tam,jak nie wyjdą to będziemy wcinać przez 3 dni sam farsz:oo::wink::yes:

Witam!
Dzis pogoda troche lepsza niz wczoraj, jak narazie u mnie nie padalo. Corcia obudzila sie z ogromna chrypka, zreszta juz wczoraj szfankowala, wiec pobieglam dzis po syropek. Ja tez mam katar. Nie mozemy sie rozchorowac, bo w sobote torcik i dzieci przychodza. Przykro by bylo,gdybym musiala odwolac imprezke!Dlatego robie wszystko,co moge, byleby sie na dobre nie rozchorowac!Dzis juz posprzatalam chatke, a jutro jade na big zakupy i zabieram sieza pichcenie no i pieczenia torta!
Probuje moja Niunie uczyc zalatwiac sie na sedes i przez 1 dzien wychodzi, wysadzam ja regularnie co godzine,ale nastepnego dnia, corcia sie buntuje i nie chce wogole siadac na .toalete.To normalne?Nie sciagam jej jeszcze pampersa,bo jeszcze za wczesnie jak dla niej,bo nie umie jeszcze kontrolowac siuskow. Jak ja wysadza, to wtedy zalatwia sie na toalete. Ale jak nie wysadze,to ona nie zawola i bach.Dlatego pampersa nie sciagam. Ooooooo wilku mowa,wlasnie zrobila kupke,super,spadam. Milego dnia!

Pogoda,pogoda i po pogodzie:no:Wieje straszennie i już to wiatrzysko chmurzyska przywiało,zaraz będzie pompa jak nic:wściekła/y:Zaczęła się piękna,złota irlandzka jesień:eek:
julia28:podziwiam Cię(i wszystkie inne kierowczynie)za odwagę,determinację w jeździe autem.Ja skazana na moje krótkie nóżki,autobus,albo na męża(jak raczy z pracy wrócić)Mam prawko,a jakże,od 12 lat-W SZUFLADZIE!!! :baffled: :errr:Nie wiem po co je zrobiłam:no:
Zachciało mi się z gołąbkami bawić,idę brać się za parzenie kapusty,o czym nie mam zielonego pojęcia,bo to moje pierwsze gołąbki w życiu:tak:,ale co tam,jak nie wyjdą to będziemy wcinać przez 3 dni sam farsz:oo::wink::yes:
powiem ci ze fakt trzeba miec stalowe nerwy do tego :tak:ja po 2 razie powiedzialm nie nadaje sie ale juz jest lepiej coraz lepiej wiadomo jak to jest z ruszaniem:-);-):tak::-Dale na szczescie inni kierowcy sa bardzo wyrozumiali ufffff:zawstydzona/y:

U nas na szczęście ładna pogoda dzisiaj:-), chyba nie sprawdzą się te prognozy o 40 dniowym deszczu. Agusik, najważniejszy przy robieniu gołąbków to nie sparzyć za długo kapusty, jak masz kamienną głowę to dobrze dolać do wody, w której jest kapusta trochę octu.

A co to jest kamienna głowa :eek::eek:
Kucharka ze mnie żadna :-D

U nas też słonecznie :-):-)
Od czasu do czasu popaduje,ale zaraz wychodzi słoneczko.No i ciepło jest tylko trochę wieje :tak:

U nas obiadek za chwilunie będzie.Antek sie teraz wykazuje artystycznie,maluje :tak:

Wczoraj wieczorem podjechaliśmy do Tesco i załapałam się na mega promocje czy brzoskwinie i nektarynki.Chyba 10 sztuk kupiłam za 17 centów :szok::-D:-D
No i nie mogłam się oprzec pokusie kupna mieszanki cukierków za 12,50e ale buy 1 get 1 free :-p
Uwielbiam te cukierusie Celebrations :-D
A jeszcze są w fajnych pudełkach,które mozna wrzucac do mikrofali....tylko szkoda,że mikrofali nie posiadam :eek::eek::confused2:

To która zaprasza mnie na gołąbki ;-)
Uwielbiam,choc sama nie robię.To rola męża :sorry:

Larcia
Sto Lat dla Amandzi :-):-)
A co do nocnikowania.To TAK to normalne.
Uzbroic się musisz w wielkie poklady cierpliwości :tak:

A no i zdróweczka,koniecznie musicie byc gwiazdami na imprezie :tak::tak:
Może syropek z cebuli Was wspomoże?

Kamcia dla Oliwierka też Sto Latek :tak:;-)
No powiem Ci,że bombowy prezent! A powiedz ile Was wyniosła przesyłka??

madbebe też jechałam z Tuam do szpitala.;-)
Zdążysz,no ja co prawda jechałam w nocy gdzie nic na drodze nam nie stało :sorry:
A skurcze miałam co 2 minuty i trwały 60 sekund :eek:
Urodziłam 5 godzin później,czyli miałam spory zapas czasu,no ale wiadomo,że to Twoja pierwsza ciąża i się stresujesz.Ale z reguły pierwszy poród trwa dłużej niż następny tak więc napewno będziesz na czas w szpitalu ;-)

Dobra idę wstawiac obiadzio

Dzięki dziołszki za podpowiedzi:-)
Ja jeszcze do garnka z kapuchą dolałam ciut oleju(w necie wyczytałam)i lepiej liście odchodzą.:tak:Z jedną kapustą walkę stoczyłam,wygrana!Ale straty po mojej stronie to:poparzone palce,zaparowana kuchnia i pozalewana kuchenka..Jakoś idzie,ale:CHYBA MNIE BÓG OPUŚCIŁ,ŻE NA POMYSŁ Z GOŁĄBKAMI WPADŁAM:wściekła/y:Ale trza się wszystkiego uczyć bo mój P to taki"niewyżarty":laugh2::eek:Lecę z drugą walczyć:confused2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry