reklama
A ja mam pytanko odnosnie chrztu.Myslimy aby zrobic chrzest tu u polskiego ksiedza.CZy ktoras moze to "przechodzila".Chodzi mi o np kwestie finansowa,czy mam dac"co łaska" czy zapytac wprost o konkretna kwote.No i jak mam to moje malenstwo ubrac do chrztu,gdzie moge dostac cos odpowiedniego na ta okazje?
Wilwia my chrzciliśmy w Galway u polskiego księdza, daliśmy co łaska, sądze że nie ma jakiegoś cennika i jakbyśmy zapytali to i tak nie podałby konkretnej kwoty. A co do ubranka to nie pomogę bo ja miałam z PL
Margaritta
MamaDwóchKsiężniczek
emili no to być moze do miłego 
kamcia koncert Arki Noego jest w Dublinie w Kosciele św.Audoena Dublin 8 w sobote i w niedziele (jutro i pojutrze) o godz.16 Bilety mozna kupic w kancelarii przy kosciele zaraz. Jest napisane ,ze bilet mały 7 euro a bilet duzy 10 euro. Dzieci uczęszczajace do polskiej szkoły pod patronatem tegoż duszpasterstwa mają zniżke całe 2 euro - czyli płacą za bilet 5.
kasia irlandka byłam a i owszem.A ze autko zostawiłam na jakiejsc tam bocznej uliczce to pozniej poszłam z dziewczynkami na plac zabaw ten wiekszy taki przy Mountjoy Square Park .Nikola i huśtawka i spokoj jak nie wiem
szkoda,ze mnie nie widzialaś 

;-) a co do Arki to tez tylko ja z Martysią
małżowinka zostanie z Niki.
anineczka normalnie dopiero dziś zauwazyłam i weszlam na Twojego bloga
bo to chyba blog jest prawda - sie nie znam,ale... szacun.Za opisy a przede wszystkim za czas poświecany
No i wez no wieczorami siadaj tu częsciej 
tymczasem spokojnej nocki moje sliczne;-)

kamcia koncert Arki Noego jest w Dublinie w Kosciele św.Audoena Dublin 8 w sobote i w niedziele (jutro i pojutrze) o godz.16 Bilety mozna kupic w kancelarii przy kosciele zaraz. Jest napisane ,ze bilet mały 7 euro a bilet duzy 10 euro. Dzieci uczęszczajace do polskiej szkoły pod patronatem tegoż duszpasterstwa mają zniżke całe 2 euro - czyli płacą za bilet 5.
kasia irlandka byłam a i owszem.A ze autko zostawiłam na jakiejsc tam bocznej uliczce to pozniej poszłam z dziewczynkami na plac zabaw ten wiekszy taki przy Mountjoy Square Park .Nikola i huśtawka i spokoj jak nie wiem

anineczka normalnie dopiero dziś zauwazyłam i weszlam na Twojego bloga

tymczasem spokojnej nocki moje sliczne;-)
dzień dobry dziewczynki:-)
ja w o wiele lepszym humorze:-) wstałam bez niepożądanych zapachów:-)
tylko do sąsiadów nie dociera ze to nie z butli gaz sie ulatnia tylko cos w kuchence i jak tylko podłączą gaz będzie znowu śmierdziało
ale wtedy to nie ręcze za siebie
ahhh co by tu robić dzisiaj
nie będe sprzątać juz bo musze troche odpocząć a potem na jakieś zakupy może wyciągne swojego
:-)
miłego ciepłego dnia:-)bo u mnie od rana cieplutkie powietrze chociaż słonka jeszcze nie widac
ja w o wiele lepszym humorze:-) wstałam bez niepożądanych zapachów:-)
tylko do sąsiadów nie dociera ze to nie z butli gaz sie ulatnia tylko cos w kuchence i jak tylko podłączą gaz będzie znowu śmierdziało

ahhh co by tu robić dzisiaj

miłego ciepłego dnia:-)bo u mnie od rana cieplutkie powietrze chociaż słonka jeszcze nie widac

asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Dzień dobry:-)
u nas też się zapowiada ładny dzionek, więc pranie zrobione, znaczy jeszcze się robi:-). Marta dobrze, że chociaż noc miałaś spokojną:-)
u nas też się zapowiada ładny dzionek, więc pranie zrobione, znaczy jeszcze się robi:-). Marta dobrze, że chociaż noc miałaś spokojną:-)
wyglądam przez okno a tam co widzeDzień dobry:-)

asienka_r
mama Ani i Gabrysi
No tak uroki Irlandii

asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Torba przygotowana, tylko kosmetyki trzeba wrzucić:-). Moje się duże nie zapowiada, ale i tak czekamy z niecierpliwością
. Coraz wyraźniej mój organizm daje znać, że to już niedługo:-)

reklama