reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej orientujesz sie moze w cenach?????czy na karte medyczna sa darmowe....jestem ciekawa czy te zastrzyki sa skuteczne wiesz cos na ten temat???:-)jak one sie nazywaja???bylabym wdzieczna za odpowiedz...bo u mnie z tymi tabletkami to jest tak ze czesto zapominam:szok:ze mam wziasc.zawsze spoznie sie z 1,2 godziny.a tu mialabym z glowy......(zastrzyk):-)POZDRAWIAM

reklama
HEJ
Anineczka - dr Wuczynska przyjmuje w EMC Health Care Ltd.
Prawdopodobnie bede u niej za 2 tyg.

Musze sie pochwalic bo udalo mi sie dzis dostac dla synka szczepionke przeciw gruzlicy! Byl dzielny nawet nie zaplakal.

Julia28 - te zastrzyki to pewnie Depoprowera. Naczytalam sie o tym swego czasu i pomimo ze juz kupilam nie zdecydowalam sie. Zbyt duzo skutkow ubocznych.

Ja to chcialabym brac Diane 35 bralam ja kilka lat i bardzo mi sluzyla. Nie wiem czy jest tu jej odpowiednik.

Dzieki za odpowiedz..........chyba zostane przy tabletkach..........ja w Polsce bralam HARMONET i powiem ze nie bylam zadowlona teraz mi te tabletki YASMINELLE sluza.....:-)po tamtych mialam strasznie wysokie cisnienie i wogole przytylam a po tych nie tyje....stoje przy swojej wadze.............Dzieki i pozdrawiam:-)

Hej orientujesz sie moze w cenach?????czy na karte medyczna sa darmowe....jestem ciekawa czy te zastrzyki sa skuteczne wiesz cos na ten temat???:-)jak one sie nazywaja???bylabym wdzieczna za odpowiedz...bo u mnie z tymi tabletkami to jest tak ze czesto zapominam:szok:ze mam wziasc.zawsze spoznie sie z 1,2 godziny.a tu mialabym z glowy......(zastrzyk):-)POZDRAWIAM
Depo-Provera

nie wiem ile kosztuje...ale na MC powinnas miec zadarmo.:tak:
http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=647

dziewczyny z tym zastrzykiem to trzeba sie zastanowic, ja bralam w polsce przez 9 miesiecy i nie mialam zadnych skutkow ubocznych, ale prawda jest, ze wyplukuje wapn z organizmu i teraz moje zabki sa tak kruche, ze hej. poza tym moze powodowac osteoporoze. a moja kolezanka po 2 zastrzykach czekala rok na okres, potem musiala miec wywolywany, no i przytyla sporo.

Hej dziewczyny, wieki nie pisalam ale jakos tak wyszlo podczytuje was troche ;-) maluszek mi sie troche rozchorowal takze wesolo nie mam biedactwo jakiegos wiruska podlapalo i ma zatkany nosek i gardelko takze nie spi za dobrze i wogole jest nie zbyt szczesliwy moj skarbek:-( podziwiam was bo albo ja jestem kiepska mama albo wy jestescie super ekstra:-) bo ja to naprade nie mam czasu zeby tak na kompa czesto zagladac pomiedzy karmieniami, sprzataniem ,gotowaniem,spacerkami,zakupami itd to ledwo mi starcza czasu zeby wlosy uczesac a co dopiero po internecie poserfowac:-(
Widze ze popisujecie o tabletkach mi tez juz mija 6tydz pologu takze kontrole bede miec nie dlugo i zobacze co tej moj Gp mi poleci w pl bralam Mercilon i Harmonet ale strasznie przytylam po tym pierwszym a i potem ponad rok staralismy sie o Dawidka i juz mialam pietra ze cos nie tak po tych tabletkach......takze sama nie wiem co mi pozostaje...zobaczymy....tak szczerze to juz pomysluje o powrocie do igraszek takze trzeba pomyslec o zabezpieczeniu...:tak:troche sie boje jak to bedzie bo teraz to wszystko( tam na dole):-)wydaje sie inne ciekawe jak to bedzie i czy bedzie kiedys tak samo????hmmmm naczytalam sie o tych problemach z seksem po porodzie i teraz mam stracha ah ja to jestem......ale sie rozpisalam ale juz tesknilam za wami mocno mocno....pozdr

sim 77 a gdzie "dorwałaś" tę szczepionkę przeciw gruzlicy??? ja czekam juz od wrzesnia i jak dzwonilam ostatnio, to potwierdzili tylko, ze jej nadal nie mają, bo jest jakis problem z jej producentem. byłaś prywatnie, u GP czy w jakim centrum medycznym? tak się sklada, ze wybieramy się jutro do Dublina, wiec moze uda mi się ją gdzies dostac dla synka i mialabym problem z glowy;-)

Ktoras z dziewczyn pisała cos o implantach "antykoncepcyjnych" mozecie mnie oswiecic co to???

NataK - BCG jest podawana raz w miesiacu w lokalnym Health Center. Musisz sprawdzic do ktorego nalezysz i zapytac kiedy bedzie. Oto numer tel - pytaj o BCG - (laczyli mnie chyba ze 3 razy) - 01 88 25 000. powodzenia!

NataK ja pisałam
Jest to taka wykałaczka,którą się wszczepia na przedramieniu.
Jest ona na 3 lata później się ją usuwa.
Jest to antykoncepcja z jednym hormonem tak więc bardzo delikatnie działa na organizm.
Koszt nie jest tani bo coś około 300 e + założenie 100.
Ale na Mc jest darmowa a jak się jej nie ma to można złożyć podanie o Drugs Payment Scheme i wtedy kosztuje 85 e + założenie.
Ja jak już w końcu złoże to podanie to sobie wszczepie.
Tutaj o tym piszą:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=87063
http://www.ivenus.com/health/news/SU-Notebook-Implanon-wk80.asp

emeralda zdróweczka dla młodego.
Poczekaj z biegiem czasu bedziesz się wyrabiać.SPokojnie.

reklama
Sim 77 aha, no to pozostaje mi upierdliwe dzwonienie do naszego HEALTH CENTRE (Galway), a tam jest tylko jeden lekarz, ktory sie tym zajmuje i za kazdym razem zapewnia mnie, ze jak cos dostana, to sie ze ma skontaktuje, a ja juz w maju bede w kraju, wiec chyba tam malego zaszczepię.
anineczka dzięki,no to mnie zagiełas, powaznie-nigdy nie slyszalam o tych implantach, ale jest to dosc kuszący sposob :tak: nie trzeba o niczym pamietac i jest spokoj przez 3 lata. poczytam sobie i kto wie-zobaczymy ;-) w kazdym razie jak juz sobie taki implancik zafundujesz, to daj znac jak to wyglada i jak sie sprawdza ( tu chodzi mi o tycie, samopoczucie itd.) :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry