reklama

Mamy z Irlandii!!

No przecież niedawno wróciłam "już":wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Pojechałyśmy na 10-tą,koleżanka musiała przed 12-tą wracać,żeby dzieciaki z przedszkola i szkoły odebrać więc zostałam zdana na własną łaskę:confused2:
I tak sobie czekałam do 14-tej:confused2:Radę dałam bo musiałam,wymarzałam się na przystanku i po 15-tej byłam w domu:wściekła/y:Mam nadzieję,że choróbskiem jakimś tego nie przypłacę:sorry:Mam zwiększoną dawkę leków i za 4 tygodnie ze świeżym wynikiem badań krwi znów mam się stawić w szpitalu:sorry:Tak więc chociaż wizyty szpitalne przełożę sobie do Swords i tak będę musiała jeździć do endokrynologa,szlag!:confused2:

Tichonek-a szukała w tesco?Jak sprawdałm to mają czasem takie,że Twoja głowaby weszła;)Powodzenia w szpitalu:*
Ja na siebie nie znalazłam:no:Bo najczęściej są usztywniane a ja potrzebuję z fiszbiną i nieusztywnionymi miseczkami.A teraz w ciąży to zaś nie powinnam z fiszbinami nosić tylko takie z taśmą pod biustem,ale jak mówię mojego sajzu niet:wściekła/y:
A co do nauki Radka to ja jestem bardzo zadowolona:tak:On zadania domowe dostaje od pierwszego takiego normalnego tygodnia w szkole (tzn.gdy nauka jest 8:30-13:10)nie dostawał tylko przez pierwsze,krótsze 2 tygodnie.Dostaje codziennie jedno od poniedziałku do czwartku:tak:Z literek mieli już:s,a,t,i,p,n,c:tak:Na każdą literę Radek zna jakieś słówka.W tym tygodniu mają za zadanie napisanie po 3 literki dziennie:tak:Moim zdaniem to mają wcale nie takie łatwe te zadania jak na 4-latka,ale najważniejsze,że młody daje radę:tak:W szoku jestem ile przez te 2 miechy Radek słów się nauczył...Po irlandzku też:szok:Na szczęście Radek lubi te zadania rozwiązywać i nie sprawiają mu większego kłopotu.Zresztą cyferki i literki to on już umiał napisać przed szkołą bo dużo w domu książeczek rozwiązuje:tak:
W zeszłym tygodniu musieli w jednym dniu,narysować 3 rzeczy,które zaczynają się na "C",ale słychać "K",czyli np.circle czy chocolate odpadały więc rysował:cat,clock i car:tak:Myślę,że to wcale nie takie proste jak na takie dzieciaki,tym bardziej,że mój Radek z czerwca więc jest jednym z najmłodszych dzieci:tak:
Podsumowując,jestem zadowolona z tej szkoły i widać,że kładą duży nacisk na naukę,nie tylko zabawę.Nauczycielki są młode,ambitne i to widać.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ale Maciek juz odpowietrzal i nad jest to samo....
Sam hydraulik wczoraj powiedzial ze moga byc brudne w srodku i dlatego nie ma dobrego przeplywu i sie caly grzejnik nie nagrzewa.
JAk wychodzil wczoraj ode mnie to mowil ze jakis plyn najwyzej zakupi i pusci w obieg co by grzejniki przeczyscilo.
M poszedl dzis do agencji a ja do PL szopa i na poczte...babka powiedziala ze dzis przyjedzie.
Zdarzylismy ruszyc z parkinku i hydraulik juz dzwonil ze stoi pod domem...z miasta do domu samochodem mamy jakies od 3-5min....jelop nie zaczekal na nas tylko odjechal:wściekła/y:
MA dzwonic kiedy przyjedzie:wściekła/y:
Madbebe ja Cie rozumiem ze Ty nie wplacalas tylko ktos...ale mnie chodzilo wlasnie o to ze ta laska mogla sie pomylic i pieniadze utkwily w paypallu:eek:

hejka o rany padam na pysk!!
ehhh dzis podpis na socjalu musialam odbebnic, kurcze jak ten ostatni miesiac mi zlecial, poxniej zakupki dla mlodej kurteczke i kozaczki dla mlodej, dzis normalnie w szoku bylam bo sie z M nie pozarlismy na zakupach ha ha chyba musze to gdzies zapisac. No i z powrotem autobusem, no i z przystanku spacerkiem do domu, a tak sie zgrzalam ze szok!!no i zladowalismy o 17 w domku, a taka glodna bylam ze obiad w 35 minut przygotowalam ha ha bez zadnych wczesniejszych przygotowan. teraz sie obzarlam i odpoczywam.

Witam mamunie.
My dzis milo spedzilismy poludnie w Headford.Larcia dziekuje za zabranie nas ze soba:-)Marietta(nie pamietam jaki masz nick)dziekuje za goscine i pyszne ciacho.
Zaraz bede szykowac malego do kapania,juz jest ekstramalnie zmeczony.Jeszcze poznym popoludniem zabralam go na dlugi spacer,coby lepiej spal.Dzis oboje lokatorzy maja wolne to sie zmyje szybciutko do siebie.W niedziele bylismy ogladac suprer domek,normalnie sie zakochalam-ale niestety nie na nasza kieszen...

Tichonek-no mam nadzieję,że nie będzie żadnego przeziębienia:(A,że dasz radę sama byłam pewna na 100%-szkoda tylko,że kobieta w ciąży,która jest umówiona na konkretną godzinę musi wyczekiwać po kilka godzin jak ją łaskawie przyjma:(((No my (Dadzia)dziś robiła i i p-i pierwszy raz na zasadzie,że musiała pisać tę literkę:)Nie idealnie,ale jakoś podołała:)))Co do rysowanek-niestety moje dziewczę jest totalnym antytalenciem:(
Ewelcia-dlaczego laska?Może gościu;)A tego hydraulika niech pies gryzie-skubany!!!

no i jestem;)
Lubiczanka - dzięki za artykuł - już go przeczytałam
Anineczka - chyba faktycznie kupię jeszcze to do smarowania...
Tichonku - współczuje tego czekania w szpitalu - to zawsze było najgorsze... a teraz zapodaj sobie jakieś ziółka czy herbatki, cobyś się nam nie "rozłożyła"
Madbebe - no widzisz - ja to z tej drugiej części - od zawsze;) ale dzielnie pokonuję korki i km aby spotkać się z "przeciwną stroną" ;)
Wilwia - a gdzie to "cudeńko" było? aaa i miałam ci powiedzieć, że w Oranmore moi znajomi wynajęli 3-bed house z gazowym ogrzewaniem za 650e...

To fakt,pogoda okropna,ale co się dziwic,w końcu zima :eek:

Lubiczanko a Dadzia też idzie tym programem Jolly Phonics?
U mnie Antek dopiero w piątek przyniósł zadanie domowe,tak więc jesteście lepsi :-D

Andziulina zdrówka dla Igorka.Może sterimarem psikaj do noska.
Ja też smaruje chłopaków snufle baby lub pulmexem na noc.Uwielbiają to :-D
Zawsze plecki,klatka piersiowa i stópki mają wysmarowane :tak:

ewelcia też mi się wydaje,że masz zapowietrzone kaloryfery,a to zrobi spokojnie Maciek ;-)

Alex śliczne dzieciaczki :-):-) Podziwiam za poród naturalny :-):-)

Jolu zdrówka dla synka.Mam nadzieję,że antybiotyk pomoże.Nie wiem jak się leczy tą chorobę,ale ważne ,że będziecie mieli badania w szpitalu :tak::tak:

My w poniedziałek mamy wizytę w szpitalu u specjalisty w związku z częstymi zapaleniami ucha i powiększonymi migdałkami u Antka.
Jak to jest? Jeśli nie mam MC a skierowanie wystawił lekarz GP będę płaciła za wizytę? Bo już zgłupłam...na liście pisze,żebym przyniosła MC,ale ja jej nie mam :eek:
Hej anineczko tak pprzecztalam ze piszecie o pracach domowych u mnie to jest odwrotnie codziennie jest cos zadane i juz kacper prawie zna pol alfabetu i nie chodzi mi o ten spiewany ej bi sie di itd tylko o twarde abcde itd.i juz zaczynaja literowac slowka i je skladac.jestem w szoku bo codziennie trzeba znim sie dziec i go czegos uczyc a czasami przyznam ze mi sie nie chce:(

Ostatnia edycja:
Witam wieczorkiem:)
Dziewczyny mam pytanie 2 dni temu wymienilismy opony, i teraz L mi dzwoni że jechał i była kałuża wjechał w nia i okazuje sie ze mega dziura , felga sie skrzywila, opona do dupy:( W polsce może zasadzic gmine i oddadza ci kase, a tu jak jest mam isc do taxu czy do ubezpieczalni??? Wkurzyłam sie bo i zbieżnosc bedzie trzeba zrobic. Dzięki za pomoc!!

hello mamuski!
Pogoda do bani, ale mnie dzis maz podwiozl do pracy wiec nie zmoklam, a lalo rano:szok:
madbebe - z ta wysypka to nie bardzo pomoge:zawstydzona/y:, u nas wyglada to tak ze Asia ostatnio cos zjadla i dostala wysypki ale po 2 dniach podawania wapna zniknęła. Co do platnosci przez paypala to szybko jest kasa, chyba naprawde ktos chce Cie ....czego nie zycze. Jak cos pisz od razu zazalenie bo potem Ci napisza ze przeterminowana sprawa:wściekła/y:. A landlord to rzeczywiscie pierwsza klasa. Nareszcie:tak::tak:
lubiczanka- zdrowka zycze:tak:
dranissimo- pisz ,pisz a wtedy sie wdrozysz nawet nie bedziesz wiedziala kiedy a bedziesz BB Holiczka:-D:-D:-D
jola24- zdrowka Olusiowi, niestety nie wiem jak to wyglada:-(
alex- slicznosci te Twoje malenstwa:-):tak:
kamcia - powodzenia zycze w szukaniu pracy;-)
Tichonek - mam nadzieje ze po nastepnej wizycie napiszesz wrocilam szybko. Choc tutaj w szpitalach niestety dlugo im to wszystko zajmuje. Ja chodzilam zawsze rano i troche szybciej. Potem maja przerwe a potem lunch, wiec jest tragedia:crazy:

reklama
Dziecie juz slodko drzemie...poki lokatorzy go nie obudza:wściekła/y:
Andzulina no te cudenko bylo wlasnie w Oranmore.Tez 3 pokojowe,strych,ogrodek,gazowe ogrzewanie,nowe-bo chyba trzyletnie...no ale co z tego jak nie na nasza kieszen.Tzn ono jak na ten standard wcale drogie nie jest,tylko akurat w naszej sytuacji jest:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry