reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Drannisimmo witaj na forum
Z Galway nas chyba najwiecej ;-) w jakiej dzielnicy mieszkasz
Wiesz juz czy bedzie chlopczyk czy dziewczynka?

Wlasnie zauwazylam, ze sporo tu mamusiek z Galway i obrzezy. Tym lepiej :) Ja mieszkam na Mervue i wbrew temu co mowia, wcale tu nie jest tak zle :)
Jeszcze nie znam plci bobasa, bo ostatnie USG bylo dosyc wczesnie i plci nie dalo sie odczytac, wiec z niecierpliwoscia czekam na kolejne, ktore mam za tydzien i mam nadzieje, ze juz bedzie wiadomo! :))) Az mnie zzera ciekawosc :)) Mam tylko pytanie, czy jak sie ma w szpitalu takie USG to daja wydruki na pamiatke? Trzeba o to pytac, czy jak?

Hej dziewczyny

Długo sie nie odzywalam znowu ale Oluś mój chory, gorączkował i miał to być wirus ale okazało sie że infekcja układu moczowego:(:( Jestem podłamana, czy któraś z was może wie jak wygląda leczenie tutaj? Na razie mały dotał antybiotyk i potem kolejne badanie moczu no i czekamy na wizyte w szpitalu na jakies badania, nie wiem co to ma byc:(

Z góry dziekuje za podpowiedzi

Witam

U nas pierwsza noc w domciu za nami nie byla taka straszna dzieciaczki spokojniutkie a A ron to tylko by jadl i spal nic go wiecej nie interesuje i to wlasie on sie tak slabiutko ruszal teraz tez nie wykazuje wiekszego zainteresowania tylko cyc i wyrko:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:tak::tak::tak::tak:

Moj M bardzo mi pomaga co ja bym bez niego zrobila:-):-):-):-):-)

Wprawdzie juz wstawialam fotke na NK ale w wiekszosci z was nie mam w znajomych wiec wstaie i tu

a to moje chlopaki

no i jeszcze musze te suwaczki pozmieniac

Ostatnia edycja:
o boszzzz jak się rozpisałyście :/
Lubiczanka - zdrówka - a przy okazji - jako że jesteś mama "weteranka" (oczywiście w dobrym tego słowa znaczeniu...) to poradź, co mogę podać swojemu dziecku na mokry kaszel i smarki??? bo byłam wczoraj u GP i okazuje się, że jest wszystko ok i że gdyby nie te 2 objawy, to nikt by nie uwierzył, że on jest chory (?) płuca, oskrzela i uszy czyste. i że nic mam mu nie dawać, bo sam ma to zwalczyć... ale ja wiem...?
Tichonek - powodzenia w szpitalu;)
Kamcia - a gdzie będziesz szukać roboty? dalej branża hotelowa?
Madbebe - co do cery dzieci, to mojemu ostatnio też jakieś takie dziwne krostki powyskakiwały, coś jak kaszka. a jeśli chodzi o landlorda - to tylko pozazdrościć
Dranissimo - ja również witam - i juuuupppiii w końcu kolejna mama po tej stronie miasta;) w szpitalu na USG dają ci zdjęcia maluszka - nie musisz się pytać ani prosić;)
Moniadan - no proszę proszę - Eryk ma dziewczynę... a to w tej sprawie masz spotkanie z dyrektorem?;)
no i to chyba na tyle - mam nadzieję, że nikogo nie opuściłam...?

Anineczko-nie no na dobrą sprawę to nawet 1sza klasa nie jest,więc czego się spodziewać,ale u Dadzi jak na razie były 3zadania domowe-s,a i t do pokolorowania-żart jakiś:/
Alex-przecudne słodziaczki!!!
Andzulina-ja jako weteranka powiem Ci,że swoim dzieciom w ogóle bardzo mało daję lekarstw...Staram się posikować tzw.naturalnymi środkami i do apteki lecę w ostateczności.Tak więc myślę,że swojemu Igorkowi możesz zapodać legendarne mleczko z miodzikiem(którym właśnie się delektuję),możesz zapodać również chlebek-taki tościk nasmarowany czosnkiem.Wiem,że dzieci niekoniecznie lubią,więc syropek z cebulki polecam...W razie niepowodzenia syropek i oczywiście na katar kropelki(np nososal).Ja z Danielkiem zaliczyliśmy też inhalację-wodę wrzącą z solą do miski i pod ręcznik-co prawda długo nie wytrzymał,ale spłynęło dużo z noska:)

andziulina ja bym dodała na katarek tą maśc co sie smaruje vik czy jak mu tam,Szymek ma katar i smaryje mu tym i jest dużo lepiej,bo ten zapach oczyszcza mu nosek:-)jak ma mocniejszy kaszel to podawaj nurofen

Ciao!

Ja a szyko bo ide sie przespac poki Al spi. Odkurzylam calusienki dom od gory do dolu...i padam....zjadlam muffine i ide na godzinke przyiac komara bo potem ide do banku..a to daleko.

Andzia- nie dawaj mleka....mleko tylko jeszcze bardziej wytworzy smary. Mleka sie nie podaje przy katarze....to mit mit nad mitami....tylko wytworzy wiecej flegmy i sluzu. Juz predzej herbata z miodem i cytryna albo sokiem malinowym. Ugotuj mu tez kasze jaglana.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry