reklama

Mamy z Irlandii!!

Jak jest taki kochany i wspaniały jak moja teściowa to chętnie przygarnę;-):-D
taaaa.mhmmm-chciałabym,chciałaaaaaaa
a to mój Roczniaczek
attachment.php

i jego torcik-choć złe ujecie:(
asset.php

Ostatnia edycja:
reklama
Dziendoberek

Noz kurcze mimo ze dzieciaczki slodko spia to ja i tak nie mam czasu na nic:-(:-(:-(to czego nie moglam zrobic w ciazy to teraz mam do nadrobienia i tak caly czas na nogach:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Mamusie mam pytanko co podawalyscie swoim dzieciaczkom na kolki albo moje jeszcze na szczescie nie maja ale zeby wiedziec tak na puzniej

Witam!
dzieki za odpowiedzi...czyli generalnie Aptamil kroluje...a ja nierozgarnieta nie pomyslalam o tych malych kartonikach:)dziekuje!

troszke przejrzalam o czym pisalyscie i powiem Wam, ze metoda uzywania wlasnego mleka jest popularna w Niemczech...na wrzesniowkach Mamuski z Niemiec pisza, ze lekarze zalecaja mleko matki na wszystko..do kapieli tez, ale oczywiscie troche do wody...ja probowalam, jak Filip dostal uczulenia od oliwki i ladnie pomagalo..i na popekane brodawki rowniez!co do szczepien, u nasto tez goracy temat...ja sie nie wglebiam, bo bym zwariowala!czasami jak czlowiek za duzo wie to jeszcze gorzej!ale wiem, ze sa dziewczyny ktore dzieci nie szczepia i maja dosc sensowne argumenty....

alex2339 - ja podaje dostepny tutaj infacol, co prawda kolek u nas nie bylo, ale wzdecia...tylko moim zdaniem, nie podawaj nic
zapobiegawczo!ciesz sie jak nie ma problemow i pozwalaj ukladom trawiennym dojrzewac...ja infacol podalam po 5 tyg. i mialam opory, ale Filip juz sie bardzo meczyl...i my razem z nim!

milego weekendu!
w Droghedzie okropna pogoda, ale mimo to chyba pojde na krotki spacer...

Dziendoberek

Noz kurcze mimo ze dzieciaczki slodko spia to ja i tak nie mam czasu na nic:-(:-(:-(to czego nie moglam zrobic w ciazy to teraz mam do nadrobienia i tak caly czas na nogach:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Mamusie mam pytanko co podawalyscie swoim dzieciaczkom na kolki albo moje jeszcze na szczescie nie maja ale zeby wiedziec tak na puzniej

ja stosowalam infacol - do kupienia w kazdej aptece lub w boots Niezbyt drogi i wydajny i na mojego patryczka dzialal :tak::tak: koleczki zniknely w moment ;-):-)

Witam

moje dzieci piszą list do Św.Mikołaja i posiłkują się katalogami argosa :-D

Lubiczanko nie widac zdjęc i tego maciupkiego torcika jakiego upiekłaś :-D:-D:-D
Buziaki dla Twixa :tak::tak:

U nas nawet słoneczko wyszło.zaraz zjemy obiadek i na zakupy bo pusto w lodówce.

Alex moje dzieci co prawda nie miałby kolki,ale na bóle brzuszka to sab simplex i espumisan.

co do szczepień to temat bardzo kruchy i delikatny.Ja szczepie ale tylko na to co jest w kalendarzu szczepień,nie szczepię na grypę,rotawirusa i inne.

Anineczko Szym tez studjuje katalog z Argosa(ten maly ostatnio-ostatni) na szczescie pisac nie umie i nie wiem co to mikolaj:-p:-D........ale przeklada ostro strony lezac na podlodze i kaze mi sie klasc kolo niego i ciagle pyta "cio to"...jak mu odpowiem to on "aaa" hehe i tak w kolko" a cio to?""a cio to?" aaaa:-D:-D:-Dczasami jak dziecko zobaczy to pyta"kto to?"mowie ze np.dziewczynka a on "aaaa":-D:-D

Anineczko, pediatra Ady z PL (najlepszy na swiecie:tak:;-)) rozmawial z nami na temat szczepien (m.in.). I generalnie jest tak, ze szczepienia obowiazkowe sa totalnie zbedne (jego zdaniem) a juz te na grype zwlaszcza!
Wiekszosc z nas przeszla jako dzieci te wszystkie choroby i jakos nic nam nie jest.
To wlasnie przez szczepionki wirusy mutuja i dzieje sie, co sie dzieje...
Natomiast jesli chodzi o rotawirusy, pneumokoki, meningokoki i zoltaczke zakazna, to jak najbardziej powinno sie szczepic- tylko w PL duza przeszkoda jest cena tych szczepionek.
Te choroby dotycza glownie niemowlat i malutkich dzieci i sa dla nich bardzo niebezpieczne...
Ale oczywiscie wybor nalezy do rodzicow. I dobrze, zeby byli swiadomi wszystkich za i przeciw.
I uwazam dziewczyny, ze grubo przesadzone jest stwierdzenie, ze nie szczepienie jest nieodpowiedzialne... Tym bardziej, ze kazdy rodzic chce dla swojego dziecka zawsze jak najlepiej!!!!!

A tak w ogole, to przepraszam, zapomnialam sie z rozpedu przywitac ;-) Witam wiec Was dziewczynki- te stare raszple:-D:-D:-D i te nowe forumki :-)

reklama
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi
a powiedzcie mi jeszcze co moge stosowac na sucha skure bo zauwazylam ze jednemy sie skura przesusza chyba oliwka to troche za malo a moze cos do dodania do kapieli ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry