katrina115
Potrójna Mama
kasiuleczka - mam Medical Card, ale niestety leczenie kanałowe nie jest refundowane i kosztowało mnie 250E (nie wiem czy to stała stawka, to był ząb z jednym kanałem czy przy 3 jest tyle samo to nie wiem) plus dopłata za białą plombę 75E (na MC jest amalgamatowa).
asienka - ja tez mam słabe zeby niestety! Jak byliśmy w Polsce w październiku ub. roku wyleczyłam 3 zęby i zaczęłam kanałówkę - już nie pamiętam ile mnie to kosztowało, ale na pewno nie mniej niż 300-400 zł. Tu skończyłam tą zaczętą kanałówkę i wydałam na to 420E (to było jakieś 2 tyg. przed świętami Bożego Narodzenia). Po miesiącu zaczął mnie ten świeżo leczony ząb boleć, dobrze, że na koniec stycznia leciałam do PL, tam była poprawka. W styczniu w PL wydałam na dentystę ok. 800zł (poprawka zęba plus wybielanie od środka martwego zęba, bo mi zaczął ciemnieć plus jeszcze coś...). No i teraz 250E + 75E.
Po prostu płakać mi się chce!!!! Pracuję na to, żeby robić zęby.
asienka - ja tez mam słabe zeby niestety! Jak byliśmy w Polsce w październiku ub. roku wyleczyłam 3 zęby i zaczęłam kanałówkę - już nie pamiętam ile mnie to kosztowało, ale na pewno nie mniej niż 300-400 zł. Tu skończyłam tą zaczętą kanałówkę i wydałam na to 420E (to było jakieś 2 tyg. przed świętami Bożego Narodzenia). Po miesiącu zaczął mnie ten świeżo leczony ząb boleć, dobrze, że na koniec stycznia leciałam do PL, tam była poprawka. W styczniu w PL wydałam na dentystę ok. 800zł (poprawka zęba plus wybielanie od środka martwego zęba, bo mi zaczął ciemnieć plus jeszcze coś...). No i teraz 250E + 75E.
Po prostu płakać mi się chce!!!! Pracuję na to, żeby robić zęby.
...a tyle dnia już minęło,że szok,co?
,pranie się kręci,obiadek mam:-)Czekam coby mały na drzemkę poszedł,żebym oko malnęła,coś na ruszta zarzuciła bo po Radka trza będzie iść po szkole
Świadectwo już dostał w zeszłym tygodniu,same ochy i achy
Ponoć anglojęzyczne dzieci gorzej sobie z czytaniem radzą niż Radek:-)Poza tym mój syn bardzo popularny i lubiany w szkole ale roztrzepaniec masakryczny