reklama

Mamy z Irlandii!!

kasiuleczka - mam Medical Card, ale niestety leczenie kanałowe nie jest refundowane i kosztowało mnie 250E (nie wiem czy to stała stawka, to był ząb z jednym kanałem czy przy 3 jest tyle samo to nie wiem) plus dopłata za białą plombę 75E (na MC jest amalgamatowa).

asienka - ja tez mam słabe zeby niestety! Jak byliśmy w Polsce w październiku ub. roku wyleczyłam 3 zęby i zaczęłam kanałówkę - już nie pamiętam ile mnie to kosztowało, ale na pewno nie mniej niż 300-400 zł. Tu skończyłam tą zaczętą kanałówkę i wydałam na to 420E (to było jakieś 2 tyg. przed świętami Bożego Narodzenia). Po miesiącu zaczął mnie ten świeżo leczony ząb boleć, dobrze, że na koniec stycznia leciałam do PL, tam była poprawka. W styczniu w PL wydałam na dentystę ok. 800zł (poprawka zęba plus wybielanie od środka martwego zęba, bo mi zaczął ciemnieć plus jeszcze coś...). No i teraz 250E + 75E.
Po prostu płakać mi się chce!!!! Pracuję na to, żeby robić zęby.

reklama
Witam:/
AsieńkoM-wyróbcie sobie europejską kartę medyczną-w Pl z bólem zęba jak idziesz robią za darmo:)a poza tym w razie wu -wszelkie nagłe przypadki tez:)
Kasiuleczko-ech...mam nadzieję,że nie tak zle-do jutra mam czekać na info:(((
Katrina-no moja za kanałówkę bierze 300e:/
Gastone-fajnie,że wreszcie"odetchnęłaś świeżym powietrzem":)Mam nadzieję,że szyjka nie boli-albo przynajmniej nie aż tak:/
Ewelcia-wzięłaś?Jak nocka-dałaś czadu???;)))
PIOTROM I PAWŁOM wszystkiego naj naj!!!
Miłego dnia Kobietki

Witam sie!

lubiczanka
a co sie wczoraj stalo, ze nie bylas w humorku, bo nie doczytalam?W kazdym razie poprawy humoru!

kasiuleczka pieknij sie pieknij :-) A czy moglabys mi podac (z tego listu co ci przyszedl) nr tel do nich, jaki Ci podali, zeby w razie czego do nich dzwonic?Bylabym wdzieczna

Bry
Ewelcia ja Duphalac mam akurat z Polski, ale to dobrze wiedzieć, że on na receptę, bo jak mi się skończy to muszę do GP w takim razie skoczyć.

Piotrom i Pawłom wszystkiego naj

Miły dzionek się zapowiada, pranie już na dworze schnie

Bry:-)
Pierwszy cały dzień bez teściówki,dajemy radę jak na razie:tak:...a tyle dnia już minęło,że szok,co?:-D:-D
Radek i mąż wyprawieni,Matt pospał do 8:40,nakarmiony i się wścieka na leżaczku:baffled:,pranie się kręci,obiadek mam:-)Czekam coby mały na drzemkę poszedł,żebym oko malnęła,coś na ruszta zarzuciła bo po Radka trza będzie iść po szkole:tak:
Nie wiem w ogóle po co oni jeszcze latają do tej szkoły:sorry2:Świadectwo już dostał w zeszłym tygodniu,same ochy i achy:-DNajlepszy jest z matmy,zajęć fizycznych i ...czytania:szok:Ponoć anglojęzyczne dzieci gorzej sobie z czytaniem radzą niż Radek:-)Poza tym mój syn bardzo popularny i lubiany w szkole ale roztrzepaniec masakryczny:-D...jakbym nie wiedziała:baffled::-D
Lubiczanko lecz nereczki bo to nie przelewki...a ja mało z krzesła nie spadłam jak zobaczyłam,że Ci już tylko 2 tygodnie zostały:szok:Jak?Kiedy?Masakra!
Powiedzcie mi ciotki czego mam się spodziewać na baby check na 6 tygodni?Mamy w środę:tak:Ale chodzi mi bardziej o to co będą mnie sprawdzać bo Matt pierwszy do nurse a potem ja do lekarza mam się stawić na check:sorry2:

hejka

Renni wszystkiego naj
Lubiczanka no wlasnie wyrobilam, ale boli mnie tylko jeden, 2 lub 3 mam do usuniecia. Najlepsze jest to ze wyrobilam dla calej trojki karty a tylko moja jest ok bo u malej zamiast Zuzanna napisali Luzanna a u meza zamiast Pawel to napisali Danel i odeslalam z prosba o poprawe.

Tichonek jak mialam wizyte na 6 tygodni to zbadal Zuzie a mnie to zapytal jak sie czuje, zapytal o antykoncepcje i przepisal tabletki na 6 miesiecy.

Piotrom i Pawlom wszystkiego naj z okazji imieninek.

Ostatnia edycja:
reklama
Tichonku witaj:-) mówiłyśmy Ci, że jakoś się zorganizujesz??? Fakt, że to dopiero początek, a jak Radzio będzie na wakacjach w domku to na pewno będzie Ci pomagał:-)Na 6 weeks to bardzie Ciebie będą badać, pytać, jak się czujesz, jak zechcesz to tabsy dostaniesz. Mi sprawdzał, czy macica już się obkurczyła

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry