reklama

Mamy z Irlandii!!

Barmanko- ten steryd to Lacoid Crelo. Uzylam go jednakowoz tylko ze 2 razy bo mama mi go przywiozla jak juz Tymcio zaczal lepiej wygladac. Takze sama deta go zaleczyla plus kapiele w krochmalu.

Tabasia- zerknij sobie na stronke http://mamanadieciebezmlecznej.blogspot.com Dziewczyna podaje fantastyczne przepisy: obiady,desery...wszzystko. Ja codziennie cos stamtad gotuje. Zdrowo i bezmlecznie. Polecam. A forum wegetarianskie to http://wegedzieciak.pl/

Ostatnia edycja:
reklama
My juz po szczepieniu. Mala tylko 2 razy jeknela i tyle, lekarz byl w szoku. Wsadzilam ja do wozka, dostala pieluszke do przytulenia i zasnela. Zawsze po szczepieniu spi. Zobaczymy jak reszta dnia minie czy sie bedzie zalic. Pada dalej:wściekła/y:

U nas nawet słońce zaczęło świecić, ciekawe jak długo:-p
AsienkoM dzielna Zuzia:-), ja też brałam matę za pierwszym razem, ale mi się do torby zmieściła;-)

No i jestem :) pranko sie kreci, maly spi wiec troche luzu :) no i nie wiem co pisac jako nowa :D
AsienkaM a jak szwagierka ma na imie(moze znam) chociaz ja tu mieszkam dopiero rok a o znajomosci czasem trudno. calus dla córci :* co do bagazu nie pomoge bo ja takowego nie mialam. super ze lecicie :)

jesli o skaze chodzi to moj maly mial lekka wysypke na czole i co dziwne nie mogl kupki robic(co przewaznie jest biegunka) ale po nutramigenie wsio przeszło. tez niby czekac rok mamy na wprowadzanie nowych produktow ale znowu kolezanka twierdzi ze po 8 miesiacu mozna juz pomalutku wprowadzac cos bo potem moze sie okazac ze maly bedzie zawsze alergikiem. wczoraj na probe dalam deserek a malą iloscia mleka i nic sie nie działo, ale i tak chyba poczekam :) a mleko kupowalam bez recepty
Na ciemieniuche mialam szampon z apteki i oliwka i czesanie :)
to chyba tyle narazie bo nie wiem jeszcze co komu pisac :D takze na razie zmykam bo moj G dzis w domku
PS u nas jeszcze nie pada
pozdrawiam

Bry:-)
My dziś wstaliśmy o 10-tej:-)Matt znów wstał o 4-tej,zjadł i dał się do łóżeczka odłożyć bez usypiania (nowość!:-)),włączyłam mu projektor z pozytywką i sobie patrzył,patrzył i padł.Potem wstał po 7-ej,zjadł i pospał jeszcze do 10:00:-)...Się skończą tak dobre czasy jak się zębiska zaczną pewnie:sorry2:
Ogarnęłam chatkę,porobiłam wsio i wreszcie mam czas na kompa:-)
Muszę nieskromnie przyznać,że lepiej sobie radzę teraz niż jak teściowa była,ba nawet lepiej sobie radzę niż sama myślałam;-):-)Ale byłabym niesprawiedliwa gdybym nie wspomniała tu o dużej pomocy mojego starszego syna:-)Radek coraz wiecej się do Matta garnie,chce go zabawiać a ja w tym czasie mogę coś porobić,obiad,pranie czy sprzątanie:tak:A Radka teksty do Matta mnie rozwalają:-D..."Mateuszek,nie ma co płakać,mama tylko pranie wstawi i zaraz się Tobą zajmie","Nie płacz,Mati,chesz mleczko,powiedz ,chcesz?":-D:-D:-D

Co do konta w banku - ja mam w AIB (tylko tam udało mi sie otworzyć), bo nie pracowałam. Potrzebny mi był paszport i dokument potwierdzający adres zamieszkania - wtedy wystarczyła mi książeczka na ChB, na podstawie której odbierałam pieniądze na poczcie i którą mi tam co miesiąc podstemplowywali.
A na konto M tez moze przeciez wplywac ;) A moze M moglby Cie dodac do swojego konta, moze nie robili by problemow? Tak tylko glosno mysle ;)
Jak myśmy się o CHB starali to babka w SW powiedziała nam,że P nie może dostawać na swoje konto pieniędzy bo one są dla mnie (choć wiem,że niektóre rodziny tak robią:sorry2:).Do banku poszliśmy i nie chcieli mi otworzyć konta bo ani tu nie pracowałam ani nie miałam żadnego rachunku na siebie,potwierdzającego adres zamieszkania wtedy:sorry2:Z tego samego powodu nie można było mnie dopisać do konta P:eek::sorry2:Wzięliśmy więc i założyliśmy konto socjalne na poczcie...teraz już mam rachunki na swoje nazwisko ale nie chce mi się tego zmieniać,pójśc na pocztę mogę raz na jakiś czas a przynajmniej mam kasę tylko dostępną dla mnie,P jej nie wyciągnie np.na naprawe auta;-):-D:-D:-D
...Z tą skazą to nadal nie wiem:eek:Matt ani nie ma problemu z kupkami,ani z ulewaniem (troszkę tylko,jak pisałam,ale to już Radek więcej ulewał a alergii nie miał:sorry2:)Ma tylko tę wysypkę na buzi:sorry2:Duża część z niej to raczej potówki bo on się strasznie poci,choć śpi w bodziaku to rano buzia aż mu się świeci z potu:sorry2:Co się dziwić,trzy osoby w jednym pokoju,przy zamkniętym oknie:confused2:
No ale właśnie ma między brwiami tę taką lekką wysypkę,ale być może to też ciemieniucha:sorry2:Na głowie ma tylko jedno takie miejsce z tą cholerą,wielkości paznokcia a między brwiami dosłownie troszeczkę,tak 1/5 z tego co na główce:sorry2:Tak więc już sama nie wiem:no:Raczej go to nie swędzi bo śpi spokojnie,nie próbuje trzeć buzią o coś...Bądź człowieku mądry i pisz wiersze...:dry:A ,już mam mętlik w głowie:confused2:
AsienkoM
najlepszego dla Zuzienki:tak:Dzielna dziewczynka:tak:
tort_dla_dzieci.jpg

aureliamarcel witam w naszych nieskromnych progach:-D:-D:-D
...Ale mi post wyszedł:szok::sorry2::-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
no i leje :/ dziecie spi, to dobrze bo od rana tylko buczy i nie wiem czy zęby czy pogoda, czy po prostu sie nudzi. a ma tyle zabawek i nie chce sie bawic :)niestety na moim osiedlu nie ma takiego dziecka co by sie mogl pobawic, a jak przyszla ostatnio kolezanka z corka to mu tylko zabawki zabierala a on nie wiedzial o co kaman :)
dziekuje za przyjecie mnie na forum :)
sie chyba szybko zaklimatyzuje :) lece prasowac (a mam tego ze hoho z kad to sie bierze :D )

Witajcie, witajcie!
U nas dziś od rana piękna pogoda i oby jak najdłużej tak zostało.

lubiczanka - to rzeczywiście, masz jeszcze troszkę czasu i nie ma co dzidzi popędzać!

Miłego i słonecznego dnia wszystkim życzę.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry