reklama

Mamy z Irlandii!!

Bry
U na leje, leje, leje:wściekła/y::no::dry::confused2:

Wyspałam się dzisiaj, bo Ania pospała do 8 (rekord 13 godzin nocnego snu:-p:cool2:)
Misiu szkoda, że Tymek ma skazę, ale przynajmniej się upewniłaś przechodząc na dietę.
AsienkoM buziak dla Zuzi na pół roczku:-), oby dobrze zniosła szczepienie
Julia ja czasem o 5 wstaje, jak Ania chce mleczko, ale potem śpimy dalej, przecie ż to prawie noc:-p
Lubiczanko już za chwilkę, za momencik:-)

Witam nową mamę

Idę trochę poogarniać, bo dzisiaj przylatuje na dwa miesiące najmłodszy brat M i trzeba wszystko przygotować

reklama
Hej mamcie.
Misia masz odwage z ta maszynka:-) Ja bym sie nie odwazyla.Moj Max od roczku raz w miesiacu zalicza fryzjera:-)
A na ulewanie pomaga gaviscon infant.Nie wiem jak z podaniem go jak karmisz piersia ale jest bardzo skuteczny.Nam pomogl na reflux :-)

a powiedz mi(jeśli się orientujesz)czy sa tu takie kaszki dla dzieci jak nasze ryzowe-dodajesz do mleka i tyle...najlepiej smakowe:)
pytanie nie do mnie ale może pomogę ;-)
Fakt że ja kupuję tylko polskie kaszki (ze względu na cenę i wagę opakowania :tak:), ale widziałam też w Tesco z Cow&Gate, czasem mają dobrą ofertę.
A nie myślałaś o zakupach przez neta? Mam taką stronkę, może z niej skorzystasz...
http://dodomku.pl/

A Mattowi ciemieniucha się pokazała:confused2:
ja na ciemieniuchę grubo smarowałam oliwką, potem wyczesywałam (tą miękką szczotką do włosków), i potem fru do kąpieli. Marcel ciemieniuchę miał nawet w brwiach
eek.gif

Tymkowi najbardziej pomogla Olejuszka z Polandii. Moja mama przywiozla mi teraz tez od lekarza z PL specjalny robiony w aptece olejek i lekka sterydowa masc na skaze.
Olejuszke wiem że chwalą sobie w Polsce
yes2.gif

A jaką maść sterydową masz z Polski? ja też miałam jakąś taką delikatną ale na złość zapomniałam nazwy
embarrassed.gif

Tutaj możesz kupić Elocom (jest na receptę), tyle tylko że można jej używać w awaryjnych sytuacjach.

Witam

My dzis pospalysmy do 9.30 :-) takze jestem wyspana.Pogoda normalne nie rozpieszcza :wściekła/y:

AsienkaM to Ty jeszcze ze soba zabawki ciagniesz...my nie wykupywalismy zadnej dodatkowej opcji wozek jest za free

Aurleia Witaj

Lubiczanko to uparciuszek mieszka w brzuszku :-)

No Kochane-szalejecie:)))
Misia-mój Dawid wczoraj pierwszy raz dał mi się spokojnie obciąć-tyyyyle lat płaczu i wyrywania...ale mam nadzieję,że Al szybciej się przekona:)
Barmanka-a dziękuję...ja zwykle też mam zapas polskich kaszek,ale odkąd nam pl sklep zamknęli to jakoś ciężej:(ostatnio zapomniałam i szukam pomocy gdzie indziej...no najwyzej jak J wróci z pracy to sie wybierzemy
Aaniu-no idzie Młoda(y)w zaparte na całego;)))
Didi-oj to powodzenia-do 20tej???ulala
Larcia-dobrze,że nastrój się poprawia,obyś już nie notowała spadków formy;)
AsieńkoM-no Zuzińce buziak na pół roczku(już????????????????):*
AsieńkoR-no ale Cię córcia rozpieściła dzisiaj-takiej to dobrze:)
Wczoraj zakupiliśmy komodę,więc sobie już poporządkowałam pościele(do tej pory leżakowały w walizkach tam gdzie bojler na wode;/)
Potem sobie trzasnęłam kąpiel-Daniel musiał sie wgramolic;)I tak melancholia-"w co się bawić,w co się bawić";)))

Misia poczytam na tych forach :happy2: A mleka zbozowe odpadaja, bo Alex ma po kazdym mleku odruch wymiotny :( ponad rok pil pieknie 2 razy dziennie i przyszedl ten dzien, kiedy odrzucil...
No i Moj ulewal przez rok czasu. A i do dzis czasem sie zdarzy, ale to jak zeby ida.
Gaviscon infant dobry, swietny jest tez Nutriton, ale ten to w PL tylko.

Barmanka alergia na soje u nas idzie w parze :( kurcze, ze nie wiedzialam o tym progu 120e, zawsze placilam. W aptekach w Galway Nutre bez recepty dostaniesz :tak:
No i ja polecam Aptamil Pepti, to tez hydrolizat, a lepszy w smaku. Choc dzieci Nutramigen lubia, zreszta nie maja jeszcze wyrobionego smaku i im wsio rawno :-D moj sie zajadal, a ja karmilam na wdechu :-D

U nas pediatra powiedziala, zeby zaczac wprowadzac produkty krowie po roku i obserwowac, po 2 miesiacach niestety wysypalo :((( wiec odstawilismy.
Z masci mamy Advantan (nie uzywam, silny steryd) i Afloderm. Rzadko kiedy smaruje, najczesciej oilatum plus dieta - efekt rewelacja :-)

Uciekam obiad konczyc i do pracy sie szykowac.
Dziecie juz spi :szok: Wstal co prawda o 7:15, ale zazwyczaj klade go kolo poludnia. Chyba przez pogode taki nie do zycia jest...

Milego dnia, pomimo deszczu ;-)

Witam.
Ja także dziś sie wyspałam,wstałam po 10:-).Pogoda masakra,dobrze że dzis nie musze nigdzie wychodzic.:wściekła/y:
Aurleia Witaj.:tak:
Zaraz obiadzik sobie przygotuje,dzis serwuje sledzie w śmietanie z ziemniakami.
Miłego Dnia.

reklama
witajcie mamuśki:)))) niedawno przeprowadziłam się do centrum dublina i mam pytanie o place zabaw, mieszkam okolice james's street, heuston station wie ktoś może czy są tu place zabaw, bo parków tu nie brakuje:))) no i słyszałam że są tez organizowane spotkania gdzies dla mam z dziecmi wiecie coś może na ten temat??? z gory dziękuję :D a co do pogody no cóż typowo irlandzka, chociaz juz dawno tak nie było ... może przestaną w końcu zakręcac wode hehe bużki dla was :)))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry