reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Tichonek - przy alergiach często jest ciemieniucha, moja Alinka nawet teraz potrafi mieć, zwłaszcza zimą jak nosi czapeczkę. Dermatolog w Polsce powiedziała mi, że to normalne, oczywiscie trzeba pielęgnować, ale za rok, może dwa skóra zrobi się już dojrzalsza i powinno to zaniknąć.
Co do konta w banku - ja mam w AIB (tylko tam udało mi sie otworzyć), bo nie pracowałam. Potrzebny mi był paszport i dokument potwierdzający adres zamieszkania - wtedy wystarczyła mi książeczka na ChB, na podstawie której odbierałam pieniądze na poczcie i którą mi tam co miesiąc podstemplowywali.

Tym, które lecą do naszego kraju - wysokich lotów i tyle samo lądowań co startów! Miłego odpoczynku!

lubiczanka - ja tak miałam z Alinką, już jak byłam po terminie dzień czy dwa, to i pranie cięższe nosiłam po schodach do powieszenia, i sięgałam coś wysoko, żeby tylko troszkę przyspieszyć, a tu nic! Urodziłam dopiero 10 dni po terminie.

Witam wszystkie mamusie :) podczytuje Was czasami i widze temat skazy białkowej wiec postanowilam dołaczyc :) mam synka prawie 9 miesiecy i tez jest alergikiem niestety. a myslalam ze zadne dziecie na tym forum tego nie ma. moj maluch tez jest na nutramigenie i wlasnie wczoraj bylismy u gp i mamy recepte na mleczko tylko maly musial miec mc. takze nutra za darmo od teraz co mnie bardzo cieszy. postaram sie pisac jak najwiecej i mam nadzieje ze sie zaklimatyzuje :) pozdrawiam i dobranoc :)

Ciao
Ja na chwile bo padam na pysk.
Tichonku- nikt mi tu skazy nie zdiagnozowal. BABY IS FINE....srutu tutu...ale objawy ewidentne,nie trzeba byc lekarzem. Dokladnie jak u Ciebie a raczej matta ;) katrina ma racje,ciemieniucha jest czesto zwiazana z alergia. Tymkowi najbardziej pomogla Olejuszka z Polandii. Moja mama przywiozla mi teraz tez od lekarza z PL specjalny robiony w aptece olejek i lekka sterydowa masc na skaze. Dla mnie najwiekszym dodowem jest to,ze od kiedy sama przeszlam na diete,Tymkowi sie bardzo poprawilo...prawie calkiem juz zeszla wysypka,tylko wciaz ulewa mocno i pobolewa go brzuch po jedzeniu.
Tabasia- dziecko do prawidlowego rozwoju wcale nie potrzebuje nabialu....wapno mozesz mu zapewnic w inny sposob. Korzystaj z forow dla vegan i wegetarian...maja przecudowne pomysly,przepisy...Wapno mozesz tez podawac w formie syropow. Niech je duzo migdalow no i mleka zbozowe :)

Lece spac...umieram.
papa

dzien dobry czyzbym znowu była pierwsza??:-)uciekam zycze milego dnia :tak:aaaaaa właśnie do dziewczyn z oranmore gdzie jest ksiegarnia z ksiażkami do szkoły?czy moze tam w super valu??

Hejka,
Misia moja Zuzia tez sporo ulewala, potrafila nawet 2 godziny po karmieniu jeszcze ulewac:sorry2::confused2:, ale przybierala dobrze, a teraz to juz prawie wogole nie ulewa, no chyba ze sie powyglupia z P lub dlugo na brzuszku lezy ale to juz zadkosc. Swietnie ze Tymkowi sie poprawia i ze z Alem juz sie wszystko unormowalo.:happy2:
aureliamarcel witaj, widze, ze jestes z Athy, mojego meza brat z zona i dzieckiem mieszkaja w Athy i jestesmy tam przynajmniej raz w miesiacu, choc teraz to roznie bywa;-).
Tichonek na ciemieniuche stosowalam na poczatku oliwke ale przestala pomagac:dry:, a Zuzia na ciemiaczku to miala az takie dwa spore strupy:-( i nie chcialy zejsc, i dopiero dzieki Asienka_r ktora polecila wazeline:-) w ciagu kilku dni ich sie pozbylam, w jeden deszczowy dzien wysmarowalam te strupy wazelina i miala to caly dzien, zrobily sie miekkie i po paru dniach odpadly, a koncowke wyczesalam.

Czy ktoras z Was, kobitki, wykupywala w ryanair taka pozycje jak Akcesoria Niemowlece:sorry2:, bo ja wykupilam i nie wiem czy moge to zapakowac w pudelko, czy ma byc luzem. Dokladnie chce zapakowac, czesc wozka i wlozyc do niego mate na ktorej Zuzia lezy i pare zabawek, bo w Polsce nie chce tego kupowac, a ona teraz bez maty to ani ani.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam
Julia-bo Ty taki ranny ptaszek jesteś:)
Katrina-sęk w tym,że ja jeszcze 5dni do terminu mam-a popatrz,nie dość,że sama chciałabym"już",to forumowe towarzystwo też niecierpliwe;)))
Aureliamarcel-witaj:)))
AsieńkoM-niestyety ja nigdy nie wykupowałam,więc nie pomogę:(((
Misia-dobre wieści z"frontu"-super i oby tak dalej:)
no i kolejny,dłuuuugi dzień nam się zapowiada(czy to tylko mi się tak dłuży???),w dodatku jak zwykle deszczowy.ech...Ale głowa do góry i miłego dnia Wam zyczę

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry