reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Nie pamiętam,która z Was wrzucała linka do racuszków z jabłkami,ale muszę przyznać,że są przepyszne:-pA jakie proste i szybkie w wykonaniu:tak:Pyszotka normalnie:-)
A Mattowi ciemieniucha się pokazała:confused2:Tzn.ma maleńką,na samym czubku głowy,ale jednak...Radek nigdy nic takiego nie miał:sorry:Mam mu przed kąpielą margaryną nasmarować,potem zmyć i wyczesać czy jak?:sorry:
Normalnie moje syny to analogia do Misi,pierwszy nic a nic nie szwankował a drugiemu ta ciemieniucha wylazła,wysypka się utrzymuje:sorry:I wydaje mi się,że Matt ma jednak skazę białkową:sorry:Nad brwiami i pomiędzy nimi wylazła mu taka sucha wysypka:sorry:
...Czy po ichszemu skaza białkowa to protein intolerance?
Misia,Tobie GP irlandzki zdiagnozował skazę u Tymka?
Bo słyszałam,że oni tu niechętnie takie rzeczy diagnozują:sorry:Koleżance polski lekarz,na prywatnej wizycie powiedział,że jej syn ma skazę bo irlandzki GP nic złego w wysypce nie widział:confused2:Mało tego jak ona poszła do GP po receptę na mleko to jej nie chciał wystawić bo powiedział,że to nie on diagnozę postawił i według niego to nie skaza:confused2:...Jakie w ogóle mleko tu jest jeśli dziecko ma skazę?Boszsz....wiecznie coś:confused2:Przepuklina pępkowa,wysypka,ciemieniucha i teraz jeszcze być może skaza,6 tygodni i tyle dolegliwości:sorry::-D
Jak nam jeszcze,nie daj Boże kolki się przyplączą to sie pochlastam,tfu,tfu!!!

Ostatnia edycja:
Tichonku mozesz kupic tez szampon..cradle cap shampoo
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://images.chemistdirect.co.uk/images/productimages/large/dentinox_cradle_cap_shampoo_3386.jpg

szymkowi pomogl bardzio ten szampon...po tygodniowym uzywaniu nie bylo sladu ciemieniuchy,ale np.chyba Miska pisala ze jej Tymusiowi nie pomaga i chyba Gastone tez pisala ze na dziewczynki nie dziala

a mleko to nutramigen;-)

popijam kawke...zaraz za nalesniki sie biore:-)

pogoda w kratke,wiec ze spaceru poki co nici..co chwilka pada:wściekła/y:

Noooo-Dawidkowi włoski obcięłam,obiad gotowy,po zakupach(miało być mleko i pieczywko a 60e poszłooooo...:/),czas na poskakanie:)
Oj Dziewczynki co ja bym dała za zieloną kartę na porodówę...
Ewelcia-no suma sumarum to troszkę taki spacerek zajmuje:/
Tichonek-ja np po kąpieli smarowałam i jak widziałam,że się"łuszczy"to wyczesywałam...ale przed kąpulkami chyba jednak lepiej:)
Julia-ja jak mam ochotę na takie cuś(z bananami)to najzwyczajniej na biszkopt bita śmietana na to banany i galaretka:)))

heej!

Ja już spakowana,jutro po 7mej rano samolot..Jak zwykle nie chce mi się d*** z domu ruszać,ale to pewnie dlatego, ze tak 'kocham' podróże..:cool2: Biletu powrotnego nie mam póki co..planuje zostać na cale wakacje,ale zobaczymy jak to wyjdzie ;-)

Tymczasem życzę Wam wszelkiej pomyślności,szczęśliwych rozwiązań.., zdrowia i wszystkiego,co komu potrzebne:tak:;-)bo nie wiem kiedy się znowu odezwę ;-)

pozdrawiam wszystkie! :happy:

reklama
Lubiczanko teraz robie ostatni rok Quality Management, a za rok juz studia inzynierskie, bo z moja resocjalizacja, to raczej se moge :-D
a Ty wio na porodowke, albo swojego M zagon do roboty :-D

Tichonku
nie wiem czy pamietasz, ale moj Al ma skaze. Jak mial miesiac objawila sie bardzo ostro - krwia w kupce. Od razu polecialam do GP, bo oprocz tego, mial "lakierowane" policzki, katar, wysypke, ulewal, kwasny zapach kupek i calodzienne bolesci brzuszka. A ten stwierdzil, ze male dzieci tak maja i to normalne :wściekła/y:
Polecialam do drugiego i dostalam recepte na smierdzacy Nutramigen. I co??? Jak reka odjal, zupelnie inne dziecko!!!
Pozniej znalazlam w aptece Aptamil Pepti, tez dla alergikow, a smak o niebo lepszy :tak: i chyba jest nawet tanszy niz Nutra.
Jak potrzebujesz jeszcze jakichs info, to pisz.
Na ciemieniuche stosowalam oliwke, przed kapiela polewalam nia glowke Alexa i to rozmiekalo, a po kapieli wyczesywalam, bo wtedy jakos lepiej schodzilo. Szampon tez mialam, no moze troszke pomogl.
A CHB nie dostajesz na konto??

A ja sie wkurzylam i pojechalam na miasto, lazilismy w tym deszczu i powiem Wam, ze Mlody zadowolony :-) Zaraz zejde do Dunnesa zobaczyc czy maja pelerynki przeciwdeszczowe dla dzieci i smigamy na taras.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry