Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Dzieki za mile slowo:-)odrazu jest mi lepiej;-).martuska jak to co bedzie?!BEDZIE DOBRZE!Czasem tak jest,ze pierwsze dziecko raz dwa i jest,a przy drugim juz trzeba troche "popracowac".
Ja tam z mężem nie "napracowałam się" za dużoMoże z cztery razy w ciągu jednego miesiąca i udało się;-) Trochę szkoda, że tak szybko
![]()

Hej,
A jest cos dla tatusiow z Irlandii??

Larcia święte słowa!! Nie ważne jak! Ważne,że życie swoim dzieciom dałyśmy!!Ja mialam epidural i na mnie zadzialal idealnie.Uwazam dziewczyny,ze nie zyjemy w sredniowieczu, bez sensu jest cos sobie udowadniac, ze dam rade bez lub z....czy to sie rozni?Niczym!To my rodzimy, obojetnie czy mamy jakas pomoc,czy znieczulenie,czy rodzimy naturalnie czy cesarka....wszystko jedno!Nikt nie jest lepszy czy gorszy!A w dzisiejszych czasach mamy mnostwo pomocy przy porodzie,epidural,gas,kroplowki itp...to dla nas!Nie ma co ukrywac,ze porod boli jak szlag.Ja rodzilam 22 godziny,pod koniec myslalam,ze zwariuje,mozg mi sie juz rozplywal,cisnienie zaczelo skakac i sama polozna zalecila mi odpoczynek,wiec zdecydowalam sie na epidural,na mnie zadzialal idealnie i bardzo go polecam. Niby sie mowi,ze opoznia on skurcze,ale mi wcale nie opoznil,wiec to tez nie jest regula.Plecy i owszem-bolaly mnie przez chyba miesiac,ale nie byl to jakis wielki bol,poprostu czulam,ze cos mi tam robili i wklucie sie goilo,dlatego bolalo.Ale to nic.Nikt nie ma prawa czuc sie lepszy czy gorszy bo mial znieczulenie lub nie.Ale i uwazam,ze po to te wszystkie pomoce sa dostepne w dzisiejszych czasach,zeby sobie pomoc!Zeby pomoc Nam.A chwila urodzenia dzidziusia i te pierwsze chwile dla kazdej mamy sa niezapomniane.Poprostu uwazam,ze wrecz trzeba sobie pomoc,bo niby dlaczego nie!
A my pierwszego pierworodnego robili przez ponad 2 lata.A nam to jeszcze gorzej idzie juz sie stramy o druga dzidzie10miesiecy...:-(i jak narazie nic,ale zobaczymy co bedzie dalej nazaie 0d grudnia bralam dufaston,odD,Sempki.I teraz ide na kontrole 4maca i zobaczymy co bedzie dalej...;-)

Jesli tylko pojawi sie wiecej tatusiow watek moze powstac. Na razie jako pierwszy i jedynyDidi,
Dobranoc Tobie tez dobrej nocy... a tak dla tatusiow z Irlandi to tak cokolwiek, jakis wateczek chociaz![]()
jestes skazany na nas :-):-):-)