reklama

Mamy z Irlandii!!

hahahaha dobre z ta tesciowa!!! ale sie usmialam :-D:-D:-D
moja jest farmaceutka i jak do tej pory jeszcze mnie nie otrula :rofl2: powiem wiecej - chyba mnie lubi ;-) gorzej z siostra mojego M :-D:-D
ale dzieki wielkie za rady Dziewczynki, jutro maszeruje do apteki zatem :)))
Moj sie zdziwi :D
spokojnej nocki Wam zycze!!!

reklama
a tak w sumie co do kwasu foliowego to zostalo mi prawe pelne opakowanie..wiec jak chcesz moge odstapic bo mi juz niepotrzebny...wiec na poczatek bedziesz miala a tabletek sporo zostalo ;-) bo kupilam jak bylam w PL i duzo niezuzylam bo juz pozniej zaczelam brac ogolne witaminy a tam tz byl kwas

O Boze! Tabasia- siostry sa nagorsze!!!!! Mame przezyje ale z siostrami to koniec! I to sie caly czas sprawdza! Szczegolnie jak sa starsze! Masakra. Co prawda akurat z siostra mojego Aarona mi sie dobrze uklada, ale ona jest mlodsza, pozatym mieszka w innym miescie i nie maja ze soba takiego bliskiego az kontaktu. Ale pamietam sostre mojego pierwszego chlopaka.......trauma....

Ja tez mam kwas foliowy, moge odstapic :tak:
Misia no to znasz mnie, nam sie udalo za pierwszym razem tzn w pierwszym miesiacu zrobic dzidziusia :-)
a z Erykiem w 4 miesiacu po slubie, ale on nie byl planowany ;-) ale nie byl tez "unikany"

Ale mielismy dzis ladny dzien,oby takich wiecej.Az drze na mysl,ze za 2 tyg lecimy do Pl, a tam mroz i snieg!!

Ja mialam epidural i na mnie zadzialal idealnie.Uwazam dziewczyny,ze nie zyjemy w sredniowieczu, bez sensu jest cos sobie udowadniac, ze dam rade bez lub z....czy to sie rozni?Niczym!To my rodzimy, obojetnie czy mamy jakas pomoc,czy znieczulenie,czy rodzimy naturalnie czy cesarka....wszystko jedno!Nikt nie jest lepszy czy gorszy!A w dzisiejszych czasach mamy mnostwo pomocy przy porodzie,epidural,gas,kroplowki itp...to dla nas!Nie ma co ukrywac,ze porod boli jak szlag.Ja rodzilam 22 godziny,pod koniec myslalam,ze zwariuje,mozg mi sie juz rozplywal,cisnienie zaczelo skakac i sama polozna zalecila mi odpoczynek,wiec zdecydowalam sie na epidural,na mnie zadzialal idealnie i bardzo go polecam. Niby sie mowi,ze opoznia on skurcze,ale mi wcale nie opoznil,wiec to tez nie jest regula.Plecy i owszem-bolaly mnie przez chyba miesiac,ale nie byl to jakis wielki bol,poprostu czulam,ze cos mi tam robili i wklucie sie goilo,dlatego bolalo.Ale to nic.Nikt nie ma prawa czuc sie lepszy czy gorszy bo mial znieczulenie lub nie.Ale i uwazam,ze po to te wszystkie pomoce sa dostepne w dzisiejszych czasach,zeby sobie pomoc!Zeby pomoc Nam.A chwila urodzenia dzidziusia i te pierwsze chwile dla kazdej mamy sa niezapomniane.Poprostu uwazam,ze wrecz trzeba sobie pomoc,bo niby dlaczego nie!

Tabaska- zycze powodzenie w staraniach....one sa fajne, ale kurcze nie jest tak latwo zajsc w ciaze. My sie staralismy przez jakies 7 miesiecy....ja juz cala bylam w panice, ze cos jest nie tak, bo skrupulatnie liczylam dni. A potem te upragnione kreseczki i omal ze schodow nie zlecialam jak zaczelam wolac A z lazienki!:-D
A nam to jeszcze gorzej idzie juz sie stramy o druga dzidzie10miesiecy...:-(i jak narazie nic,ale zobaczymy co bedzie dalej nazaie 0d grudnia bralam dufaston,odD,Sempki.I teraz ide na kontrole 4maca i zobaczymy co bedzie dalej...;-)

Hej,
A jest cos dla tatusiow z Irlandii??

hej..dla tatusiow podwojna dawka srodkow takich co wywoluja takie skurcze jak porodowe czy jakis takich aby wiedzieli jak to jest rodzic :sorry: bo tu ostatnio o porodach wiec i cos dla tatusiow..heheh

no wlasnie Sempka..hehe muszejutro umowic sie na wizyte do niej bo mam miec za 2 tyg wiec w sam raz

lece do lozeczka bo juz padam na pyszczek..a plecki bola wiec czas na odpoczynek

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry