reklama

Mamy z Irlandii!!

anineczka napewno uda ci sie zdac prawko, bede trzymala kciuki, wiem jaki to stres!

ewelcia mysle, ze z czasem zapomnisz o tej zlej stronie porodu, wiekszosc z Nas miala jakies problemy i chyba nie ma kobiety, ktora powie, ze miala lekki porod :-D Obys jak najszybciej mogla powiedziec "no...mialam w sumie ciezki porod, ale juz nie pamietam tego bolu i nerwow,wazne, ze mam dzidziusia". To najwazniejsze!Ze jestescie w domu, cali, zdrowi i szczesliwi!!!!!!

reklama
Moniadan a moze orientujesz sie gdzie mozna oddac do przedszkola chlopca w wieku 2 lat, tak na 4 godz. od 11 do 3 od poniedzialku do piatku i ile to kosztuje? Moja kolezanka pilnie szuka takiego przedszkola a ja zupelnie nie mam pojecia,a Ty moze sie cos dowiadywalas?

Agusiek niech zapyta na Mervue w tym nowym okraglym przedszkolu, kolo placu zabaw
ale od 11-15 to taka dziwna pora, bo albo jest pierwsza zmiana 8-13 lub druga 13-18
ale zapytac nieszkodzi
Lub tez na Roscam w przedszkolu, bardzo fajnie tam jest
Musialaby pojezdzic i poszukac bo przedszkoli jest sporo, my dostalismy cala liste z adresami i telefonami z pre-school tej kolo Papu, albo w necie mozna tez taka liste znalesc

Dzieki kochana za odpowiedz.
No troche dziwna ta pora, ale moja znajoma chce isc na partima do pracy w tych godzinach i cos chcialaby znalezc, wiec chyba bedzie musiala pojezdzic troche :tak:hihihi

Ewelcia ciezki poród mialas, Ja mialam podród kleszczowy:baffled: nigdy w zyciu bym sie juz nie zgodzila tylko od razu CC.... wsumie to razem z lekarzem , mezem podjelsimy decyzje jelsi nie urodze po 3 parciach i kleszczach to CC, wsumie to ja juz bylam do tego przygotowana bylam na sali operacyjnej i po wypiciu plynu i podpisanych papierach....
teraz sie zastanawiam co bedzie...

Moj dzis syn od 3 h szalej, brzuch wygina sie mi we wszytkie strony, ucisk na dole i strasnzy ,ogromny bol w pachwinie i podbrzusze cale boli, twrdnieje,,,, rany czy cos sie juz zaczyna:szok:

spac nie moge wogole, siku co 10min :baffled: chyba juz chce urodzic...

hejka

Moj dzis syn od 3 h szalej, brzuch wygina sie mi we wszytkie strony, ucisk na dole i strasnzy ,ogromny bol w pachwinie i podbrzusze cale boli, twrdnieje,,,, rany czy cos sie juz zaczyna:szok:

spac nie moge wogole, siku co 10min :baffled: chyba juz chce urodzic...
Sofik Ty jeszcze nie masz rodzic termin mamy przeciez podobny...wec wytrzymaj..moja mala dzisiaj tezszaleje w nocy spac niemoglam...gulgotalo mi w jelitach ON ciagle krecila sie i napinala...cala noc doslownie niespalam...teaz jestem jak zombie...nie wiem co bylo grane...a do tego jesczce w nocy cos mi w prawym kolanie przeskoczylo i stanac na nodze nie moglam pozniej cos wlazlo w lewy polduper i lezec na lewym boku niemoglam..dzisiejsza noc la mnei to koszmar

moniadan wybacz.Zupełnie niewiem jak mogłam nie zauważyc Twojego wpisu o przedszkolach :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
No to u nas jest katastrofa :baffled: Fakt,że byliśmy w tylko jednym i wydaje mi się zbyt prestiżowym :wściekła/y:
5 dni na dziecko w wieku 6-18 miesiecy to 990euro na dziecko 19-60miesięcy to 895e :szok:
3 dni jak chciałabym wysłac to 765e i 710e odpowiednio dla wieku.
A 2 dni to 510e i 475 euro :dry:
Part-Time Mornings to 650euro.
Wszystko miesięczne kwoty,które i tak mnie przerażają :sorry2:
Do tego depozyt 800 lub 400euro zależnie czy part time czy full time.
Jest jedzonko i opieka dietetyka i logopedy i same ął ęł ale ja podziękował/
Fatk,ze teraz mielibyśmy promocje i nie płacili depozytu jak zdecydujemy sie do końca marca i 50% pierwszy miesiąc.
No i w sumie nie wiem co robic.
Będziemy chyba szukac dalej.
Ale napisałas:
Placimy na miesiac 180euro, czyli wychodzi 15e na dzien, za caly miesiac placi sie 300e
Co to znaczy,że za cały miesiąc 300e,chodzi ci o całe dnie?
Bo 180 e za 3,5 godzinki płacisz,tak? Od 9-12:30?

Ostatnia edycja:
Witam sie MARCOWO...

Didi podobany ;-) ja mam juz 28 dni do konca TY 52 to jest roznica prawie 3 tyg.
Wiesz jak byłam ostanio w szpitalu 2 dni to lekarz mi powiedzial ze widzimy sie za 4 tyg. bo dosc ze maly jest wiekszy o 2 tyg. to te skurcze i bole mam :baffled: wiec 2 tyg. mam jeszcze czas...hihihi Ciekawe czy to prawada co powiedzial ;-) Wiesz ja sie naprawde mecze, dzis tez niewyspana no ale co zrobic juz nie dlugo...
A corka nie mialam tak , nawet nie wiedizlam ze sie porod zaczyna gdyby mi wody nie odeszly w domu...

reklama
Sofik i didi ja chyba wiem o czym mowicie:baffled:
Sofik uwierz mi ze ja tez sie mecze okropnie...dzien jeszcze jak cie moge, chociaz samochodem wogole nie moge jezdzic nawet po bulki do sklepu - maly dostaje szalu :szok: ale najgorsze sa wieczory i noce...dopiero sie zaczyna. Zasypianie trwa 2 - 3 godz,jak juz usne za pol godz siku i tak co godzine. Do tego bol w podbrzuszu, pachwinie, uczucie jakby maly chcial glowke wsadzic sobie juz a nie moze i kreci nia okropnie :baffled::baffled::baffled: dochodza do tego skurcze ...juz nawet ostatnio liczylam co jakis czas, ale minely.....
a ostatnio jeszcze mam ataki glodu - strasznie szybko robie sie glodna, powiedzmy w danej chwili nie mam ochoty na nic czuje sie wrecz pelna a po 5 min wciagnelabym konia z kopytami...masakra.
Sofik ale to chyba swiadczy ze to juz niedlugo ciekawe , ktora pierwsza z nas wyladuje na porodowce hihihi, a moze didi hihihih
trzymajcie sie mamuski:blink:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry