reklama

Mamy z Irlandii!!

Dzien dobry :) cos na lepszy humor...

Lata 80-te, to niepojęte, że:
Byliśmy święcie przekonani, że George Michael jest hetero
Staliśmy w kolejce przed budką telefoniczną za każdym razem, gdy chcieliśmy zadzwonić do domu
Trwała uważana była za modną fryzurę - zarówno wsród dziewczyn jak i facetów
Gwiazda Dirty Dancing Patrick Swayze był symbolem seksu
Kawałek materiału z Lycry o nazwie "Body" z zapięciem w kroku (nie do opanowania zwłaszcza w połączeniu z alkoholem) był nieodłączną częścią naszej garderoby
Poduszki na ramiona, im większe, tym lepsze, dawały nam naturalną sylwetkę
Maskara nie mogła być czarna, tylko w tym samym kolorze, co tęczówka- niebieska, zielona lub brązowa
Nie wolno było skakać po podłodze w trakcie słuchania muzyki - rysowały się płyty
Chodziły plotki, że Michael i Janet Jackson to jedna i ta sama osoba
Getry i koszula były oczywistym zestawieniem
Nasze najpiekniejsze obrazy przedstawiały pary całujące się przy zachodzie słońca, płaczących klaunów i galopujące jednorożce
Aerobik uprawiało się w stringach założonych na kostium do ćwiczeń

Rok 2006,
wiesz, że zyjesz w roku 2006 gdy:
1. Przez pomyłkę wcisnąłeś kod pin na kuchence mikrofalowej
2. Od kilku lat nie rozłożyłeś pasjansa używając prawdziwych kart
3. Masz 15 numerów telefonów do rodziny składającej się z 3 osób
4. Wysyłasz maila do kogoś, kto siedzi obok Ciebie
5. Powodem dla którego straciłeś kontakt ze starymi przyjaciółmi jest fakt, że nie masz ich adresu mailowego
6. Pracujesz od 4 lat przy tym samym biurku ale dla trzech różnych firm
7. Twój szef nie daje sobie rady z Twoją pracą
8. Twoja kolacja składa się z surowej ryby, którą jesz pałeczkami
10. Dzwonisz, żeby dowiedzieć się, czy rodzina jest w domu, podczas gdy Ty wjeżdzasz do garażu
11. Wszystkie reklamy w tv mają na dole pasek z adresem internetowym
12. Wpadasz w panikę, gdy uświadamiasz sobie, że wyszedłeś z domu bez komórki (której nie miałeś przez pierwsze 20 lat swojego życia) i musisz wrócić, żeby ją zabrać
13. Pierwszą rzeczą, jaką robisz rano po wstaniu z łóżka, to wejście "online" zanim przyniesiesz sobie kubek kawy z ekspresu
14. Kładziesz głowę na bok, żeby się uśmiechnąć : )
15. Czytasz to, kiwasz głową i się uśmiechasz
16. Byłeś zbyt zajęty, żeby zauważyć, że na tej liście brakuje nr 9
18. Wracasz do góry, żeby sprawdzić, czy rzeczywiście go tam nie ma
19. A teraz siedzisz i uśmiechasz sie

reklama
Witam sie MARCOWO...

Didi podobany ;-) ja mam juz 28 dni do konca TY 52 to jest roznica prawie 3 tyg.
.

hmm..no tak skleroza ciazowa..:-D:-Da ja ciagle myslalam ze mamy podobny termin

ciekawe , ktora pierwsza z nas wyladuje na porodowce hihihi, a moze didi hihihih
trzymajcie sie mamuski:blink:
o nie nie..ja musze wytrwac do 15 kwietnia bo rodzice przylatuja a jak juz przekrocza prog domu to moge jechac na porodowke :-D:-D ale to zalezy od mojej lokatorki wszysto wiec sie okaze

Dzien dobry :) cos na lepszy humor...

Lata 80-te, to niepojęte, że:
Byliśmy święcie przekonani, że George Michael jest hetero
Staliśmy w kolejce przed budką telefoniczną za każdym razem, gdy chcieliśmy zadzwonić do domu
Trwała uważana była za modną fryzurę - zarówno wsród dziewczyn jak i facetów
Gwiazda Dirty Dancing Patrick Swayze był symbolem seksu
Kawałek materiału z Lycry o nazwie "Body" z zapięciem w kroku (nie do opanowania zwłaszcza w połączeniu z alkoholem) był nieodłączną częścią naszej garderoby
Poduszki na ramiona, im większe, tym lepsze, dawały nam naturalną sylwetkę
Maskara nie mogła być czarna, tylko w tym samym kolorze, co tęczówka- niebieska, zielona lub brązowa
Nie wolno było skakać po podłodze w trakcie słuchania muzyki - rysowały się płyty
Chodziły plotki, że Michael i Janet Jackson to jedna i ta sama osoba
Getry i koszula były oczywistym zestawieniem
Nasze najpiekniejsze obrazy przedstawiały pary całujące się przy zachodzie słońca, płaczących klaunów i galopujące jednorożce
Aerobik uprawiało się w stringach założonych na kostium do ćwiczeń

Rok 2006,
wiesz, że zyjesz w roku 2006 gdy:
1. Przez pomyłkę wcisnąłeś kod pin na kuchence mikrofalowej
2. Od kilku lat nie rozłożyłeś pasjansa używając prawdziwych kart
3. Masz 15 numerów telefonów do rodziny składającej się z 3 osób
4. Wysyłasz maila do kogoś, kto siedzi obok Ciebie
5. Powodem dla którego straciłeś kontakt ze starymi przyjaciółmi jest fakt, że nie masz ich adresu mailowego
6. Pracujesz od 4 lat przy tym samym biurku ale dla trzech różnych firm
7. Twój szef nie daje sobie rady z Twoją pracą
8. Twoja kolacja składa się z surowej ryby, którą jesz pałeczkami
10. Dzwonisz, żeby dowiedzieć się, czy rodzina jest w domu, podczas gdy Ty wjeżdzasz do garażu
11. Wszystkie reklamy w tv mają na dole pasek z adresem internetowym
12. Wpadasz w panikę, gdy uświadamiasz sobie, że wyszedłeś z domu bez komórki (której nie miałeś przez pierwsze 20 lat swojego życia) i musisz wrócić, żeby ją zabrać
13. Pierwszą rzeczą, jaką robisz rano po wstaniu z łóżka, to wejście "online" zanim przyniesiesz sobie kubek kawy z ekspresu
14. Kładziesz głowę na bok, żeby się uśmiechnąć : )
15. Czytasz to, kiwasz głową i się uśmiechasz
16. Byłeś zbyt zajęty, żeby zauważyć, że na tej liście brakuje nr 9
18. Wracasz do góry, żeby sprawdzić, czy rzeczywiście go tam nie ma
19. A teraz siedzisz i uśmiechasz sie
hahaa:-D:-D niezle... jeszcze do teraz mam banana na twarzy:rolleyes::rofl2:

Anineczka wiem czemu przeoczylas moj post- pisalysmy w tym samym czasie i juz nie wracalas na gore strony zeby sprawdzic czy cos jest, a ja jednak wskoczylam chwilke wczesniej :-D czesto tak jest i pozniej sie zastanawiamy, skad te posty sie tam wziely :-D

Ja place 180e ale Eryk chodzi 3 dni w tygodniu!! a 300e jest za 5 dni
ale te ceny to sa kosmiczne u was :szok::szok::szok: az trudno uwierzyc, przeciez to jest polowa najnizeszej miesiecznej pensji, a za ile godzin te oplaty?

Poszukaj czegos innego, przedszkole Eryka jest bardzo skromne, bez kamer itp a tez chodzi zadowolony :tak: zreszta w Galway chyba nie ma wiecej niz 400e za miesiac w grupie montessori 9-12:30

Kasia swietny tekst :-D
Ja obstawiam ze Agusiek pierwsza wyladuje na porodowce, chociaz Sofik tez juz bardzo bliziutko ;-)

Dziewczyny, orientujecie sie czy w Irlandii mozna kupic tego typu gry
http://www.allegro.pl/item560153486_edukacyjna_gra_elektroniczna_nasi_przyjaciele.html

Ostatnia edycja:
moniadan No własnie wiem,ze ceny z kosmosu.Jeszcze jak się ma jedno dziecko to można wysłac do takiego przedszkola,ale dwójka odpada całkowicie.
Nie pisze na cenniku ile godzin jest w part-times.Na cały dzień pisze,że 10 godzin.:tak:Poszukamy coś innego :sorry:

Witam się niedzielnie :-)

Oj Dziewczyny na końcóweczce, jak Was czytam to mi się przypominają ostatnie tygodnie mojej ciaży. Nigdzie dalej sama nie mogłam pójśc, bo miałam wrażenie, ze Mlody mi wypadnie, tak "niby" się pchał. Piszę "niby", bo koniec końców urodziłam prawie tydzień po terminie, też miałam poród wywoływany, byłam już przygotowana na cc na sali operacyjnej, bo Panu Franciszkowi jednak się nie spieszyło (a w rzeczywistości był trochę pod skosem ułozony). Na szczęscie przy asyście kilku lekarzy, położnych i anestezjologów (łącznie ponad 10 osób) urodziłam mojego Skarba o własnych siłach. Też było ciężko, ale wszystko da się przejśc i to święta prawda, że jak już położyli mi Malutkiego, to zapomniałam w ułamku sekundy o wszystkim. Zazdroszczę Wam i z jednej strony chciałabym już to znowu przeżywac, ale rozsądek podpowiada inaczej.
Aaa i jeszcze jedno-u mnie ani herbatka z liści malin, ani seks, chodzenie po schodah, sprzątanie-nic nie pomogło żeby wykurzyc zasiedziałego lokatora. A pamietam jak mi ginekolog mówiła na 5 tygodni przed datą porodu żebym się oszczędzała, bo Młody chce już wyjśc, a jeszcze ze 2 tyg za wcześnie :-)

No to sobie powspominałam :-)

Anineczka, widzę że trafiłyśmy w szpitalu na tę samą starszą "przemiłą" położną na oddziale już poporodowym :baffled:. Wzięła w nocy ode mnie Młodego żebym mogła się wyspac, miałam mieszane uczucia, ale się zgodziłam, a potem moja współlokatorka powiedziała mi żebym zabrała od niej dziecko, bo ta pani nie ma cierpliwości. No to zabrałam. Ale jest w Galway Polka Kasia-rewelacyjna dziewczyna, we wszystkim pomoże, wytłumaczy i jest bardzo sympatyczna.

Co do Franka, to ma już 2 ząbki, następne w drodze, bo marudzi i płacze mi ostatnio często. Raczkuje po całym domu, nie można Go ani na sekundę z oka spuścic :-).
Oczywiście już pokazuje swój charakterek, jak tylko Mu się zegoś zabroni, zabierze telefon czy pilota, to krzyk jest na cały dom :angry:. No i jest telemaniakiem, szczególnie jak widzi reklamy, to po prostu nie ma dziecka.

Muszę sie kiedyś wybrac na forumowe spotkanko, ale w tygodniu odpada, bo pracuję, a w weekendy czasami jest tyle rzecyz do zrobienia, że nie mam czasu.
No ale nie wiadomo czy niedługo to nie ulegnie zmianie, bo recesja zaczyna dotykac i moją fabrykę niestety. Tzn mydlą nam oczy farmazonami, nie mówią wprost, ale prawie pewne jest że przynajmniej częśc produkcji zostanie przeniesiona do innych krajów. Najgorsze jest to, ze razem z moim A pracujemy w tej samej firmie :baffled:. Ale On kończy szkołę w tym roku i mam nadzieję, ze znajdzie coś innego w swoim zawodzie.

No to się rozpisąłam :-)...Chyba nadrobiłam zaległości :-).

Wkleję fotki w dziale zamknietym.

Aaa, jeszcze jedno mi się przypomniało. Odnośnie maści i kremów na obolałe sutki podczas karmienia, poproście w szpitalu, zeby położna Wam dała. Mają tam lanolinę, która działa rewelacyjnie. Jest bardzo wydajna i teraz czasami używam jej do pupy Frankowej.

EDIT: NO I POSZŁY WSZYSTKIE BABOLCE :baffled::no:

Ostatnia edycja:
Kurcze, nie mialam pojecia ze przedszola sa takie drogie :szok:. Na moim osiedlu jest Montesori to jutro sie tam przejde i zobacze jakie tutaj maja ceny. Moze w mniejszym miescie bedzie ciutek taniej;-)

Heh wkoncu mam dostep do watku zamknietego hurrra
Zdjecia masakra- dzieciaki przecudowne a i Wam mamuski mozna sie bardziej przyjrzec i poznac ....wiec dziekuje za zaufanie i akceptacje wszystkim mamuskom, kasi irlandce i anineczce za spelnienie mojej prosby....aaa anineczka dzieki ze wstawilas sie za mna i umotywowalas to mniej wiecej tak ze trolka to ci nie przypominam:-D:-D:-D:-D:-D hahaha dzieks

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry