reklama

Mamy z Irlandii!!

Joannn moge Ci powiedziec że ja bylam bardzo zadowolona.Chlopak bardzo konkretny.Najwazniejsze ze paczka byla w calości......i nie brał kasy za gabaryty:(
bo to właśnie jest najdroższe :( Spotkałam tego chlopaka jak wieszał ogloszenie w Galicji:)
Oni jezdza co 2 tygodnie.Pozdowionka
Mi rownież miło ze poznalam kogos z Clonmel:)

Ostatnia edycja:
reklama
Widziałam te ogłoszenia w Galicji ale wiadomo, że niestety często Polak Polakowi wilkiem za granicą stąd wolałam szukać sprawdzonych źródeł przesyłek:tak:
A Ty nie bałaś się zaryzykować?
Czytałam, że masz lada dzień termin porodu.. Chłopak czy dziewczynka? Jak ciążę znosisz? Wszystko OK. Bo tu jak widzę z ilości badań jakie wykonują..to lepiej nie mieć komplikacji. Chociaż jak mówi moja polska pielęgniarka - opieka jest coraz lepsza a po prostu jak wszystko przebiega OK to robi się mniej badań.. Hmm.. Ale chciałabym co jakiś czas chociaż badanie krwi zrobić bo może brakuje mi jakiś witamin a ja nie wiem..:crazy: Nie zawsze ciąża wyglądająca OK jest na pewno OK. Aczkolwiek jestem zadowolona z tego, że tak naturalnie podchodzą do ciąży bo nadmiar badań to też nadmiar stresów.. Mam koleżankę, która robiła chyba wszelkie możliwe badania..a ona z natury zawsze przejmuje się wszystkim nad wyraz..i przeżywała wręcz katusze czekając na każdy wynik a okazało się za każdym razem, że wszystko jest OK. W Polsce to mam momentami wrażenie, że Ci prywaciarze naciągają na te wszelkie badania.. Bo z drugiej strony co ma być to będzie.:rofl2:
Ale przyznam - byłam w Polsce się zbadać i za kilka tygodni też jak polecę do Polski zbadam się profilaktycznie - bo jednak nić nieufności jest - jak się tak słyszy co scan - "It's OK". :rolleyes:

Joannn to wypowiedz Wolfii z innego watku, ale moze zajrzyj na ich strone

"Ja całą swoją wyprawkę kompletowałam w Polsce, bo wychodziła mnie znacznie taniej niż tu, a wtedy nie staliśmy finansowo jak teraz, i korzystałam z usług tej firmy
Thunder Transport - usługi międzynarodowe, przesyłki, paczki, przeprowadzki - Strona główna

Mojego męża babcia mieszka na Dolnym Śląsku koło Wrocławia i wszystkie paczki z Allegro przychodziły do niej;-) Potem spakowała wszystko, odebrali przesyłkę i po trzech dniach miałam wszystko w Dublinie:tak: Ja byłam zadowolona:tak: Teraz zresztą jest taki wybór przewoźników, że można przejrzeć, gdzie i co się bardziej opłaca:biggrin2: "

A jak nie to moze sprobuj sie dowiedziec czy samolotem bys nie mogla tego przewiezc i ewentualnie za jaka oplata. Wiem ze biora np foteliki samochodwe czy sprzet spotrowy to dlaczego nie wziac wozka, ale blizej sie w tym temacie nie orientuje.

Dzięki Agusiek - z tym, że obawiam się właśnie, iż dobre oferty są ale do Dublina. Potem liczą od każdego kilometra kolejną kasę i wychodzi cena z kosmosu:szok:
Takie są uroki mieszkania w mniejszym mieście... hehehe :-D
Tyle by się przywiozło z Polski..ale zadzwonię też do tego Ryanaira - może akurat to będzie jednak najtańsze rozwiązanie. Tyle, że kurier przywiezie pod sam dom:tak:
Idę w końcu spać - miłej nocy:rolleyes:

czesc Joannn:)
tak to prawda termin mam na przyszly czwartek:) Powiem Ci ze troche się boje:(
Dzisiaj mam wizyte w szpitalu....zobaczymy co mi powiedza.
Ja tez jak bylam 2 razy w Polsce to robilam dodatkowe badania....mysle ze nie zaszkodzi sie upewnic czy jest wszystko dobrze:) Robilam tez usg.
Bede miala synka-Kubusia.Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
A co tam dzisiaj u Ciebie? Pozdrowionka

aaaa zapomomniałam Ci powiedziec że miałam problemy z nerkami w 7 miesiacu:(
ale tutaj w szpitalu zrobili mi badania i podali antybiotyk i juz jest wszystko dobrze:)
slyszalam tez ze ten szpital tutaj ma bardzo dobra opinie,wiec napewno dobrze sie nami zajma:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam

Widze ze kolejna mame z Clonmel ...

Dominisia1111 wsumie bardzo tanio za przesylke ja 3 lata temu wydalam prawe 200e :baffled: za sam wozek, ale naszczescie juz tego strego wozka nie mam i sprowadzilam teraz sobier dla malego wozek z UK.
Fajne Imie dla synka.
Daj nam koniecznie znac jak po porodzie...ja 2 dni lezalam w szpitala i na porodówce tez, wiec powiem szczerze ze nasluchalam sie zlych opini o porodzie a u mile rozczarowanie, bardzo pozytywnie:-):-):-) ale czekamy na wiesci z porodu...
Ja ostanio jak lezlam w szpitaku ,powiedzial ze 4 tyg. i urodze wiec jesli by sie sprawdizlo to 15 marca ;-) ale termin mam na 30 marca...

Ja nie mam sily i czasu na nic :szok: nie umiem sie zorganizoswac , ciegle cos sie dziej ...

Joannn Juz nie dlugo slub ale fajnie ;-)

Agusiek jak sie czujesz?? ja dzis nie mialam sily chodzic po sklepie , lewdo sie ruszam buuuuuuuuuuuu
Koleznaka jak mnie dzis zoabczyla mowi jeszcze 2 tyg, i urodzisz, oby miala racje...

Ostatnia edycja:
Sofik damy rade jeszcze troche:tak: Mnie co ktos znajomy widzi to mowi, ze juz na "wylocie" jestem i pare dni daje...no ale sie kulam jeszcze, a ciezko mi strasznie. Ja brzucha takiego duzego to raczej nie mam, ale jakas strasznie spuchnieta jestem, te kg poszly nie w brzuch a "we mnie". Bo patrzac na Ciebie Sofik to slicznie wygladasz:tak: Ja zrobilam sie okragla jak arbuz:zawstydzona/y: A i dokuczaja mi bole kosci w spojeniu lonowym i czasem lapia mnie takie skurcze ktore trwaja zaledwie 2 sek a bola okropnie, wiec jesli tak maja bolec albo jeszcze gorzej skurcze porodowe to ja nie wiem jak wytrzymam:-(
Pozatym mam chec robic wszystko tylko sily mi brak i checi, czasami potrafie przelezec caly dzien i nawet obiadu nie zrobic:zawstydzona/y:, a na dluzsze spacery po sklepach to juz sie nie wybieram nawet.
A widzisz mialam sie pytac co z wozkiem...jednak masz go wkoncu:tak: a jaki sobie zamowilas?

A widzisz mialam sie pytac co z wozkiem...jednak masz go wkoncu:tak: a jaki sobie zamowilas?

Tak , od piatku Go MAM, nareszcie, powiem ze troche mialam stracha ze nie dojdzie ale sprzedawca okazal sie super sprzedwaca;-)
Ja zamóiwlam sobie Quinny buzz 4 , caly set(gondola, spacerówka , fotelik i spiworek) bo wychodzilo tanio...

Ja tez mam takie bole, brzuch jak kamien, jak ajde autem to staje na boku jak mnie tak boli bo sie boje prowadzic...
Do tego pachwiny i nie moge sie na boki w nocy bez bolu przewrocic, ale od 2 dni biore magnez troche pomaga...
Ja to mowie do 15 marca a potem niechc sie dzieje co ma sie dziac. Wsumie mowie ze bede wtedy bardzo aktywna:-)

Ostatnia edycja:
Super Sofik, że się doczekałaś wózka - widzisz..i po co te nerwy były??;-)
Dominisia1111 - koniecznie czekamy na wieści prosto z sali porodowej;-) mam nadzieje, że ten szpital jest OK - bo wygląda rewelacyjnie:tak:
Eh..i po wiośnie.. A już liczyłam, że będzie coraz cieplej i zrzucę moje kozaki w które ciężko się wbijam a tu widzę przez okno śnieg w górach:-( ładnie to wygląda ale ja tam wolę wiosnę...:tak: bo kurtka też już przyciasnawa:crazy:
A ostatnio się zdziwiłam gdy zobaczyłam w sklepie reklamę, o dniu matki..i coś mi się nie zgadzało...dopiero jak zobaczyłam, że w kwiaciarni też to samo to mnie zamurowało:szok: tym bardziej, że z datą 22 marzec to już zgłupiałam całkowicie o co chodzi:rofl2: I znalazłam w necie, że tu Dzień Matki przypada na 4 niedzielę Wielkiego Postu.. Eh.. Człowiek całe życie się uczy:rolleyes:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry