reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej!
Barmanko podrzuc mi prosze przepis na to ciasto marchewkowe;-):-)wiem ze gdzies jest ale ja chce ten Twoj!!:-):-)
Gliwa witaj!
AsienkoM jak locik?

w sobote beda maszyny do szycia w LIDLU za UWAGA 39,99e :szok::-D

pogoda fajna,nie?!:wściekła/y:

Milego dnia:)

reklama
Witam:-)
Zaczyna się pogoda pt."Tylko do szkoły i z powrotem":confused2::-D
Ciemno,leje,zimno:dry:
Dziś idziemy pomiędzy 18 a 20-tą oglądać nową szkołę Radka:-)Jest wieczór otwarty:tak:Szkoła z zewnątrz piękna,zobaczymy co w środku;-)
Wczoraj byliśmy u znajomych z osiedla,jak o 18-tej poszliśmy,tak o 23:30 z powrotem wróciliśmy:szok:Były jeszcze 2 inne rodziny,wszyscy znajomi z Radkowej szkoły:tak:Pojedliśmy,popiliśmy,pośmialiśmy się,tego mi było trzeba bo ostatnio słabo u mnie z humorem:sorry:Wychlałam całe wińsko sama:szok::zawstydzona/y::-DJa,niepijąca praktycznie tak pociągnęłam,że szok:-DA dziś zdrowiutka jakby nic:-)Dobrze,że to wińsko przyniosłam bo wszyscy wódę walili albo driny a ja wineczko opróżniłam.Gospodyni mi jeszcze drinka zrobiła,ale już się nie dałam namówić bo jakbym namieszała to bym dziś zdychała:sorry:
GLIWA witaj:tak:
Ewelcia ale robiłaś już tego marchewkowca z przepisu z BB?Na prawdę pyszotka,jak je robię a ktoś próbuje po raz pierwszy to chwali pod niebiosa:-D

Tichonku wlasnie nie robilam:)musze wreszcie zrobic.
Ja w sobote robilam "Legumine Krolewska"przepis mam od M sis,stary jak swiat;-)
No to zaszalas troszke wczoraj:-pale co tam raz na jakis czas to i ksiedzu wolno;-)

Zrobilam sporo "pilmienkow"troche ugotowalam,reszte zamroze;-)...musze teraz ten balagan w kuchni ogarnac:sorry2:

hejoo, my wczoraj cały dzień poza domem :cool2:

Ania, dzięki :*

Ewelcia, jak spije kawke to zerkne na ten mój przepis :tak:
Legumina królewska? A co to? dobre? do czego smak podobny? nie znam tego...

Tichonek, super że miło czas spędziłaś :tak: nooo i żebyś już więcej nie gadała "że ty nigdzie nie wychodzisz":-)

Gliwa, witamy witamy na irlandzkiej ziemi :happy2:

Ewelcia, mam inny przepis niż te ktore są już u nas na forum.. nie wiem czy napisać tam czy tu...napisze tu, jak coś to moderator mnie pogoni i przeniose przepis do odpowiedniego wątku ;-)
4 jajka, 1/2szkl cukru, 3szkl mąki, 1 łyżeczka sody, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 duże marchewki (możesz dodać z 1 więcej jak cuś), 2 średnie jabłka, 150g orzechów włoskich, 50g rodzynek, 3/4szkl oleju, szczypta soli (nie wiem po jaką cholerę :/), szczypta cynamonu, szczypta gałki muszkatołowej (ja dwa ostatnie składniki dałam tak z płaską łyżeczką bo lubie mocne akcenty w cieście ;) ). Rodzynki, orzechy namoczyć we wrzątku. Na grubych oczkach zetrzeć marchew i jabłka. Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, proszek, sode, olej, marchew,jabłka, rodzynki i orzechy, plus pozostałe. Piec: 170st - 40 min.
Uwaga ode mnie - dość ciężko się miksuje (z racji 3szkl mąki).

Barmanko dziekuje juz spisalam:)...a pwiedz mi jeszcze w czym to pieczesz?
Tej Leguminy sie nie piecze,tylko gotuja takii krem potem miksuje sie z margaryna a na wierzch owoce i galaretka:)W smaku hmmm....nie wiem,jak to opisc(nie do opisania poprostu:-D)nie no dobre jest....do kawki po obiedzie w sam raz taki deserek:)
Przepis potem wrzuce...lece ogarne mlodego,bo na dwor chce isc przed dom,jak zadne dzieci jeszcze nie biegaja....on juz o 7 chcial isc:baffled:

Kaszel mnie wykonczy:-(

reklama
Ewelcia, piekę w takiej okrągłej tortownicy, bo to ciasto fajnie wygląda jak jest wysoki. I ja zrobiłam nie z 4 a z 5 jajek ;-) właśnie po to by był wysokie :sorry2:
to Twoje ciasto czytałam że z mleka się robi?.. :ninja2:

Ja już chatke ogarnęłam, zupke zrobiłam, porządek z kwiatkami przed domem zrobiłam:tak: Alutka śpi, Marcelowi zaraz dam jakieś prace artystyczne i co? i chyba do szydełka zasiądę :-D
Jak m wróci do domu to chce iśc do przychodni zważyć i zmierzyć Alicje, to tak z okazji minionego 4 miesiąca:tak: i wtedy sobie wyjdziemy wszyscy do parku - pogoda cudna :tak:

Do góry