reklama

Mamy z Irlandii!!

rany!!1 ale ten czas lecji moj Filip ma juz 17 dni w szoku jestem...

I wczoraj mialam 1 nieprzespana noc !!!maly mi koncertowal... brzuszek bola ale po wypiciu hernatki z kopru odbilo mu sie i poszedl spac... a ja razem z nim...uffffffff od 19 do 3 w nocy koncert...

Sofik u mnie dokładnie tak samo!Ten czas leci aż za szybko!!! A ty swojemu małemu podajesz herbatkę z kopru? Bo moja Emilka też ostatnio niespokojna, ale babka w aptece dała mężowi herbatkę z kopru ale ona jest dla dzieci od 4 miesiąca życia więc narazie piję ją tylko ja:-)
A dziś byłam z nią u kontroli i lekarka poleciła nam jakieś kropelki ale już zapomniałam nazwe:no:

A co jest ze byłąs u kontroli??
A ja mam z PL Herbatke z kopru włoskiego - dla niemowląt od 1. tygodnia HIPP Herbatka z kopru w?oskiego 200g - porównanie cen wszystkiech ofert z Twenga

Podaje mu herbatke jak chce po godiznie znów cycuszka, bo On wsumie go nie chce bo glodny tylko chce sobie potrzymac:-D wiec mu daje herbtake odbije mu sie i idzie czasem spac a jak nie spac to jest grzeczny i oglada sobie swieta...

Agusiek zycze aby Nikos szybko wyskoczyl z brzuszka mamy... Ja to sie nie spodziewalam ze urodze przed Toba... A tu synek zrobil nam wszystkim niespodzianke... Moja córka urodzila sie z taka waga jak Twoj synek teraz ma 3240 g
Ale powiedz jak sie czujesz???

Wilwia Gratuluje syneczka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam:)Chcialam sie pochwalic,ze jestem po pierwszej wizycie w szpitalu i dowiedzialam sie,ze bede miala synka:-)Ogolnie wszystko z malenstwem dobrze-a tak sie martwilam.Spedzilam w szpitalu 2 godziny wiec nie bylo zle.Za 3 tyg mam wizyte u dr Sempki wiec znowu zobacze moje malenstwo:tak:Pozdrowionka

super wiesci..:)
ja mam wizyte u Sempki teraz 1 kwietnia...:-D
no a na nastepna za 3 tyg..hmm..nie wiem czy wytrwam..ale jesli tak to tez bede

super wiesci..:)
Ja 10 marca urodziłam córeczkę Julię Marię w St.Lucas Hospital w Kilkenny.Teraz chciałabym wyrobić dziecku paszport.Trochę się czeka...;(Wolny termin teraz jest na 15 maja .Mam się wstawić w ambasadzie w Dublinie niestety z ojcem dziecka(nie jestesmy razem)W akcie urodzenia córki jest wpisany.,więc też musi byc.Pewnie będzie potrzebna jego zgoda..Jednak córeczka ma moje nazwisko.Jestem panną,samotną matką.A co jesli do tego czasu ojciec dziecka z tąd wyjedzie?Wtedy jestem tu uziemiona ?;(Czy któraś z Was wie może jak rozwiązać ten problem.,bądz jak wyrobić dziecku irlandzki paszport.Proszę o pomoc i jakieś informacje w tej sprawie.Pozdrawiam wszystkie mamuśki;)

Ja 10 marca urodziłam córeczkę Julię Marię w St.Lucas Hospital w Kilkenny.Teraz chciałabym wyrobić dziecku paszport.Trochę się czeka...;(Wolny termin teraz jest na 15 maja .Mam się wstawić w ambasadzie w Dublinie niestety z ojcem dziecka(nie jestesmy razem)W akcie urodzenia córki jest wpisany.,więc też musi byc.Pewnie będzie potrzebna jego zgoda..Jednak córeczka ma moje nazwisko.Jestem panną,samotną matką.A co jesli do tego czasu ojciec dziecka z tąd wyjedzie?Wtedy jestem tu uziemiona ?;(Czy któraś z Was wie może jak rozwiązać ten problem.,bądz jak wyrobić dziecku irlandzki paszport.Proszę o pomoc i jakieś informacje w tej sprawie.Pozdrawiam wszystkie mamuśki;)
aby dziecko mialo paszport irlandzki jedno z rodzicow musi byc tutaj min 3 lata

my jak mala sie urodzi bdziemy wlasnie skladali o taki paszport bo moj M jest tutaj juz 3 lata a nawet dluzej jak zsumowac caly czas i tala jaki tu spedzil

Agusiek zycze aby Nikos szybko wyskoczyl z brzuszka mamy... Ja to sie nie spodziewalam ze urodze przed Toba... A tu synek zrobil nam wszystkim niespodzianke... Moja córka urodzila sie z taka waga jak Twoj synek teraz ma 3240 g
Ale powiedz jak sie czujesz???

No Sofik Twoj synus zrobil Ci mila niespodzianke:-)ale moj to juz przesadza:tak:moze jeszcze pierwszego kwietnia sie urodzi?:-D:-D:-D ale mam nadzieje ze juz niedlugo sie bede Ciebie radzic w sprawach herbatek z kopru hihihi
a czuje sie dobrze, po tym krotkim pobycie w szpitalu uspokoilam sie znacznie, maly zdrowy wiec czego wiecej trzeba;-)chyba porodu, choc musze przyznac ze z kazdym dniem mysle ze Nikos rosnie i mam coraz wiekszego stracha:-D

Didi ja tez tak mowilam "nie wiem czy dotrwam" hihihi i do tej pory z brzucholem chodze i tylko sie smieje z mojego m ze to jego wina bo jest malo aktywny i nie pogonil synka :-D no ale u was moze dzialania bardziej intesywne:-D:-D:-D aha didi ten spirytus to aktualny tylko ze jeszcze paczka nie dotarla a to juz ponad tydzien minal:baffled:

Witam:)Chcialam sie pochwalic,ze jestem po pierwszej wizycie w szpitalu i dowiedzialam sie,ze bede miala synka:-)Ogolnie wszystko z malenstwem dobrze-a tak sie martwilam.Spedzilam w szpitalu 2 godziny wiec nie bylo zle.Za 3 tyg mam wizyte u dr Sempki wiec znowu zobacze moje malenstwo:tak:Pozdrowionka

Wilwia gratulacje i super ze wszystko ok:-)

A ciekawe co u Misi bo cos sie dzis nie odzywa???:baffled: Mam nadzieje ze nic zlego sie nie dzieje...Miska daj znac ze z Wami wszystko ok:tak:

Moj Nico ma irlandzki paszport bo wlasnie chcialam uniknac tego jezdzenia do Dublina. A Irl paszport zalatwilam w ciagu tygodnia i to w dodatku poczta:-D

Justysia do Irl paszportu potrzebny jest podpis obojga rodzicow na formularzu w obecnosci gardzisty i wystarczy wyslac. Moze tyle dasz rade zalatwic?

No Ciao Dziewczynki!

A ja zyje...ale nie wiem czy jest ok. Czekam z niecierpliwoscia do poniedzialku i tego co mi powie Sempka. Twardosc wogole nie przechodzi, mimo ze powrocilam do poprzedniej dawki fenoterolu. Nie wiem co mam o tym myslec...

Caly dzien siedze na moim bujanym fotelu i zaczytuje sie ostatnia z sagi 'Zmierzch' ksiazka, czyli 'Przed Switem'-----boskie spedzanie czasu:-) Pogoda jest taka okrutna, ze nawet mi nie zal tego, ze gnije w domu...

No odwazylam sie dzis pojechac na zakupy...z tym twardym bebechem bylo to bardzo nieprzyjemne ale nie moglam A wyslac samego bo nic by nie zalatwil...
Bylismy w tym nowym spozywczym N17 i kurcze niektore cay maja naprawde super. :-)

reklama
Hey laski!

My juz w domu, podroz powrotna byla ciezka,glupio,ze dzieci juz nie maja pierwszenstwa ani w shannon ani we wrocku.Wiec stalam jak czub z dzieckiem na rekach,ktore ciagle mi sie wyrywalo,bo chciala chodzic,plus do tego na ramieniu torba 7kg no i Amanda 12 kg i stalam tak godzine...A jak ja puszczalam,to mi zwiewala i uciekala.Nameczylam sie strasznie.Ludzie chamy,widzieli ze z dzieckiem sama jestem,a wciskaja sie przede mnie i pchala jak nie wiem...a ktos sam,wiec po co mu sie stak spieszy?Nawet pod schodkami do samolotu stalam,nikt nie chcial mnie wpuscic,a ja nie mialam sil walczyc i pchac sie z ludzmi.Miejsca w samolocie byly wszystkie zajete, zostalo mi....posrodku!Z dzieckiem!Super!Normalnie porazka.Juz sama nie bede latala,chyba ze bede miala priorytet wykupiony,inaczej nie ma mowy.Wole zaplacic te 4 euro czy ile i miec swiety spokoj.Bo ludzie niestety sa chamami.Inaczej nie da sie tego nazwac.Teraz zajeta bylam,bo auto kupowalismy,stare sprzedawalismy i ciagle zamieszanie,sprzatanie itp.Bo niestety moj maz nawet kwiatkow mi przez te 2 tyg nie podlewal :-( I wez zostaw faceta samego na troche....
Pogoda do bani, nie wiadomo co robic.Jak ktoras sie nudzi,to zapraszam na kawke do siebie!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry