reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej!

Ah, jednak człowiek to ma mało czasu jak sie berbec urodzi ;)

Ignas ma sie dobrze, głównie spi i je - ale mam problemy z karmieniem! Nie chce mu sie ssac! Nawet z butelki nie zawsze ma ochote pociagnac! Karmienie go zajmuje mi zazwyczaj godzine, z czego 20 minut ssie (tak po 3-4 minuty i zasypia, albo polize sutka), a potem daje mu dodatkowo moje mleko z butli (ok 20-25 ml). Mam dawac dodatkowo, zeby szybciej pozbyc sie zółtaczki.
Poza tym polozna go zmierzyła - 54cm, na wadze juz zaczął przybierac :) Mamy tez za sobą pierwszy spacer - wczoraj, na krociotko, kwadrans ;) Polozna stwierdziła, ze moge isc :D Mamcia pchała wózek, ja sie czuje ciagle troche słabo... 'ciagnie' mnie brzuch, rana, karmienie Ignasia jest dosc męczące ;) Mama na szczescie cholernie duzo pomaga - gotuje, sprzata, wywiesza i sklada pranie... no robi wszystkie domowe rzeczy, jak trzeba to wokoł Ignasia tez :)

Mój maz mnie miło zaskoczył :) Zasługuje na tytuł Super Męża i Super Taty :)

Za godzinke karmienie, wiec chyba skorzystam z okazji i ide sie zdrzemnac.

Mam nadzieje, ze u Was wszystko w porządku, niestety nie mam jak Was nadrobic!

Dziekuje za gratulacje :)

Pozdrowienia!!!

reklama
Wichurko wklej koniecznie zdjęcie Ignasia, bo my tu ciekawe. Moja Ania też była leniuszkiem, jeśli o ssanie chodzi, może próbuj w innej pozycji. Fajnie, że masz mamę do pomocy.

DSC_0349.jpgZrobie album z linkiem, bo nie chce umieszczac fotek Ignasia na FB ;)

Załączniki

• DSC_0349.jpg
    DSC_0349.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 86
Witajcie wieczorowo.Ale mnie dawno nie było na BB.Jakoś ostatnio brak czasu na wszystko.U nas mamy jednego ząbka,i nadal nic.Obyło się bez gorączki i bez żadnych innych tam ząbkowych problemów.Adrianek rośnie jak na drożdzach,coraz większy bąbelek z niego:tak:Borykamy się juz od pewnego czasu z wysypką...Byłam w Polsce u lekarza i lekarz stwierdził,że to od jedzenie i że on nie jest w stanie stwierdzić z jakiego...przepisał calcium i maść.Nie pomogło.Tutaj u GP oczywiście nic nie przepisała jak byłam 2 tygodnie temu bo powiedzialla ,że to normalne,że od ślinienia się itp...Mały ma tę wysypkę w dziwnym miejscu bo pod brudka i to ma juz ponad miesiąc.Miał też na zgięciach nóżek ale tam na szczęście przeszło.3 dni temu odstawiłam kaszkę bobovity i powiem Wam,że jest troszkę lepiej zobaczymy co będzie dalej.:confused:
Wichurka Jeszcze raz gratulacje ,mały prześliczny.
Pozdrawiam i miłego wieczorku:)

Wichurka nabieraj sił i fajnie, że masz pomoc w domu. Bąbel rozkoszny i widać, że duży.

Ja ostatnio czasu mam mniej bo Zuzi wzmógł się bunt dwulatka i staram się ją okiełznać, choć bywają i spokojne dni. Na dodatek wczoraj chyba złapałam jelitówkę bądź się czymś zatrułam bo od wieczora umierałam, a dzisiaj musze tort na jutrzejszą imprezkę zrobić na pierwsze urodzinki dla P bratanka.

Nati gratki za pierwszego ząbka. A wysypka dziwna sprawa.

Witam:)
Wichurko-co za słodziaczek-i jakie długie włoski ma))))super,że jest przy Tobie Mama-największa i nieoceniona pomoc:)
AsieńkoR,AsieńkoM-ja swoim zasłaniam okna i po 20tej calusia 4ka na górze(Młoda spi,ale trójca pozostała może ogladać tv dłużej;))
AsieńkoM-biedulko...Mam nadzieję,że szybko wrócisz do formy:*
Nati-dziwna sprawa z wysypką:/może po odstawieniu kaszki okaże się,że to ona faktycznie była przyczyną;)
Gliwa-a jak Ci się czuje w ciąży?
Miłego dnia Wam zycze:)

Lubiczanko u nas to nie działa:-p, ale jak moje dziecko rano śpi do 8 najwcześniej, a ostatnio nawet przed 9 to ja się nie dziwię, że jej się spać nie chce długo.

reklama
Hej.
Z Igorkiem juz po zakupkach,bylismy w Lidlu bo od wczoraj sa ciuszki dla dzieci.Juz ogolnie po przebierane,ale udalo mi sie kupic co chcialam dla mojego smerfa.
Lubiczanko dziekuje ze pytasz,a ogolnie dobrze:-).Wiadomo nieraz sa dni,ze jest gorsze samopczucie.Ale nie narzekam.Czas mi szybko leci,juz sie doczekac nie mozemy.:-)
AsienkoM oby jelitowka przeszla.
Milego Dnia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry