reklama

Mamy z Irlandii!!

Mnie wszczelili go miedzy ramieniem a łokciem, jak trzymam reke wzdluz tlowia to jest on na wysokosci mojej piersi.
Aha....to lece w tygodniu sie dowiedziec. A czy prawda jest ze mozna to stosowac tylko u kobiet do 25 roku zycia ? (szukalam przed chwila troche na ten temat i gdzies to przeczytalam ale tam dziewczyna nie byla pewna.) Bo jesli tak to ja sie nie nadaje...:-D;-)

reklama
A czy nie bralas jakis lekow ktore przepisali ci w szpitalu?
Ja tez po cycu dalam Aptamil i w sumie bylo ok.
A moze jeszcze jedno ja zmienilam wode. Kupuje wode mineralna Aqua pura (do tej pory bo ta z kranu ma strasznie duza zawartosc metali) bo ma najmniej wapnia i sodu i ja gotuje dla Wiktorka. Pierwszy tydz mialam stracha bo mial wolna kupke ale potem sie unormowalo i jest super. Nie mial kolek ani problemow z kupka. Wiec moze sprobuj. Jak karmisz trzymaj dzidzie blisko serduszka lagodnie mow do niego zreszta pewnie juz wiesz co maluszek lubi moze spokojna muzyka. Wszystko ma wplyw na dziecko. Warto sprobowac wszystkiego. Przed karmieniem zawsze zmienialam pieluszke:eek: wszyscy mowili po co przeciez i tak zaraz pobrudzi:angry: ale wtedy robil sie spokojniejszy, potem mala pogawedka ulubiona piosenka przytulenie do serduszka i nie zawsze od razu ale po chwili bral smoka....
A probowalas zmienic butelke moze mu poprostu nie pasuje smoczek. Moje znajome kupowaly te z tommy tippee czy cos takiego bo maja ksztalt anatomiczny piersi moze sie uda...Zycze powodzenia.
Frog a jakie tabletki masz na mysli??
nic mi w szpitalu nie przepisali.
Karmie butelka Tommee Tippee,przez pierwsze 2 dni karmilam Aventem ale sie krztusil bo za szybko mu lecialo:baffled:.
Wode od poczatku podaje mu mineralna i mam do tego osobny czajnik,bo tu u nas woda jest nie dobra duzo bialego osadu:crazy:.
Zawsze jak karmie to go przytulam do siebie i mowie do niego i tez zmieniam pieluszke,co do bliskosci to napewno ja ma:-)

Jestem strasznie zmeczona dzis malo co spal a od 16 do teraz (po 24) nie spal tylko praktycznie plakal i nie chcial jesc.

Dzieki za rady.
Mi tez GP mowila o implancie ale ja nie mam Medical Card i jak narazie biore tabsy (zaczelam w srode) moze w Pl zaloze spirale.
A nie wiecie czy w PL juz zakladaja implanty?bo cos mi sie obilo o uszy ze jeszcze nie,wiecie cos na ten ytemat???

Magdalena masz racje jesli chodzi o to ze jak ci nie pasuja te tabletki to zamieniasz na inne ale ogolnie wiadomo ze hormony doustne szkodza na watrobe i zoladek. Do tej pory one byly najlepsze i dlatego je stosowalam. No ale teraz o zdrowie mam dla kogo dbac i jesli pojawil sie implant ktory pomoze oszczedzic moje narzady wew. postanowilam sprobowac no i jestem naprawde zadowolona. No ale kazda z nas ma inne potrzeby i oczekiwania wiec najwazniejsze to wybrac to co dla nas jest najodpowiedniejsze.

Beatka w sumie to pierwszy raz spotykam sie z opinia ze tu jest jakis ogranicznik wiekowy. Musze przyznac ze tu mnie zagielas ale musze ci powiedziec ze jak go zakladalam mialam 29 lat i szczerze - nikt o wiek mnie nie pytal.

Agusiek jesli twoj GP ma uprawnienia to nie wazne czy to pl czy irl. Mnie miala zakladac Cudo ale wyjechala, wiec poszlam do dr Elzbiety(teraz przyjmuje w Polmedzie) ale ona nie miala uprawnien i umowila mnie z irl. lekarzem w Cherchfields Clinic na Salthill. Nie wiem gdzie ty masz swojego lekarza.

Ewelcia no to moze mleczko dzidzi nie odpowiada? Kurdka rzeczywiscie masz ciezko mojego jak plakal przy karmieniu bralam na rece i puszczalam Kanikuły wiem ze szok ale pomagalo oczy byly wielkie jak 5 zł no i zaczynal spokojnie jesc.
Co do implantow w PL to ciezko. Jeszcze ich nie ma ale jest ta spirala hormonalna. Na implant moga ci wystawic recepte ale musisz ja wykupic za granica a potem jeszcze znalezc lekarza w PL ktory ci ja zalozy - ogolnie ciezko z tym w PL.
Zycze ci kochana spokojnej nocy. Wiesz gdzies slyszalam o masazu dla niemowlaczkow takim uspokajajaco-relaksujacym-podobno rewelka-ja nie stosowalam, ale moze cosik w necie znajdziesz. Powodzonka.

Ostatnia edycja:
Kamcia ja miałam spirale i nie polecam, ja ogólnie nie mam problemów zdrowotnych ale po założeniu spirali ciągle jakieś pieczenie, swędzenie, długie i obfite miesiączki, trzeba być zdrowym w 100% żeby to założyć:-(

spirali nikomu nie polecam, wiele moich znajomych mialo i nikomu nie przypasowala. Poza tym ryzyko ciazy pozamacicznej jest duze,mojej znajomej ta spirala wrosla w nia, nie warto!Chociaz nie krytykuje wszystkich, bo niektorym moze to jak najbardziej przypasowac!Implant slyszalam ze jest dobry,ale osobiscie bym nie chciala miec nic pod skora :-) Moja kolezanka ma i sobie zachwala i super,ze jej to pasuje,ale ja bym nie chciala. Ja stosuje tabletki i wcale nie uwazam,ze sa szkodliwe. Kazdy hormon czy w tabl czy w implancie jest to hormon zgodny z naszym cialem i organizmem,a opinie takie i owakie,ze szkodzi itp pojawiaja sie tylko dlatego,ze tabletki weszly w zyciu w sumie niedawno.A sugerujemy sie tym,bo kiedys byly ciezkie i szkodliwe,ale juz od dobrych 15 lat mamy z dawka idealna dla nas.Ale mysle,ze kazde branie tabletki,pigulki czy nawet zwyklego panadolu przychodzi nam z trudem,bo chemia to chemia i takie poczucie,ze lykamy cos sztucznego...Ale w kazdym razie ja mysle,ze pigulki dobrze dobrane nikomu nie zaszkodza.Ale powtarzam-musza byc dobrze dobrane,trzeba sie po nich dobrze czuc. A wybierajac miedzy tabletkami a implantem...ja roznicy nie widze pomiedzy tymi dwoma srodkami..Tylko w ich przyjmowaniu,implant jest i nic nie trzeba robic,a pigulki no...trzeba jednak pamietac i samemu je brac,to jedyna roznica.A na cialo maja taki sam wplyw.Kazda kobieta jest inna i ma inne potrzeby.Trzeba dobrac sugerujacym sie tym,co dla nas jest najlepsze.

Ostatnia edycja:
A ja wam tez cos powiem na temat spirali.toz moja bratowa miala zalozana po pierwszej ciazy i ...zaszla w ciaze:baffled:Ale to bylo lata temu takze ta medycyna i technika byla inna.:tak:

Witam was w piękny słoneczny dzień:-)Ja nigdy nic nie brałam poprostu obliczalam i się udawało a jestem z moim facetem 16lat.Ale mam koleżankę która ma spiralke jest zadowolona lecz ma problemy z cera i to powód hormonów.:tak:Spiralka nie wrosnie jak nie bedziesz ja nosić dużej niz 5lat lub 3 jak jest o wskazane.;-)Co to tego implantu to koleżanka własnie sobie założyła narazie 2tydzien ma krwawienie ale niby to normalne.:-(tylko najleprze jest to ze w Polsce może ci to wyciągnąć chirurg a nie gin i musisz mieć istrukcje jak to wyciągnąć bo u nas tego jeszcze niema.Buzka papapa

Witam:)Misia dziekuje za odpowiedz odnosnie materaca,a mam jeszcze do Ciebie pytanko,czy do kolyski rowniez dostane taki materac-chodzi mi o rozmiar,ktory jest duzo mniejszy niz do lozeczka.Pozdrawiam

Wilwia- w Smythcie mamy rozmiary na mniejsze i wieksze lozeczka. Specjalnego do kolysek nia mamy ale np. do tej kolyski co mozna kupic w Smythcie wchodzi ten sam materac co do lozeczka wiec musialabys spawdzic jakie dokladnie wymiary ma twoja kolyska.

reklama
Dzieki kochane za porady odnośnie antykoncepcji ja biore tabletki 2 lata i zauwazyłam ze mi sie skóra bardzo poprawiła, i jak zaczełam je brac to miałam krwawienia przez miesiac wiec bylam w szoku ale teraz jest ok tylko nerwi mnie to ze musze o nich pamietac..:)dlatego myśle o implancie.. Wiadomo każda takie rzeczy przyjmuje inaczej ale jak spróbuje i przezyje pierwsze kilka tyg to mysle ze bedzie ok i bede tak zadowolona jak Frog:)
A o spirali tez kilka kolezanek żel mówilo i musiało ściagac wiec wole z tym nie ryzykowac. Jaest tez jakis krążek ale nie wiem co o tym myslec i chyba sie zdecyduje na ten implant:)

Ja dzis w pracy bylam wrócilam i pojechalismy na lody na salthil jak jest taka ładna pogoda to chce sie zyc!!!:)
Łukasz pojechal na ryby ja zaraz kłade malego i robie sobie aromatyczna kąpiel.
miłego wieczoru

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry