misia83_83
Mama Alusia i Tymusia
Ciao dziewczynki!!
Ach co to jest za piekny dzien!! Serce mi sie tak raduje, ze mam ochote eksplodowac ze szczescia! Jak ja kocham takie slonce:-)
Bylismy w miescie, jedlismy lody:-) Potem wystawilam sobie krzeselko przed dom i czytalam gazetke na sloneczku. Nawet mi sie ramionka lekko zarozowily..hhihi:-) Dosyc szybko jednak zrobilo mi sie goraco wiec postanowilam sie nie przegrzewac zanadto. Jesli jutro bedzie tez taka pogoda pojedziemy sobie do parku Coole. Jak sie nie ma dzieci to jakos ciezko mi znalezc miejsce do milego spedzenia dnia na sloncu. Ile mozna chodzic po Shop Street...? Albo po promenadzie na Salthill...nie wiem. Jakos bardziej to sobie wyobrazam jak juz bedzie na swiecie Alexik:-)
Ach co to jest za piekny dzien!! Serce mi sie tak raduje, ze mam ochote eksplodowac ze szczescia! Jak ja kocham takie slonce:-)
Bylismy w miescie, jedlismy lody:-) Potem wystawilam sobie krzeselko przed dom i czytalam gazetke na sloneczku. Nawet mi sie ramionka lekko zarozowily..hhihi:-) Dosyc szybko jednak zrobilo mi sie goraco wiec postanowilam sie nie przegrzewac zanadto. Jesli jutro bedzie tez taka pogoda pojedziemy sobie do parku Coole. Jak sie nie ma dzieci to jakos ciezko mi znalezc miejsce do milego spedzenia dnia na sloncu. Ile mozna chodzic po Shop Street...? Albo po promenadzie na Salthill...nie wiem. Jakos bardziej to sobie wyobrazam jak juz bedzie na swiecie Alexik:-)

ja tez zrobilam takie oczy ale raz to w sumie nowosc a dwa komfort min. na 3 lata bo nie musisz o nim pamietac- wzielam nie wzielam - jak w przypadku tabletek. Jesli masz MM to oczywiscie za free implant i chyba zalozenie tez ale o to spytajcie w przychodni - tak na wszelki wypadek. Ja placilam za implant na recepte 90 e(na Drugs Payment Scheme Card) + 90 zalozenie. Na takie zalozenie musisz sie umowic. Implant powinien byc zalozony najpozniej w drugi dzien okresu (mozna i dzien lub 2 pozniej ale trzeba wtedy dodatkowo sie zabezpieczyc przez kolejnych 14 dni). Zalkada go GP lub lekarz w przychodni ktory jest do tego uprawniony (ma przeszkolenie) poniewaz zakladany jest on w znieczuleniu miejscowym i traktowane jest jako mini zabieg dlatego umawiajac sie na wizyte trzeba zaznaczyc ze to na zalozenie IMPLANONA. Trwa to okolo 15 min. Przez kilka dni trzeba sie przyzwyczaic do niego ale potem zapomina sie ze on tam gdzies jest:-). Ja mam go juz ponad rok jestem bardzo zadowolona, czuje sie bardzo dobrze nie ma on dla mojego org. zadnych skutkow ubocznych.Duza zaleta mysle dla wszystkich to jest to ze nie obciaza watroby hormon trafia prosto do krwi.