reklama

Mamy z Irlandii!!

To prawda, taka pogoda sprawia, ze naprawde chce sie gory przenosic. My bylismy w Parku Coole- uwielbiam to miejsce. Bylo mnostwo rodzin z dziecmi, pikniki na trawie i zabawa. Nie moge sie doczekac kiedy juz tam pojedziemy z malym :-) Potem bylismy jeszcze na plazy na Renmore. A potem to juz mialam dosyc spacerowania...wkurza mnie to, ze na tak malo wysilku mnie stac i musze rezygnowac z wycieczek..no ale coz...cos za cos! Jeszcze sobie odbijemy, kiedy juz maly lobuziak bedzie na swiecie:-);-)

A apropo tej antykoncepcji to ja bralam tabletki przez prawie 6 lat. zawsze swietnie sie czulam, a dobrze dobrane nie czynia szkody w organizmie, Mi bodajze nic nie dolega a watrobe tez mam ok:-) Po porodzie napewno do nich wlasnie wroce. O spiralach slyszalam same niepochlebne opinie.

reklama
Bylismy wczoraj u pediatry maly zdrowy jak ryba(oprocz nadmiaru wapnia) jak to pani powiedziala,brac i calowac bo taki sliczny:biggrin2:i ma skorke gladziutka jak niemoleta w telewizji:-D:-D:-Dbez rzadnych krostek (jak narazie)
No wiec kolki swoja droga a to ze nie je to co innego.
Stwierdzila ze maly ma za duzo wapnia w organizmie i mam mu nie podawac rzadnych witamin:no: (podawalam witamine D3)a ona skupia wszystkie mineraly,ktore miedzy innymi maly ma w mleku i w wodzie mineralnej.Po za tym wszystko ok.
Mam mu duzo podawac picia zeby ten nadmiar z niego wyplukac i powinno byc dobrze.
Dala nam skierowanie na badania na wapn i na cos jeszcze(nie pamietam) jak malemu przez tydzien nie przejdzie mamy zrobic badania w najblizszym szpitalu ginekologiczno-polozniczym-czyli jak by cos to pojedziemy tam gdzie rodzilam:tak:

A ja myslalam o spirali a tu widze ze odradzacie.
Ja na poczatku przez rok bralam Yasmin i przytylam 10kg:szok:,i czasami zle sie czulam i nogi mi puchly,potem bralam Mercilon i w szystko bylo ok.
JAk mielismy sie starac o dzidzie to w styczniu juz nie wzielam a w czerwcu zaczelismy sie starac i za pierwszym razem sie udalo:-):tak::-):tak:.
teraz znow biore Mercilon

ewelcia ciesze sie,ze wszystko w porzadku!No tak...jak dzidziusia karmisz butelka,to nie powinnas podawac witamin,latwo je wtedy przedawkowac.W tutejszych mlekach jest wszystko!

misia a gdzie ten park jest?

Widzę temat - antykoncepcja :-)
Powiedzcie mi czy po tym implancie nie ma śladu? Blizny? Bo ja bym też chciała się na niego zdecydować.
Tabletki brałam od kilku dobrych lat i w sumie fajna sprawa - bo miałam miesiączkę regularną i czułam się całkiem dobrze. Ale odkąd je brałam to mam wrażenie, że przez nie tyłam. Chyba ma się wtedy większy apetyt :zawstydzona/y: Parę razy zapomniałam o tabletce - i nie polecam tego stresu.. ;-) A odkąd odstawiłam tabletki - czyli jakieś półtora roku temu, mam wrażenie, że zmniejszył mi się apetyt i jakoś lepiej się czułam. Ale może to też podświadomość..bo po woli miałam dosyć już tej chemii.. :baffled:
Moja ginka poleciła mi krążki, które umieszcza się w pochwie przed stosunkiem, one wytwarzają hormony i mają również właściwości plemnikobójcze..podobne w sumie działanie do tabletek ale właśnie omijają wątrobę.. Byłam już w sumie zdecydowana je stosować ale postanowiliśmy, że już czas na baby :yes: akurat miałam dużą przerwę w tabletkach, więc szkoda byłoby się pakować w kolejną antykoncepcję..i takim sposobem Patryk już po 2 miesiącach starań zadomowił się w brzusiu :happy:
A co do spirali...też się obawiam.. Wrastanie..Krawienie..Ciąża pozamaciczna.. Wiadomo, że trzeba uważać by dobrze była założona i w razie bóli, krwawień trzeba lecieć do lekarza.
O implantach jeszcze nie słyszałam złej opini..a są jakieś skutki uboczne? I ciekawi mnie właśnie czy po nim pozostaje blizna...:confused:

Frog dzieki za wszelkie info. Ja tez zapisalam sie do kliniki na Churchfields ale na razie czekamy na karte medyczna...ale musze przyznac ze gdzies w necie "obilo mi sie o oczy" ze od tego roku implant juz nie jest za darmo na mc.:eek::baffled::eek:
Ale kurcze nie wiem...moze mamuski ktoraz z waszych znjomych zakladala w tym roku to zapytajcie jak to wlasciwie jest.....

Ewelcia strasznie sie ciesze ze Twoj Szymek zdrowiutki, no coz a kolki są, byly i beda, wiec...jedyne co mozemy zrobic to łagodzic objawy;-)
Tylko sie zastanawiam co z tymi witaminami, bo ja tez karmie butelka i chyba tez tak jak Ty Aptamilem i mi ta Blach z polmedu powiedziala ze i tak mam malemu podawac 2 krople wit D3, bo w mleku jest niewystarczjaca jej ilosc...:baffled: to ja juz nie wiem.....:no::baffled:
A co do tej wody mineralnej to czy Wy ja jeszcze gotujecie dodatkowo czy juz nie???

Agusiek ja gtuje wode mieralna,nawet nie pomyslalam zeby nie gotowac zawsze to lepiej.
Mi tez powiedzieli ze mam podawac ta witamine D3,ale jak widac jest nie potrzebna bo moj synek dzis normalnie je i juz widac ze jest lepiej a nie podalam mu jej wczoraj i dzis:-):-):-):tak:
Pediatra mi powiedziala ze jest jej wystarczajaco duzo w mleku i w wodzie mineralnej i tu jest inny klimat niz w Polsce.
A i ta doktorka jest tez endokrynologiem jak dla mnie widac ze babka zna sie na rzeczy,jakos tak milo sie z nia gadalo i gadala do rzeczy.

Ale na dworze jest super pogoda,bylismy wczesniej godzinke i teraz prawie 3godzinki:tak::tak:

Hej :-)
Obiecałam napisać o kurierze... pytałam go jaki zakres Irlandii i Polski obejmuje.
Powiedział, że w Polsce wyjeżdża z Żor - czyli Górny Śląsk ale można się z nim dogadać, dowieźć przesyłkę itp. Mi akurat bierze paczkę prosto z domku :tak: bo mam blisko Żor.
W Irlandii zawsze jest w Clonmel bo dowozi tu mięsko.. apropo's - proponuje również polskie wędlinki :-) W Dublinie jest często, w Limerick... Ogólnie trzeba go pytać i najlepiej bezpośrednio się z nim się kontaktować.
Trzymajcie się cieplutko w ten słoneczny dzień :-) oby takich więcej w Irl :happy:

Hej dziewczyny mam pyt czy ktoras z was kupywala kołderke dla dzieci z argosa?sa fajne i kolorowe ale zastanawiam sie czy sa grube czy takie cienutkie i jakie maja rozmiary czy to jest normalny singiel czy jakis dzicieccy rozmiar.musze zmienic synowi koldre a niewiem gdzie kupic ten co teraz mam to przywiozlam z pl i akurat rozmiarowo pasuje mi do lozeczka:)

Ja wlasnie kupilam ale nie z argosa bo te to sa chyba max 4 tog czyli prawie co nic. Mialam taka malutka juz kolorowa wiec nie potrzebowalam poscieli ale Nico urosl i potrzebna byla wieksza. Ja mam cot bed wiec chcialam od razu wieksza wiec po zjezdzeniu mothercare , smyths i argosa kupilam normalneg singla w ......penneys :-) i do tego dziecieca poscielke ;-)

reklama
Eh..kolejny piekny dzien:-) Tym razem wybralam sie na miasto,,kupic ....dresy..hehe. Bo juz mi niewygodnie w jeansach nawet, ze sa dla ciezarnych ale i tak mi niewygodnie:-)

Larcia- Park Coole jest w kierunku na Gort, tuz przed samym miasteczkiem. Polecam na wszelkie rodzinne wypady. Mozna pochodzic po lesie i pobawic sie z dzieciakami na wielkich polaciach ogrodow. Zrobc sobie piknik i takie tam. I mozna poogladac zagrode z jeleniami:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry