reklama

Mamy z Irlandii!!

To Wasza pierwsza podróż promem? Bo my z mężem mamy ochotę się też wybrać promem do Francji, a potem do Polski, ale w następne wakacje:tak: I ciekawa jestem jak to wygląda, no i czy dzieci to zniosą dobrze;-) Ja przeglądałam połączenia i znalazłam bezpośrednio z IE, żeby się nie pchać na UK, z Rosslare k. Wexford do Cherbourg. Rejs trwa ok. 18 godzin;-)
my tez myslimy zeby jechac moze na swieta do Pl, tez mysle nad tym polaczeniem do francji bo zawsze to lepije byc na promie i miec miejsce do spania te 18h niz w samochodzie z 2 dzieci:-D

Ogolnie promem sie fajnie plynie,ale nie wiadomo jak dzieci to znosia bo w jedna strone jak plynelismy bylo OK a w druga maskara jak bym 0,7 wypila...:eek: cala podroz spala a to bylo tylko 4 h a przy dzieciach nie zasniesz ...

reklama
Hej dziewczyny.CO do wyjazdu samochodem do Polski to ja już byłam 3raz.Trasa była przez Anglię najlepiej w wikent i nie narzekam ale jedno dziecko:tak:Kolega płyną tym 18godzinnym i też sobie chwalił:-Dtylko różnica jest taka że przez 18godz przejedziecie Anglię przepłyniecie promem i co najmiej 5-6 godzin będziecie już w trasie do polski.;-)wszystko zależy kto jak znasi bujanie na oceanie i jaka ilośc dzieci:tak:moje promy to 2razy po 1,5godz szybkie.Z Irlandi do Angli i Angli -Fracja.pozdrawiam

moje promy to 2razy po 1,5godz szybkie.Z Irlandi do Angli i Angli -Fracja.pozdrawiam
A widzisz, ja nie myślałam, że one takie krótkie w porównaniu z tym jednym:-p To dlatego, że ja nie mam pojęcia jak to tak naprawdę wygląda:sorry: A podróż przez Europę jak:confused: W ogóle to my chcieliśmy trochę pozwiedzać jadąc autem;-) Zatrzymać się gdzieś i odpocząć, bo z dwójką małych dzieci nie wyobrażam sobie jazdy non stop:baffled: A cenowo jak wygląda taka podróż w obie strony? Zresztą i tak nas najpierw czeka zmiana auta pod koniec roku albo na początku kolejnego. Naszym VW Polo z 98 ciężko by nam chyba było;-):-D

Hej dziewczyny.CO do wyjazdu samochodem do Polski to ja już byłam 3raz.Trasa była przez Anglię najlepiej w wikent i nie narzekam ale jedno dziecko:tak:Kolega płyną tym 18godzinnym i też sobie chwalił:-Dtylko różnica jest taka że przez 18godz przejedziecie Anglię przepłyniecie promem i co najmiej 5-6 godzin będziecie już w trasie do polski.;-)wszystko zależy kto jak znasi bujanie na oceanie i jaka ilośc dzieci:tak:moje promy to 2razy po 1,5godz szybkie.Z Irlandi do Angli i Angli -Fracja.pozdrawiam

to samo mialam napisac:tak::tak::tak:.
no wlasnie a jak cenowo????

kupilismy z Rosslare do Anglii ale zapomnialam miasta zaplacilismy 137e na 12 czerwca (piatek)rano bo jest tez popoludniowy rejs chyba drozszy.

Ostatnia edycja:
Justysia smutne ale prawdziwe trzymam kciuki za Ciebie żeby sie wszystko ułożyło. Tak to czasami bywa z facetami nie używaja tego mózgu co trzeba..

Ja wczoraj byłam na imprezie w mieście z ludzmi z pracy (nie pamietam kiedy ost wychodzilam) super sie pobawilam wrócilam o 4 i Łukasz dał mi pospac do 13 :) Zaraz sie zbieramy na zakupy i jakis plac zabaw miłego dnia:)

Ciao dziewczynki!

Justysia- co za dran....przykro mi, ze masz taka ciezka sytuacje! Ludzie sa podli.... Dowiedz sie o mieszkanie socjalne, moja kumpela ma podobna sytuacje i dostala. Przynajmniej jeden wydatek mniej...

A mi dzis jakos tak mdlo...wstalam rano, ale tak mi bylo jakos niedobrze, ze polozylam se znowu i obudzilam o 13.30...:zawstydzona/y:
I zaobserwowalam nowe zjawisko na moim brzuchu. Pojawila mi sie ta dlugo oczekiwana linia...hehe...juz myslalam, ze nie bede jej miala, ale dzis pojawila sie! Delikatna ale widoczna:-) Znaczy sie...hormony dzialaja!

Więc tak co do cen to wiadomo sa różne,czy prom szybki czy wolny i zależy z jakim wyprzedzeniem kupimy ja za bilety na święta Bożego Narodzenia płaciłam 370 euro, trzy osoby i samochód oczywiście cena dotyczy dwóch połączeń z Dublin-Holihead i Dover-Dunkierka.Do tego trzeba doliczyc paliwo u nas to było około 260euro w obie strony[DISEL].Cała podróż to około 26godz samej jazdy plus postoje,a jeżeli chodzi o zwiedzanie to jak najbardziej Anglia,Francja czy Holandia piękne kraje ale wtedy trzeba doliczyć sobie sporo czasu:-)Szerokiej drogi dla tych którzy sie wybieraja do Polski bo my dopiero w przyszłym roku w maju ;-)

Justysia wspolczuje sytuacji mam nadzieje ze wszystko jakos sie ulozy.
pytalam juz kiedys gdzie mieszkasz???(rodzilysmy w tym samym szpitalu) ale chyba nie zwrocilas uwagi.

Moj m dzis wyslal ta forme o paszport dla malego i zaplacil na poczcie 24.50e,mam nadzieje ze odrazu przysla paszport bez kombinowania
A my bylismy dzis dwa razy na dworku bo sloneczko ladnie swieci:-),szkoda ze zawsze nie ma takiej pogody

Misia gratuluje kreseczki:-D.

JA dwa dni po porodzie spojrzalam w lustro i sie przerazilam moja szyja wygladala jak by byla przynajmniej rok nie myta:szok::szok::szok:.
A 5min wczesniej bralam prysznic.
Szyje mialam koloru takiego jak sie ta kreska robi na brzuchu:baffled:.
Polozna mnie nastraszyla ze to nie zejdzie jak sei jej zapytalam dlaczego to odpowiedziala ze to nie jest opalenizna od slonca:baffled:.
I mysle sobie Matko jak ja bede wygladac:eek: ale na szczescie zeszlo:tak: juz nawet nie pamietam po jakim czasie

reklama
to wcale nie jest tak strasznie drogo, ja myślałam że za sam prom z 500euro i z jakieś na paliwo wydalibyśmy, a tu jeszcze ok.tylko ja ze swoimi djabełkami jak jade do dublina o mam serdecznie dość, a co dopiero do Polski

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry