reklama

Mamy z Irlandii!!

HEJ ale jestem zła dostałam decyzję to maternity benefit obliczyli mi z 2007r z taxu co ja zaczełam prace od pazdziernika czyli 3miesiące w 2007 i mam 196.82e jak niby ninimum jest 230e czegoś nie rozumien.Z tego co wiem to liczy sie 36składek poprzedzających poród a 2008 pracowałam cały.kosmos nie nadążam.A czujemy się dziś ok tylko ćisnienie napewno mam podwyższone.pa:wściekła/y:

Emili ja na macierzyński przeszłam w grudniu 2008 i naliczyli mi za 2006. a w 2006 pracowałam w IRL dopiero od sierpnia, i w PL 2,5mies. Przyznali mi 280€. Może spróbuj się z nimi skontaktować i wyjaśnić to

reklama
Ewelcia- a ty pracowalas od tego 2006 do macierzynskiego caly czas w tej samej firmie? Tak sie nie moge doczekac decyzji ile mi przyznaja. I dlatego probuje obczajac ;-)

Misia tak naprawde to ja pracowalam od marca ale od 2maja legalnie do 17grudnia 2008(caly czas w tej samej firmie) potem bylam na chorobowym i automatycznie przeszlam na macierzynski

No to ja jestem zatrudniona w tej samej firmie od marca 2007 do teraz. To 2 lata i 3 miechy. Myslicie, ze juz sie zalapie na ten wyzszy macierzynski?

No wiec ja wlasnie pojecia nie mam. Podczas tych 2 lat mialam dwie podwyzki wiec tez nie wiem jak to beda liczyc.:confused:

Edit: jednak znalazlam na citizen ze to zalezy od zarobkow. No to teraz juz nie wiem jak mi policza ...

Ostatnia edycja:
mam tak napisane na decyzji:

the rate of payment is 80% of your weekly earnings in the income tax yeart that governs your claim,subject to maximum and minimum rates.
The tax year 2007 is the relevant tax year for you claim

Ja mam tak samo napisane i obliczylam z P60 za rok 2007 czyli za te 3miesiące co pracowałam zarobki i z tego 80%i wyszło mi więcej niż dostałam.:tak:jutro już idę nie dam się.:wściekła/y:

reklama
To i tak wam fajnie z tym macierzynskim ja pamietam ze dostawalam 170euro i sie cieszyłąm:)

Anieczka ty byłas z ZOO w dublinie warto tam isc bo jak jutro bedzie ładnie to bym sie wybrała. Moze spotkamy sie gdzies jutro na jakims placu zabaw?:)
No bylismy własnie w miescie i moj kolega pracuje w dublin bus wiec za darmo przejechalismy sie tym busem zielonym wycieczkowym po Dublinie 1.5 godz bardzo mi sie podobało:)
Teraz robimy grilla ale niestety zaczyna troche padac ale to nic bo cały dzien bylo cieplo:)
pozdro

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry