• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Mamy z Irlandii!!

porozmawiaj z lekarzem ile kropelek podawac bo to ważne

Wlasnie, Mikimauro dobrze by bylo zebys zapytala lekarza (moze lepiej polskiego, przez telefon nawet - bo tutejsi nie maja do czynienia z krzywica wiec nie beda wiedziec i powiedza ci tylko orientacyjnie.)Dawka jest wazna, bo mniejsza dawke daje sie profilaktycznie a wiadomo ze jesli to poczatki krzywicy dawka jest wieksza.A i niemusisz sprowadzac witaminy z Pl , pedz do Bootsa,tam witamina d napeno jest.Widzialam tez kolo nas w Aptece w Flynn Pharmacy, kolo centry.

reklama
Wlasnie, Mikimauro dobrze by bylo zebys zapytala lekarza (moze lepiej polskiego, przez telefon nawet - bo tutejsi nie maja do czynienia z krzywica wiec nie beda wiedziec i powiedza ci tylko orientacyjnie.)Dawka jest wazna, bo mniejsza dawke daje sie profilaktycznie a wiadomo ze jesli to poczatki krzywicy dawka jest wieksza.A i niemusisz sprowadzac witaminy z Pl , pedz do Bootsa,tam witamina d napeno jest.Widzialam tez kolo nas w Aptece w Flynn Pharmacy, kolo centry.
a to jest witamina D3?? bo dla mnie mama ma wysłac jak urodze bo z tego co wiem to jest tylko na recepte:confused:ale cos mogło sie zmienic

mikimauro dla swietego spokoju lepiej idz do lekarza,ale staraj sie nie martwic.Nie doczytalam jak karmisz dzidziusia,jesli piersia to podawaj witaminke, jesli butelka to nie,bo oni w tutejszych mlekach maja jej wystarczajaca ilosc,a przedawkowanie tez nie jest za ciekawe.Witamine dostaniesz w Irl,nie martw sie.W boots,w evergreen widzialam. Nie robmy z tej irlandii jakies zacofanej wiochy :-) A czy masz slusznosc podejrzewac krzywice hmm male dzieciaczki lubia sie wykrzywiac i zwijac w rulony,moja ciagle to robila jak byla malenka... napewno nie masz czym sie martwic!

Ostatnia edycja:
mikimauro współczuje problemów z dzieciątkiem.Byłaś już u GP?
Z tego co wiem w Polsce witamina d3 też jest na recepte :baffled:
A czasem Max nie ma jakiegoś napięcia mięśniowego? To zwijanie się w rogalik tak jakoś mi to przypomina :confused:
Wiecie moja kuzynka tutaj urodziła wcześniaczkę,która ważyła 700gram i też jej nie rehabilitowali.Tak więc z tym porażka.
Ale dla chcącego nic trudnego.Można sobie z netu ściągnąc jak robic masaże i małe rehabilitacje w domku :tak:;-)
I proszę bardzo za stronkę.Ja też chciałam kota,ale nasz landlord się nie zgodził,poza tym nie wiem czy to dobry pomysł przy małych dzieciach :confused:

Mikimauro- czytam o Twoim problemie z maluszkiem i tak myślę, że może to wcale nie krzywica i brak wit. D. Poczytaj tutaj Wzmożone napięcie mięśniowe - Przypadłość szybko odwracalna / Bobopedia / Portal dla rodziców. Ciąża, poród, wychowanie i pielęgnacja dzieci - eBobas.pl., być może to jest problem... to i tak musi skonsultować pediatra, a myślę, że wit. D bez konsultacji też nie należy podawać w większej ilości, bo można tylko zaszkodzić. Pozdrawiam:happy2:
No proszę,pomyślałyśmy o tym samym :-D:tak:;-)

Mila w nocy piszczała,ale tylko do 1:30.Później usneła.Za to pobudka już o 6:30,ale wziełam ją do wyrka i spała do 8:00 :-)
Teraz śpi schowana w kibelku bo jej dzieciaki życ nie dawały ;-)

właśnie mama mi podpowiedziała ze to pewnie napięcie mięśniowe a nie brak witaminy:-) myśle ze GP powinien coś doradzic bo to całkiem cos innego niż krzywica

dziękuje Wam mamuśki, zaraz jade małego zapisać, bo dopiero wstał. Tak czy innaczej idziemy do lekarza. Rozmawiałam z moja mama, iona tez tak uwaza, ze moze to napięcie, lib poprostu go zawiało gdzieś. Bo mały zaczoł sie krzywić dopiero od trzech tygodni, urodził się prościutki, na bilansie trzymiesięcznym pielęgniarka powiedziała ze jest ok. hmm... strasznie się zdenerwowałam, zobaczymy co lekarz powie.
dziękuje za rady dziewczyny.

apropo kotków, wiem ze przy dzieciaczkach nie ma mowy, moja Majka już po tygodniu przewineła by mu futerko na lewą strone:-D:tak:, na swojego ukochanego angola muszę jeszcze poczekać:-(:-(:-(

reklama
apropo kotow...to alex nie mogl sobie wymarzyc wiekszych obroncow i straznikow!!:-)

Załączniki

• 001.jpg
    001.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 71

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry