• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Mamy z Irlandii!!

anineczka- to wesolo teraz macie, taka nowosc w domu:-)
U nas choroba, Hania ma goraczke i cos w gardle tak ja nagle wzielo i chrype ma okropna, glos jak po przepiciu:szok:
pierwszy raz bylam z nia u lekarza, poza szcepieniami, dostalismy cos na to gardlo bo lekarka powiedzila ze zlapala jakiegos wirusa a to gardlo to infekcja 'towarzyszaca"-bo przy wirusie organizm podatny na wszystko
i od razu chcialam polecic bo dzieciaki czesto maja jakies rozne plesniawki a sadzac po nazwie to na takie rzeczy: Mycostatin-w kropelkach, wpuszcza sie do dziobka i dziala w oczach.
misia- ale blogo macie:)))

reklama
Ja też w Polsce miałam dwa koty ( a raczej kotki:tak:) i małe dziecko, i starsze dziecko ;-):-D i daliśmy radę w niedużym mieszkanku... myślę, że koty są ok. i przy dzieciach lepiej sobie radzą niż np. mały pies... poruszają się przecież też w pionie:-D;-)

Malago zdróweczka dla Hani.

Ja idę z moimi o 14 bo kaszlą jak gruźlicy :wściekła/y:

mikimauro
mi chodziło bardziej o strach nad dziecmi bo małe kotki drapią co popadnie :sorry2:Duży kot to i problemów z tym nie ma ;-)
Misia strażnicy cudowni :)

Witam sie ?zagladam tu tylko jak mi synek pozwli/ ciagle brak czasu doby mi barkuje:angry:

Monia jak córeczka sie chowa?? rosnie?? widze ze ty tez nie jestes tu codzinnie :( ??

Hej
Mam już nowego członka rodziny,nazywa się Mila ;-)

co za cudo :-) super piesek...

Wiesz moja Sofik tez kaszlała dostala leki i ciagle kszlala i teraz dostala antybiotyk, kaszel mniejszy ale ma dalej :( narazie nie ide z nia do lekarza ale podaje jej stodal mam nadzieje ze jej przejdzie ,a jak nie to musze znów sie wybrac do lekarza :( zdrówka dla Synka!!!!!

dziewczyny potrzebuje natychmiastowej porady.

czy podajecie swoim dzieciom witamine D

mi nikt tu nie kazała podawac witaminy D 3 ale sama podaje 1 krople tak profilaktycznie ,ale przyznam ze czasem zapominam...
Moze ja tu dostaw w aptece bo ostanio widzilam a ja sobie z PL sproawdziłam...

Z córka bylo tak samo podawlam jej profilaktycznie...

Misia twoj synke z kotkami wyglada cudnie....:-) pieknego masz syneczka...

Nie mam nawet kiedy poczytac wsyztkiego, maly jest bardzo katywny i nie daje popisac teraz go ululama i na chwile wpadlam ale za to pranie czeka zeby go wieszac....

Pozatym załatwiamy paszpor ,ciekawe czy wsyztkie dokumenty zgromadzimy i dostaniemy paszport...bo co sie pytam to kazdy mowi co innego ... ze to trzeba tego nie trzeba ...wiec wysyłam wszystko:-D zdziwia sie ze tyle papierów wysłam;-) mysle ze w czwartek juz list pojdzie do paszprtowego...

A Ja ma pytanie bo juz nie pamitam :confused: Czy jak mam GP karte (bo miedycznej nam nie dali) hmmmm:dry: moge starc sie o Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego ???

Ostatnia edycja:
Sofik o kartę może się starac każdy kto odprowadza składki PRSI ,oczywiście w Twoim wypadku stara się mąż dla całej rodzinki :tak:
Zdrówka dla Sofijki i buziak dla Filipka :-)

Witam sie ?zagladam tu tylko jak mi synek pozwli/ ciagle brak czasu doby mi barkuje:angry:

Monia jak córeczka sie chowa?? rosnie?? widze ze ty tez nie jestes tu codzinnie :( ??
JAk narazie to wszystko ok, rośnie aż za szybko. Kurcze z jednej strony trudno i uwierzyć że już prawie 4 miesiące mineło od porodu, a z drugiej czuję jakby Emilka była od zawsze z nami:-D Teraz biedactwo ma etap szczepionkowy:zawstydzona/y:.
Sofik a jak Twój mały?? Z tego co pamiętam urodził się większy od Emilki, a jak teraz z wagą? Moja do grubasków nie należy aale jest juz co ponosić(6,2kg) czasem 'witki opadają":-D

A Ja ma pytanie bo juz nie pamitam :confused: Czy jak mam GP karte (bo miedycznej nam nie dali) hmmmm:dry: moge starc sie o Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego ???

O ile dobrze pamiętam to abydostać tą karte nie musisz mieć ani medical card, ani gp card.

Witajcie mamuśki
Sofik, rzadko piszesz, ale jak już coś napiszesz to jak kolorowo ;-)
Anineczka, piesek cudny!!! jak sie sprawuje, grzeczna jest?/
Mój Eryk zobaczył zdjęcie i pytam się go, czy chciałby takiego poeska, a on że
tak, ale jak trochę urośnie, bo pieskiem się trzeba zajmowac, oj zeby w praktyce
tez był taki odpowiedzialny :-)
Misia,witaj w świecie rodziców małych krzykaczy,:-)
ale się uśmiałam tą historią o domach
a jak akt urodzenia, udało się załatiwc??
My też chcieliśmy się przeprowadzać, ale mamy 42 dni okres wypowiedzenia i w
ciąży nie zdążyłabym, więc odłożyliśmy to na jakiś czas, teraz zobaczymy czy
mojemu M przedłużą kontrakt bo ma do września, jeśli tak to będziemy coś myśleć,
bo te dojazdy przez całe Galway- koszmar; i tez myślimy o Knoknakarze, hi hi,
fajnie by było koło was mieszkać, takze dziewczynki szukajcie domków i
rezerwujcie też coś dla mnie
Jest domek na Leas na Mara, fajny ale cena 1000e, znajdzie sie cos w ogole
tanszego tam?
Emili współczuję tych problemów, może dokramiaj chociaż troszkę piersia, zawsze
to coś
Mikimauro, i co powiedział lekarz??
My pytaliśmy sie o vit D lekarka powiedziała, ze można dawac jedna kroplę
vigantolu, bo tutejszych ona nie wie jakie dawki, bo tu nie przepisują
Dziś moja Emcia miała pierwsze szczepienie
za 3 dni juz w Polsce będziemy :-)

reklama
dzieczynki co mam robic poleciało mi troche wod po nogach :szok:..jak w stałąm z kanapy..
zadzwoniłam po swojego..m własnie przyjechał...z pracy umyłam sie...boli zadnych niema myslicie ze mozemy jechac do szpitala czy mam czekac???

jedz jedz to wody!!!!
Czekamy an FILIPKA !!!!! :-):-):-)
jestes po terminie i napewno wody ci odeszły chyba ze nie...
wiesz mojej koleznace pielegniarka kazala wykapac sie ubrac nowa wkładke i poczekac 30 min i ja sprawdzic co na niej jest!!! a duzo tego bylo ??????????????
Rany!!! 1,5 h masz do szpitala?????

A Moja kumpela miala termin na 29 czrewca i jeszcze nic sie nie dzieje, wczoraj miala isc do spzitala bo jej tak powiedzieli ze ma przyjechac na odzial , wiec pojechala wieczorem rano mieli jej wywolywac (czyt.dzis) juz ja pielegniary przyjely na odzial dali jej branzoletke i wogole a przyszła jedna babka(doktorka) i kazala ja wypisac bo to dopiero 7 dzien i ma sie w czwratek zglosci, czujecie jak Ona sie czula nastawila sie ze juz dzis bedzie moze miec sebynka i wogole a TU jej kazali jechac do domu!!!!!:angry::angry::angry::angry:

Monia ale Ci fajnie z ta polska ja jeszcze troche musze poczekac...

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry