reklama

Mamy z Irlandii!!

puk puk jest tu ktoś:confused::happy2:
wiecie ile ja sie naszukałam córki,zeby ją umyć przed snem:szok:razem z synkiem przeszukaliśmy całe 2 piętra, wołaliśmy ją a jej nie ma:no:poszłam do pokoju gdzie jej łóżko a ona sie tak zwineła w kołdre ze jej nie widac było i śpi sobie smacznie:szok::-D

reklama
A mojej udreki ciag dalszy.Dzieki dziewczyny za mile slowa.Jest przynajmniej mozliwosc tutaj sie "wygadac". Gadalam dzis z lufthansa i mozna sobie zamowic kogos do pomocy,ale az 25 euro chca za takiego asystenta. Spakowalam mojego M i jemu wpakowalam wszystkie najciezsze rzeczy plus moje ciuchy,wiec musi doleciec do tej pl na drugi dzien :-) wycwanilam sie, teraz nie ma wyjscia, bo inaczej nie bede miala w czym chodzic. Moj bagaz bedzie leciutki tym sposobem, on ma zawalone(jeszcze jemu kosmetyki wpakowalam) i niech sobie dzwiga. Martwie sie martwie, ale mam cicha nadzieje,ze jednak M przyleci na czas i spotkamy sie na lotnisku. Postanowilam nie jechac autem na 100% bo bilet autobusowy kupilam za 5 euro, wiec nie oplaca sie wogole ruszac auta.Do autobusu pomoze mi znajomy sie zapakowac,wiec spoko. Eh jakos dam rade, ale mam przed oczyma jak moja Amanda dostanie motor w tylek i bedzie mi uciekac wszedzie. Wazne ze w lufthansie dzieci maja pierwszenstwo tak czy siak, wiec nie musze stac w kolejce. Nie to co w ryanair.Smycz pozycze jutro, musze ja jakos zwiAzac do siebie, bo inaczej zle to widze. A niech sie ludzie patrza. Ale jak ktos nie ma 2 latki, to nie zrozumie. Ale sie ciesze, ze praktycznie all mam spakowane, bo m zabiera ze soba.Mi zostaly tylko ciuszki dziecka i podreczne rzeczy :-) Ide teraz zrelaksowac sie przy drineczku :-) Milego wieczorku dziewczynki

Hello lejdis:-)
Larcia - wspolczuje:-(ja bym sie bala sama z moim malym;-)wez chociaz te szelki - a niech sie gapia:baffled:achhhh ci faceci...

Fakt pogoda dobijajaca, a jeszcze przeczytalam to:szok:Polska strona Galway - Obetną Child Benefit, zasiłek dla bezrobotnych i dopłaty exxxxtraaa

Monia moj maly je juz kaszki, jabluszka, marchewke i ziemniaka - cos ala zupkowe pure...nie sa to jakies duze ilosci ale je...pora najwyzsza:-);-)
Larcia - współczuję również.. A Agusiek ma rację. Zrób tak by Ci było wygodnie! Co tam ludzkie gadanie...:baffled:
A ten link..hmm... kiepskie prognozy..oj..niedobre..:no:
Agusiek..Twój maluszek już ma niezłe menu jak na 4 m-ce. :-) a ja myślałam, że wtedy dopiero wprowadzę swojemu soczki.. hmm.. A Ty kiedy wprowadziłaś Nikodemowi pierwszy raz coś innego prócz mleczka? i jak przygotowujesz mu to "ala zupkowe pure" z ziemniaka? :happy2:
(...) A tak wogole to ile czasu zajmuje wam usypianie swoich dzieci? Na poczatku Alex zasypial juz po 20 minutach, a teraz juz go musze usypiac ze 2 godziny!!:szok: i doprowadza mnie na skraj wyczerpania nerwowego kazdego wieczoru...
Misia - mój zasypia przy piersi.. potem kładę go do łóżeczka i jeśli się budzi..to głaskam po policzku i daję smoczka..a jak nie pomaga to znowu do piersi..aż uśnie..no cóż...tak od początku go przyzwyczaiłam..:sorry2:
Aha. Mój szkrab przesypia wszystkie noce w łóżeczku już od ponad tygodnia :-) i nie stroił żadnych foszków..;-) pewnie dlatego, że on spał w różnych miejscach..najczęściej w wiklinowym koszu bo wygodnie mi się z nim tak przemieszczać po domu, na dworze - wiadomo - w wózku, w nocy ze mną w łóżku a w dzień baaardzo rzadko w łóżeczku.. Stąd pewnie tak łatwo przestawił się z nocnego spania w łóżku na łóżeczko.. I coraz częściej śpi na brzuszku :-) Wczoraj jak zasnął o 21ej tak się obudził dopiero o 3ej :szok: a zwykle 3-4 h to max.
No kochane,ale już jesień zawitała do Irlandii :tak: I to ta kalendarzowa :tak::tak:
(...)
Ale jak to? Już kalendarzowa?

Ostatnia edycja:
Juz kalendazowa????Woooow!!! A tk apropo teo linkai ciecia tych wydatkow.Ja ciagle nie rozumiem dlaczego oni tna wydatki na rzeczach potrzebnych, zabieraja dzieciom i chorym (jak w Polsce juz sie zaczyna dziac) a nie zabiora uchodzcom?? Wszyscy dostaja pieniadze, doplaty , nie pracuja a maja wszystko.Jezdza samochodami lepszymi od irlandczykow czemu oni nic nie robia??? A wiecie co jest jeszcze smieszne?? Ze Irlandia wlasnie zaproponowala ze przyjmie wiezniow z Guantanamo dadza im prace,mieszkania,opieke i ochrone!Jakies pytania?????
A czemu nie zrobia jak normalne kraje obozu dla uchozdzcow,mieli by swoje zamkniete osiedla tak jak powinno byc a nie ze im wszystko wolno, wycigaja tylko kase i podnosza cisnienie.Szybko by uciekali a oni jeszcze zjezdzaja!!!No bo gdzie im bedzie lepiej???
Noa mojmaz p0jechal wlasnie na konfrontacje z inspektorem z ubezpieczenia i z TA PANIA OD WYPADKU.O chyba sie bedzie dzialo.Juz mi sie cisnienie podnioslo!!!!!

Ostatnia edycja:
Larcia, naprawde nie przejmuj sie co ludzie pomysla jak mala bedzie na szelkach do Ciebie przywiazana - inni rodzice (bez szelek) będą Ci tylko zazdrościć :-) i gratuluje spakowania się! ja przez problemy z kręgosłupem gdy lataliśmy z mężem w jakimś odstępie czasu zawsze pakowałam mu ciężką walizę a sama tylko z podręcznym latałam :-D udanego wyjazdu!

gastone, masz absolutna racje ze to co dzieje sie tutaj jest naprawde przerazajace - tna wszystko co się da ludziom ktorzy tego naprawde potrzebuja a kupe kasy daja uchodzcom ale i travallersom (bo boja sie ich ruszyc) i z tego co piszesz kolejna kasa z podatkow pojdzie na wiezniow :wściekła/y:

reklama
Mnie też to wszystko zaczyna przerażać:baffled::confused:. Ja nie rozumiem polityki Polski, która właśnie na dzieciach zaczyna oszczędzać, teraz to samo zaczyna się robić w Irlandii, a może nawet gorzej, bo Polska nie udziela azylu więźniom.

Mama i siostra przylatują 7 października, czyli niby a dzień przed moim terminem, ale inaczej się nie dało, bo mama pracuje i urlop trzeba było zaklepać. Mam nadzieję, że maleństwo zechce zobaczyć babcię i ciocię:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry