reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

dziewczyny wie może kóraś coś o darmowym dentyście w ciąży??:sorry:
gdzieś obiło mi się o uszy że tu tak jest
ale nie mam pojęcia gdzie z tym iść i kogo pytać.....:sorry:
a tak strasznie boli mnie ząb że nie wyrabiam....

reklama
Ciao Dziewczynki!

Po dlugiej walce Ali spi. Ja umieram, tak sie fatalnie czuje. Z nosa mi leci i mam cholerne dreszcze! Nie wiem gdzie ja sie tak zalatwilam!!?:szok:

Pogode dzis mielismy jak w lecie!! Plakac mi sie chcialo, bo wyszlam z Alim i nim doszlam do konca osiedla on juz tak ryczal, ze nie szlo go w zaden sposob uciszyc. Jakas Pani z pieskiem znow mi do wozka chciala zagladac i zaczela sie pytac, czy on moze glodny nie jest! Myslalam, ze ja kopne! A Ala udusze!:wściekła/y: I tym sposobem caly dzien w domu spedzilismy, a ten i tak ryczal i tak...byleby ten tydzien szybko minal!!

Agusiek- tak tez podejrzewalam, ze to twoj kocyk:-)
A A. wcale sie nie odechcialo dzieci!! Stwierdzil, ze tak fajnie i wesolo...:sorry: A najbardziej z czego sie cieszy to z tej sterty slodyczy, ktora zostala. On niczym Olivier- ciasteczkowy potwor!:-D

Ide wziac piguly i pod koldre wygrzewac sie...
Dobranocka :-)

Ka...M współczuje, mnie tez czasem zaboli ale dziur nie mam:sorry: najlepiej zapytaj swojego GP który dentysta jest darmowy bo napewno nie wszyscy a to tylko twój lekarz będzie wiedział:sorry:

agusiek ja przytyłam tylko 7kg ale mój mówi ze ładne boczki (i nie tylko) mi wyłażą, ja ogólnie po przyjeździe do Irlandii przytyłam 10kg moze dlatego teraz w ciąży mniej:tak:ale u mnie pewnie jak zwykle będzie 2,5kg dzidzia:sorry:

kurcze no!!! ja tez lubie londyńczyków ale mój nie da mi obejrzec:wściekła/y:

Witam
Ja oczywiscie dzien busy na maxa:)W pracy busy póżniej do drugiej pracy no i w korkach do domu. Oczywiscie Oli tylko mnie zobaczył i jedno słowo BMW hahah no to heja na dwór i jzedzielismy po osiedlu a za nami eskorta chodzacych i gapiacych sie dzieci masakara ale mialam ubaw:)
Pózniej pojechalismy ze znajoma i dziecmi na plaze na renmore taki piekny dzien ze trzeba korzystac:)
Teraz wykapałam malego siebie i padam na ryj jutro musze wczesniej wstac wiec zmykam do wyrka:)
Heee mój Oli ciasteczkowy potwór dobre w domu ma bardzo ograniczone słodycze no ale cóz zrobie jak wychodzimy do ludzi a tam stosy słodyczy:)?
Wkleje zdjecia zalegle jak tylko Łukasz dopusci mnie do aparatu bo wiecznie go ze soba ma , druga żona mówie Wam masakra teraz tez pojechal z kolega na nocne fotki:)
Oby jutro było ładnie to zagonie Łukasza do robienbia prania hihih i po pracy gdzies moze pojedziemy na ryby lub plaze jakas we will see:)

Mama Ady masz racje takie spotkania nas bardziej zblizaja do siebie i dzieki temu nawet jak tylko piszemy to sie czuje jakbysmy na żywo sie widziały:)
teraz uciekam miłej nocki:)

jola a ja tylko 7 kg:eek: nie wiem czy to dobrze czy źle:sorry:ale maluch rozwija sie prawidłowo to chyba dla mnie dobrze ze nie będe miała czego zrzucac:happy:

anineczka mój to by małego szybko z pokoju wyprowadził:-Dewentualnie mnie i siebie jak już by mały marudził za bardzo:-D:-D

ide na długą kąpiel i nie chce zapeszac ale sąsiadka narazie nie gotuje:-Dmoże poranna rozmowa poskutkowała:-Doby:eek:

No pewnie ze dobrze, ja tez mialam nadzieje mniej przytyc a tu dzis taki szok. Fakt ze na samym poczatku schudlam 5kg ale to nic nie zmienia:sorry: Cienko sie widze po porodzie:zawstydzona/y:

Dobranoc:-)

witam mamy ;)) mam wazne pytanko!!! czy któraś z was kupila niemowlakowi normalny bilet(nie infant) w ryanair??ja tak zrobilam,ale teraz sie zastanawiam ,czy tak mozna??!!jesli ktos cos wie wtej sprawie prosze niech mnie uswiadomi :))) z gory wielkie dzieki!!!!!!!

Natinke ja nie kupowałam,ale z tego co się orientuje to raczej nie można tak.Niemowlaka nie posadzisz na osobnym fotelu ze względów bezpieczeństwa a bilet jest imienny :sorry:
A druga sprawa dla lini lotniczych to strata ich pieniążków bo na to miejsce upchają jeszcze jednego klienta.
Ale zadzwoń do lini i popytaj :tak:

Dziś tak wieczorkiem wskoczyłam,bo pogoda sprzyja wybywaniu z domku,więc z dziecięciem moim okupujemy plac zabaw:-).Coś czuję pismo nosem,że trzeba korzystać z pogody bo to już chyba ostatnie takie piękne dni:dry:
asienka_r i madbebe:ja też tak miałam,że w ciąży,a pod koniec to jeszcze bardziej energia mnie rozpierała:tak:,ale mówią,że jak w ciąży kobieta dużo się rusza to łatwiejszy poród będzie:happy:Ja to bym góry przenosiła,ale końcówkę przeczłapałam na takich baniach zamiast stóp,że już nie miałam sił:no:,a poród faktycznie miałam jak na pierworódkę nie najgorszy(pomijając komplikacje z łożyskiem)..Tak więc jest to zupełnie normalny objaw ciążowy:-D:tak:,byleście się oszczędzały:tak:.
anineczka:witaj wśród żywych:laugh2:,tak też myślałam,że pewnie netu jeszcze nie masz,a i urządzanie się na nowym miejscu też dość absorbujące jest,wreszcie wyrwałaś się z tamtego osiedla!
A z tym tv to niezłe jaja,wyobrażam sobie jak M musiała się podjarać,a tu kicha:laugh2::oo2::-D
misia83_83:kuruj się i wracaj do zdrówka:tak:
kamcia*:dziewczyno,ile Ty masz energii!!Ciągle wszędzie Cię pełno:tak:Podziwiam Cię:tak:,mnie to już wiele rzeczy się nie chce:no:Może przekroczyłam już ten magiczny próg wieku?:eek::oo::-D:-DA BMW to koniecznie musisz pokazać bo bardzo jestem ciekawa jak wygląda,ale mojego dziecka nie mogę dopuścić,żeby go zobaczył bo mnie zastęka pewnie na śmierć:baffled::biggrin2:
margaritta:;-)Ty już wiesz co!!:tak:
lubiczanka:trzymam kciuki za dobry wynik testu:wink:
Dobrej nocki wszystkim mamciom życzę..

Agusik doczytałam,że kwas foliowy idzie w ruch? Bravo,to już wielki krok.:-):-)
Kamcia pokaż fotkę jak Oli zasuwa w BMW :tak::tak:
A ja się cieszę bo landlord zostawił na ogrodzie dmuchany zamek.Dmucharka czy jak to się tam nazywa stoi w kibelku.Już M to testował i chodzi.Tylko trza umyc.Antek już ucieszony na maxa a ja się zastanawiam tylko ile to prądu żre? :eek:
Misia kuruj się kobitko,kuruj.
Widzę,że spotkanko było? Bardzo fajnie.Ciekawe kiedy ja się na nie załapię? Teraz do Galway mam nieco bliżej :cool::-D
Wolfia pytanko.Szukałaś tutaj lekarza? Znalazłaś jakiegoś godnego polecenia?
Przepisałaś się do tutejszego Health Board?
No i gdzie jest Mag..o ile dobrze pamiętaj jej nick? Też możemy urządzic spotkanie forumowe.Trzeba tylko dac ogłoszenie o naszym forum,np.w Polonezie.Może się jeszcze pozna jakieś mamcie z Portlaoise?
A może dziewczynki z co.Tipperary przyjadą do nas? MartaF , lubiczanka i Joannn ile macie km do Portlaoise? Ja nie jeżdząca niestety ale wy chyba mobilne? Można u mnie się spotkac np?Co wy na to?

reklama
Do góry