reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

No,asienka_r:my tu musimy wiedzieć pierwsze,po mężu oczywiście:-D,tak więc czekamy na wieści,że synuś już jest:tak:
Mój Radek dziś obudził się przeziębiony,zakatarzony(wyszły lody i place zabaw:sorry:).Powiedzcie mi,miłe mamy co polecacie na ten nieciekawy stan?Młody ma kaszel mokry,nie ma gorączki i jak na razie mówi,że gardło go nie boli:no:.Podaję mu wit.C,wapno w syropie,do tej pory miałam polskie syropki,ale się pokończyły.Mam Flegaminę truskawkową,ale mały nie chce jej brać,a jak przełknie to zwraca.W sumie mu się nie dziwię,spróbowałam,truskawką czuć,ale po chwili taka gorycz,że tylko jedzonko oddać:baffled::dry::happy2:,pisałyście też coś o jakiejś maści rozgrzewającej...Pomożecie?:sorry:
Kurczę,coś Andzuliny nie widać:huh:,ciekawe jak Igorek?
Moje też dopiero co po przeziębieniu.Obojgu dawałam taki syropek -benylin(dla dzieci od2do12lat).Dostępny właściwie wszędzie(tesco,super value,dunnes itd).Jest skuteczny i dobry w smaku:tak:.Dodatkowo zamias maści wykorzystałam spirytusik do przemywania pępuszka dla Dzidzi i smarowałam klatkę,plecki i stópki po kąpieli(na nogi koniecznie skarpetki:tak:).
asienka-r-właściwie to Maleństwo już gotowe do przyjścia na świat-ale Ty już się tak nie forsuj!!!I dobrze,że dziś nie masz żadnych planów-odpocznij sobie-połóż wyżej nogi i ciesz się chwilami spokoju-tylko dla siebie(niedługo będzie Ci brakować takich chwil;-))

reklama
Moje też dopiero co po przeziębieniu.Obojgu dawałam taki syropek -benylin(dla dzieci od2do12lat).Dostępny właściwie wszędzie(tesco,super value,dunnes itd).Jest skuteczny i dobry w smaku:tak:.Dodatkowo zamias maści wykorzystałam spirytusik do przemywania pępuszka dla Dzidzi i smarowałam klatkę,plecki i stópki po kąpieli(na nogi koniecznie skarpetki:tak:).
asienka-r-właściwie to Maleństwo już gotowe do przyjścia na świat-ale Ty już się tak nie forsuj!!!I dobrze,że dziś nie masz żadnych planów-odpocznij sobie-połóż wyżej nogi i ciesz się chwilami spokoju-tylko dla siebie(niedługo będzie Ci brakować takich chwil;-))
Mój Radek,bez skarpet ani rusz,w dzień i w nocy,tak więc bez obaw:-),sam o nie zawsze woła.Nawet jak byliśmy w lipcu w Polsce,gorąco w nocy,a ten bez skarpet spać nie chciał:-D
No,fakt asienka-r jeszcze zatęsknisz za ciszą,spokojem i nudami:laugh2:

Ostatnia edycja:
No,lubiczanka,piękne pokoiki,aż mnie zazdrość bierze:-(.My nie możemy w naszym apartamencie nic zrobić,nawet gwózdka przybić:no:,nie mówiąc o malowaniu:crazy:.Dostaliśmy od znajomych taką żabkę(jest w Ikei)do powieszenia na ścianie,na zabawki,maskotki i...leży:sad:.Mamy wszędzie białe ściany,nie dziwię się,że Radek nie chce spać w swoim pokoju,taki szpitalny klimat:frown:A u Ciebie to aż ciepło bije ze ścian.
A druga sprawa:widzę,że dzieciaczkami z mężykiem podzieliliście się po równo.Dagmarka do Ciebie podobna,a Dawidek-cały tatuś:tak::biggrin2:(tak mi się przynajmniej,patrząc na zdjęcia wydaje)

Ostatnia edycja:
No,lubiczanka,piękne pokoiki,aż mnie zazdrość bierze:-(.My nie możemy w naszym apartamencie nic zrobić,nawet gwózdka przybić:no:,nie mówiąc o malowaniu:crazy:.Dostaliśmy od znajomych taką żabkę(jest w Ikei)do powieszenia na ścianie,na zabawki,maskotki i...leży:sad:.Mamy wszędzie białe ściany,nie dziwię się,że Radek nie chce spać w swoim pokoju,taki szpitalny klimat:frown:A u Ciebie to aż ciepło bije ze ścian.
A druga sprawa:widzę,że dzieciaczkami z mężykiem podzieliliście się po równo.Dagmarka do Ciebie podobna,a Dawidek-cały tatuś:tak::biggrin2:
Kochana-jesteś chyba 1-szą osobą,która tak mówi:szok:.Ale to dobrze:-D.Zazwyczaj wszyscy mówią,że to Dawid-cały mama;-).
Faktycznie zgroza z jakąkolwiek zmianą w domku:crazy:.Mój J powiedział,że jak landlordowi się coś nie spodoba,to damy mu wypowiedzenie i niech sam sobie maluje spowrotem na swój magnoliowy kolor wszystkie pokoje:-p
MartaF-a Ciebie gdzie wcięło:confused2:
Ka.M`cia-no nadrobiłaś,nadrobiłaś:-),i fakt asieńka-r to faktycznie już z torbą na ramieniu powinna chodzić;-)

ja dzisiaj w łóżeczku przed tv:-)odpoczywam sobie:-)
pewnie ze Dawid to cały ty:-Dhahaah gdzie tam do tatusia :-Djak to mamusi syneczek:-D

reklama
Hejo

A ja wczoraj nic nie gotowałam, najedliśmy sie junk food :zawstydzona/y: tym razem Pizza Hut

Dziewczyny z Galway miałam juz pytac ostatnio, czy któraś z was planuje jechac do IKEA?? jaj bym sie przejechała, ale mój M nie lubi a po drugie to z dwójką dzieci odpada

Kamcia a skąd sie wziął problem kupkowy u Oliwiera?? ma zaparcia czy to moze problem psychologiczny, my mielismy tak z Erykiem, ale on nie chcial robic nie dlatego ze nie mógl tylko ze mial blokade na nocnik/ muszle i tylko do pieluchy chcial robic :sorry:
jak miał pieluche to bylo ok, a jak nie to nawet tydzien nie robił, koszmar to był
Jesli Oli tez z takich powodow to moge ci dac jakies rady

ale pogoda :-(

Do góry