reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Witam się:-)
Lubiczanko bój się Boga,nie rób nam takich numerów:-DBo już domysły,pomysły,wiesz...
Aureliamarcel gratuluję,na co wydacie?:-p
Wilwia faktycznie za rzadko do nas zaglądałaś bo jakoś mi ta Twoja ciąża tak sprintem przebiegła:-DDopiero co zafasolkowalaś a tu już palec rozwarcia:-DSzybkiego i bezbolesnego porodu i zdrówka dla Ciebie i córci,jakkolwiek się będzie nazywać:-D
Anineczko a Wy dla syncia już imię wybraliście?
Aniaa udanej sesji i czekamy na fotki Wasze i GLIWY:tak:
Moje zdrowie tak sobie,chociaż gorzej już nie jest:sorry2::-DA może i ciut lepiej bo słyszę i mówię:-DAle cherlam jeszcze jak gruźlik,Matt na razie tylko kicha:tak:
Nie wiem tylko czy to kichanie to nie przez zęby bo mam czutkę,że się zaczyna:sorry2:Wszystko wokół mokre,palce wycyckane do cna i nerwowe dziecko:-DChyba cosik z tego będzie:-)
MartaF Boszsz,Twój Szymek to się wychoruje za wszystkie dzieci z okolicy:sorry2:Zdrówka dla bidulka:tak:

Aurelia gratuluje:-);-)ja nieraz gralam i nic:baffled:nie mam szczescia do takich rzeczy:)
Lubiczanko super ze jestes,fajnie ze wsio w porzadku:tak::-)
MArta biegnij z mlodym do lekarza.
Tichpnku to tylko czekac az pojawi sie jakis zabek:)

z\now wieje...wyszlam na chwile do ogrodka to myslalam ze mi lepetyne urwie:baffled:mlody doprowadza mnie do szalu:baffled:....tak bym chciala zeby juz mu minelo,m kuzynka tezma synka i mlody tez taki niegrzeczny byl,jak skonczyl 3,5r to sie uspokoil...pocieszam sie ze w najgorszym wypadku rok mi zostalo:sorry2::rofl2::-p

hey mamuski
ja ostatnio tez rzadko zagladam, ale podobnie jak Kamcia i Gastone dni mijają szybko i jakos nie mam kiedy do was zajrzeć

wczoraj dostaliśmy uotoki odnośnie radonu w Irlandii i nasza okolica ma niestety wysoki procent :-( chyba zdecydujemy sie na indywidualny test, aby wiedziec czy dom jest bezpieczny
czy któraś z was zamawiala taki test?

tutaj jest mapka gdzie mozna sprawdzic poziom radonu w Irlandii

Radon map of Ireland RPII

poza tym u nas dobrze, mamy nowego członka rodziny :-)
nie możemy sami w to uwierzyć, ale kupilismy Erykowi chomika na urodziny :-)

on o niczym nie wiedział i niczego sie nie spodziewał, marzył o chomiku ale my sie nie zgadzalismy i pewnie by tak bylo gdyby nie ogromna pasja Eryka do zwierząt :-)

przed wczoraj wrócił ze szkoły i zobaczył swoj prezent, zdziwił sie bardzo i ucieszył :-)
i to by bylo na tyle Emma juz nie daje wiecej popisac
tymczasem bye

dzień dobry :blink:

My z Lubiczanką chyba na jednej imprezie byłyśmy bo czuję się dokładnie tak samo jak ty Lubiczanko :baffled::-D
3 dni wyjęte z życiorysa,choróbsko dopadło mnie na całego :sorry2:
właściwie to dopiero dzisiaj mam jakieś tam siły :nerd: i żadnych leków oprócz paracetamolu i witaminek :baffled:
w dodatku mam tak niski poziom ferrytyny,że aż.Kiedy norma jest od 10 ja mam całe 4.6 a ferrytyna to z żelazem związana jest.
Wczoraj miałam wizytę w szpitalu,wymalowałam się na nią nawet,jak nigdy a tutaj mi lekarka mówi,że wyglądam strasznie :rofl2: no dzięki :baffled: Od razu ponowne badania krwi i zalecenie zwiększenia żelaza.
Młodzieniec waży już całe 1,2 czyli przybrał przez dwa tygodnie 400gr i już nie jest do tyłu z wagą.Siusiak aż raził po oczach na usg :szok::-D

Co do imienia to nie mamy i o zgrozo nie mogę nic fajnego znaleźc,to znaczy przyznam się szczerze,że nawet na ten temat nie myślę.Bo widzę jak mój M codziennie coś innego wymyśla.Ostatnio nawet zaproponował William lub Harry :baffled: Stanowczo mu te myślenie nie wychodzi na dobre :no:

Kocią babcią już nie jestem,koteczek wśród aniołków jest.Nie pytajcie co się stało bo sama nie wiem,pojechaliśmy na zakupy,a jak wróciliśmy koteczek miał już wywalony jęzorek i nie oddychał :-(
Tak więc małą żałobę miałam bo zależało mi strasznie na tym maleństwie :sorry2:

no dobra,lecę zrobic spaghetti na obiadzio.:blink: no i poczytam Was w między czasie.

moniadan moja okolica na szczęście bezpieczna.
Fajnie,że Eryk ma zwierzątko.
Moje mają dwa chomiki....zuu zuu czy jakoś tak,sztuczne,zabawkowe hi hi ale je kochają mocno :)

No i spóźnione życzonka dla Eryka z okazji urodzinek.

Ostatnia edycja:
Ewelcia oby,oby:-D:-DAle Ty już zaprawiona w boju więc co miałabyś robić jakby Szym przystopował?:-D
Anineczko o masz,Ciebie też dopadło!Zdrówka:tak:
Ojejku,ale,że wnusia Twoja...:-:)-:)-(Biedulka,taka śliczna,strasznie szkoda:-(
Moniadan,nie pomogę,nawet nie wiedziałam,że można taki test zamówić:baffled:Zresztą mnie nie potrzebny bo u nas najniższy poziom radomu:-)
No i życzonka dla Eryka:tak:
Kurczę,musimy Mattowi pozytywkę na łóżeczko kupić bo ta co ma już tak rzęzi,przeciąga,że tylko patrzeć jak kojtnie:baffled::-D:-DI co ja wtedy zrobię jak on przy niej zasypia?:szok::-D
Nie mogę coś zdjęć dodać,ale możecie tutaj zobaczyć moją paskudę dzisiejszego poranka,oczywiście palec w buzi musi być:-D

Nasz cud-Mateuszek - galeria zdjęć — (2011-10-07 11:35:02)
Nasz cud-Mateuszek - galeria zdjęć — (2011-10-07 11:35:23)

Ostatnia edycja:
Anineczko-łączę się z Tobą w cierpieniu;)najgorsze jest to drapanie w gardle:(No a syn Ci rośnie,że hoho;))))
Ewelcia-no najwyżej ten rok się przemęczysz;)))))
Monidan-spóźnione życzenia dla Eryczka-samych radosnych i pogodnych dni!!!Fajnie,ze dostał źwierzaka:)

Lubiczanko a wiesz,że z gardłem aż tak nie mam problemu,straszny kaszel i totalne osłabienie.Tylko bym leżała do góry tyłkiem bo mi nogi mdleją :baffled:
Zdrówka kochana,zdrówka

Tichonku słodzieniaszek z Mateuszka,czytałam,że na ząbki się zbiera?Oby bezproblemowo wychodziły.:tak:

Ewelcia kto jak kto,ale,że ty nie wytrzymasz z Turboszymomenem? Toś ty najcierpliwsza matka jaką znam :-p;-)

Margaritta welcome,welcome.Mi zdjęc też nie musisz pokazywac,tak jak tych z wesela :-p:-D

aureliamarcel no no macie szczęście w grach losowych.Nie no,to postaw teraz całe te 130 jurków a może uda się całą pulę wygrac ;-):-D

Kasiuleczko oby do przodu z Olivką,jak już lunch je to wielki przełom.
A dziś u Matta w przedszkolu jakaś promocja,będą cherios wcinac i lunchu nie musiałam mu nosic.To znaczy zaniosłam bo wczoraj M odprowadzał młodego do przedszkola i zapewne nie przeczytał informacji,ze dziś dzień bez lunchu i mi nie przekazał :baffled:

Aaania83
Nacia bez pukielka zapewne dalej słodko wygląda.
Ja pamiętam jak w wieku 6 lat wkręciłam sobie we włosy mamy szczotkę.I to tak mocno,że nie dałam rady wykręcic.Zamiast powiedziec mamie zawołałam brata do łazienki i błagałam by mi wyciągnął...a ten wkręcił jeszcze bardziej :baffled:
Oj trzeba było przy samej skórze wycinac szczotkę,zamiast grzywki miałam jeżyka :-D

Wilwia no to trzymamy kciuki za szybki i sprawny poród.Ale czy wytrzymasz do niedzieli?Nie sądzę,ale oczywiście życzę Ci tego :-)

Drannissimo kiedyś czytałam,że oni nie znaju usg bioderek i robią rtg :baffled:
Ale moze się już nawrócili z tym,bo widzę,że przez prawie 8 lat jak tutaj jestem to sporo się nauczyli,np.podawania vit.d lub robienia krzywej cukrowej :rofl2:

reklama
Do góry