reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

GLIWA:-(
Kasiuleczko ja też nigdy nie miałam uczulenia na nic.No może prócz pyłków na przełomie maja-czerwca w Polsce:sorry:Nie wiem czy pamiętasz,ale rok temu jak dukałam to mnie pokrzywka dopadła na 2 miesiące:sorry:Brałam Zyrtek,nic nie pomagał,wreszcie dostałam od GP Xyzal...Jedna tabletka dziennie też nic nie wskórała,dopiero po dwóch dziennie wróciło wsio do normy:sorry:
Teraz,właśnie pod koniec marca pierwszy raz mi wyskoczyło uczulenie słoneczne,jak był ten tydzień taki cieplutki:sorry:Potem pod koniec maja,jak tylko słonko przyprażyło znowu:sorry:No i niestety,nawet w zeszłym tygodniu,pochmurnie było,poszłam z chłopakami na spacer i też wróciłam z wysypką:confused2:Lżejsza była i szybciej zeszła niż wcześniej ale jednak:sorry:Nic na to nie brałam jeszcze bo w sumie,schodziło po paru godzinach,ale wiem,że na wczasy muszę się zaopatrzyc:sorry:Wezmę wapno,pójdę do GP po Xyzal i będę od pierwszego dnia jechała z koksem:sorry:Poczytałam trochę w necie na ten temat i dowiedziałam się,że to najczęściej występuje taka wysypka wczesną wiosną i latem,gdy słonko zaczyna grzac a skóra po zimie odzwyczajona od słońca i w pełni lata powinna się już przyzwyczaic i alergia minąc,ale jakoś mi nie minęła:sorry:Może dlatego,że nie ma tego słońca ciągle i skóra nie ma jak się przyzwyczaic,tylko co jakiś czas jest eksponowana na słońce,nie wiem:sorry:Dowiedziałam się też,że dobrze jest przygotowac skórą na słońce,łykając beta-karoten (ile wcześniej nie wiem).Ja biorę beta-karoten już 1,5 miesiąca,ale czy to coś pomoże to Ci powiem jak wrócę z Hiszpanii:sorry:Aż się boję myślec co będzie jak mnie będzie wysypywac ciągle:sorry:Się zadrapię na śmierc i nic ze słońca nie skorzystam:wściekła/y:
Też mi się to chyba po ciąży porobiło:confused2:
Barmanko ja jak widzę brzuchatki to im też strasznie zazdraszczam:zawstydzona/y:

reklama
Gliwa przykro mi:-(

Anineczko i co?obiadzio z zeberek gotowy?czy moze cos innego pichcisz?

u mnie obiadek juz zjedzony...nawet poszlam do lidla po cebule i przy okazji mleko kupilam

mialam isc na spacer z mlodym,ale chgyba zaraz zacznie padac.../czarno na dworzu sie zrobilo:baffled:

Barmanko testy kosztuja 150zl +wizyta u lekarza 50zl a kazde odczulanie ktore trzeba powtorzyc 2 lub 3razy kosztuje 40zl.tanio niejest ale co zrobic,dodam ze bylam dzis z kacprem na tych testach i wtszlo mu prawie to samo co nikusiowi z dodatkkiem ze ma candide ,cukier na niego zle wplywa,uczulony na pszczoly, i cosik tam jeszcze ogolnie to jestem przerazona bo nie sadzilam ze kacper az tyle produktow nie toleruje i co sie okazalo ze jego zachowanie czy niepokoj leki i zaburzenia senne moga byz spowodowane tymi alergenami.przepisala nam rozne zioloowe leki na wyciszenie.zwrocila takze uwage na jegi wiekszy brzussszek,samo to zauwazylam ale myslalm ze to przez apetyt ktory czasami ma i sobie go rozepchal.ogolnie to pierwszy raz dr tak zbadala mii dokladnie dzieci i jestem do rej mysli ze damy rade.te odczulania sa po to zeby zahamowac i dac odpoczac jelitkom.np obaj sa uczulenie lub nietoleruja ziemniakow i w srode ide na odczulanie i mysle ze za miesiac juz beda je jesc.ta terapia jest troche czasochlonna no i kosztowna ale moze pomoge moim synalom i bedzie ok.zobaczymy
Ok lece na silownie:)siostra mnie namowila na bieznie pod cisnieniem i cholerra kondycji nie mam i gdyby sie dalo przerwac po 10min to napweno bym przerwalla ale nie musze 30min dybac bo jestem wsadzona do takiej maszyny cisnieniowej i nie mam jak z stamtad uciec;)a powiem wam ze po calym dni z dzieciakami i tych upalach to padam i nie mam sily na nic :(

Ostatnia edycja:
Jezu jak leje swiata nie widac:szok:
barmanko - bylismy, tak do 2 to pogoda taka sobie, ale potem to az nie chcialo sie wyjezdzac, takie slonce grzalo i rzeczywiscie Galway odmienione, super bylo:-)
Gliwa- wyrazy wspolczucie:-(

w ta sobote od 5 przeceny w next;-)
uciekam bo mam tyleeee do roboty ze znow pojde spac po 24:no: a rano trzeba wstac:sorry:

Hello
Ewelcia lecimy na Majorke:) Już się doczekać nie mogę.
Niby wolne mam ale zalatana jestem standard
Miłego wieczorku

reklama
Dzień dobry:)
Tichonek-co to to nie-czuję się spełniona-i to nie w 100,ale w 400%;)))Tylko chyba mam sentyment do ciąż;)))
Kamcia-uuuuu-ale Wam fajnie:tak:
Wiesieńko-całe szczęście pogoda Wam sprzyjała
U nas póki co nie pada-ufff(obym w złą godzinę nie napisała;))Młoda pospała do 6.30,ale od 5tej nie spimy,bo J się na tulaski zebrało;))Co oznacza,że dzień bedzie miły-czego i Wam zyczę

Do góry