reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Manchesteru

Hej Dziewczyny to znowu ja:-D
Wiem ze jestem nowa i niewadomo jeszcze czy mnie przygarniecie:-(ale bardzo jestem zadowolona ze znalazlam to forum. I zawsze znajde czas zeby tu zajzec.
R.usalka jestes juz w Manchesterze?Jak tam twoja ksiezniczka?
Anulka99 ja polecam Fallowfield, Withington i oczywiscie Didsbury. A co do pracy to zasadniczo jest i bedzie, wszystko zalezy od Was.
Magdav, jak sie czujesz bo z tego co sobie oliczylam to juz 8 miesiac. Twoj brzusio musi byc juz przesliczny.No i jak tam zmagania z sluzba zdrowia, moze powinnas zmienic polozna?
Dorin, a jak ty sie miewasz i twoja przesliczna cora. Czy smutek juz sobie poszedl?
Zuzia24 co tam u Ciebie, twoja corenka niedlugo bedzie miala roczek. Mam nadzieje ze zajrzysz tu niedlugo:)
Pandorka, mam nadzieje ze to ze cie tu nie ma tak dlugo swiadczy tylko o tym ze juz fasolka u ciebie w brzuszku mieszka. Jesli nie to trzymam kciuki i wysylam mnustwo dobrej energii.
Housekeper, jak tam twoja Kasia, pewnie juz w brzuszku nie mieszka i daje mamie milion powodow do radosci?
Dziewczyny pozdrawiam Was, brzuszki i pociechy bardzo goraco.Mam nadzieje ze niedlugo sie odezwiecie.

reklama
Hej Dziewczyny, czy ktos tu wogole zaglada?:eek:
Ehh pewnie musze sie uzbroic w cierpliwosc, oj ale tak ciezko byc cierpliwym w ciazy;-)
pozdrawiam

czesc Ewiki. chyba tylko Ty jedna tutaj zagladasz.. jakos nikt nie chce sie udzielac na tym watku :( a szkoda. szkoda takze ze tak daleko mieszkasz od nas bo chcetnie bym z kims sie spotkala, pogadala....

Witaj Zuzia24:happy: Wiem za na tym forum strasznie cicho, ale juz my sie postaramy zeby sie cos zaczelo dziac;)

Ty mieszkasz gdzies w okolicach Cheadle?Jesli tak to nie jest tak zle;-)Czytalam ze chodzicie do polskiego kosciola, a jesli mieszkaccie tam gdzie mysle to napewno przejerzdzacie kolo mnie;)Bo ja mieszkam przed Rusholme.
Mysle ze jak sie postaramy to cos wymyslimy zeby sie spotkac.W koncu mieszkamy obie w poludniowym Manchesterze.

Napisz koniecznie co tam u twojej corci. Na sowaczku wyglada przeslicznie, taka usmiechnieta. Moze tez jaies zdjecie wstawisz?
Ja jeszcze niestety mam sporo czasu zanim zobacze moja kruszynke;)
Ale poki co brzuszek juz widac, wiec jestem strasznie dumna, hihi.

Tak sie zastanawiam gdzie sa te wszystkie mamy manchesterowe podziewaja? Musisz przyznac ze teraz w kosciele widac duuuuzo maluszkow:tak:

Mam nadzieje ze niedlugo bedzie nas tu naprawde duzo i bedziemy mogly zorganizowac jakies spotkanko:-)

Ja zagladam tu teraz w zasadzie codziennie, wiec mam nadzieje ze razem cos wymyslimy.

Pozdrawiam goraco.

To znowu ja:-)

Tak sobie mysle ostatnio, ze kompletnie nie rozumie dlaczego tak duzo polek narzeka na tutejsza opieke. Ja jakos ostatno ciagle mam jaies wizyty. Spokojnie raz w tygodni musze gdzies leciec, ale wlaczam w to tez dentyste. Mam nadzieje ze w marcu sie to troche uspokoi. bo jakna razie to na marzec mam tylko 2 wizyty, uff.
Pozatym od kiedy jestem w ciazy nie wydalam kompletnie nic na wizyty czy lekarstwa. A dobrze pamietam jak moja znajoma w Polsce zaszla w ciaze, ile kosztowaly ja same poczatkowe badania:tak:
A tytaj chodze sobie do dentysty na luzie, a zeby bylo zabawniej to laska ktora mu pomaga jest polka, hihi.Wiec nawet nie mam zadnych problemow z komunikacja.
A Ty Zuzia 24 wiesz mam nadzieje ze zanim corcia skonczy roczek trzeba wykorzystac darmowa opieke dentystyczna i wyleczyc wszystkie zabki;)

Ehh, jakas jestem dzis rozleniwiona, nic mi sie nie chce, a juz najmniej isc do pracy:eek:ale czwartek i piatek mam wolne wiec sie wylenie jak trzeba.

pozdrawiam i mam nadzieje ze ktos tudzisiaj zajrzy:-)

no to ja zagladam tutaj hihih a tylko ty piszesz ????!!!!! ja jak juz pisalam wczesniej miszkam w Wythenshawe obok Forum i Bus station a jak Ty piszesz ze niedaleko Rushome miszkasz to rzeczywiscie tak daleko nie jest i mam nadzieje ze jakos w wlonej chwili i przy pieknej pogodzie hihi jak tutaj taka bedzie sie spotkamy.a chodzisz do Pl kosciola??? my ostatnio jestesmy ciagle na 19 z Zuzia oczywiscie bo nie ma za bardzo z kim ja zostawic ale ona jest taka grzeczniutka w kosciele ze nie narzekamy :)
szczerez mowiac na opieke zdrowotna w czasie ciazy takze nie narzekalam bo bylo wszystko ok a takze jezeli chodzi o szczepionki dla Zuzi. gorzej jest jezeli dziecko zachoruje to tak sobie badaja i przepisuja tylko paracetamol i jak juz trzeba antybiotyk to amoksycyline. wizyta z chorym dzieckiem trwa 2 min gora :(
a na kiedy masz termin???? ;)

Witaj Zuzia24:-)
Termin mam na 19 czerwca:)
a do kosciola to raczej na 12 chodzimy, bo jakos wczesniej wyzbierac sie nie mozemy, hihi. ale na tej wczesniejszej mszy, ktora jest ponoc dla dzieci widzialam mnustwo malych dzieciaczkow i widzialam tez pare brzuszkow;)Tak wiec mysle ze mam Manchesterowych jest naprawde sporo. Moze z czasem ktoras dolaczy do tego forum:tak:
Mieszkam w Fallowield. Do chidle vilage jechalam z tad autobusem jakies pol godziny - moze 40 minut, ale to byla jakas strasznie okrezna droga. No wiesz ten autobus jechal tak zeby zachaczyc o jak najwiecej przystankow;) wiec taka odleglosc na pewno nam nie przeszkodzi w spotkaniu sie;)

A w ktorym szpitalu rodzilas? Ja mam blisko do st Mary's i wszystkie kobietki ktore tam rodzily polecaja, wiec ten szpital wybralam.

Musisz byc bardzo dumna z corenki skoro taka grzeczna jest:)No i ten usmiech.

Hej;) po pierwsze- :"zakreskowanym"- OGROMNE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!

faktycznie coś mało mam z Man:/...
Ja wciaż w PL..znowu przesunąl się nam wyjazd...Siedzieliśmy już praktycznie na walizkach..a tu nagle mąż dostał propozycję pracy w Austrii..dosć ciekawą i ciażko było z niej nie skorzyctać..spróbować..Szczególnie, ze Man poczeka:)..no i pojechał..a ja zostałam z niunia sama:(..ale marzec ..kwiecien najpóźniej zawitam już na dluzej w Man z rodzinką..ufff..i na spotkanie to ja sie piszę;0
Moja niunia skonczyła już 8 miesiecy:):):)

reklama
Ewiki;)-JA MIAłAM TERMINA NA 15 CZERWCA 2006:):):):)..CUDOWNY OKRES:):)URODZIłAM 7 CZERWCA:):)2006 R CUUDOWNą KLAUDUSIę:)...ACH...JUż MARZY MI SIE DRUGI BEJBIK:)

Do góry