reklama

mamy z norwegii

Rozumiem, to zawsze jest trudna decyzja, co wybrać. Jednak życie jest tutaj łatwiejsze, bynajmniej ja tak uważam ale co do edukacji dzieci to nie jestem taka pewna. Z tego co wiem to poziom mają tutaj bardzo niski ale to pewnie kwestia zaangażowania dziecka w naukę.
My to mamy jeszcze dylemat z tym, że w Polsce mamy mieszkanie, które stoi puste i na nas czeka, cały czas za nie płacimy bo nie chcieliśmy wynajmować, bo wiadomo jak z tym jest. Więc wszytsko pewnie wyjaśni sie na przestrzeni tego roku tak myślę:-) alo Norwegia albo Polska. Jednak mnie wciąz ciągnie do Polski, ta tęsknota za rodzinką bierze górę!

Ok teraz zmykam, musze się ogarnąć, wieczorkiem jeszcze tu wpadnę:tak:

reklama
ja to raczej tu zostane tak mi sie wydaje, bo maz norweg nie mialby co robic w PL i dzieci tez norweskie, ale nigdy nic nie wiadomo bo ten moj uwielbia PL.

Zajelo mi ponad 1,5 roku zebym poczula ze to wlasnie tutaj jest moj dom i miejsce wiec Kasia za wczesnie u was na takie decyzje, poczekajcie czy sie odnajdziecie tutaj czy nie. U mnie w PL duzo sie popsulo i tez praktycznie nie mam do czego wracac, musialabym wszystko od nowa zaczynac, a teraz przy dwojce maluchow to nie ma na to szans. Szkoly tutaj sa beznadziejne to wiem. Mojej znajomej syn przyjechal z PL stracil rok na zalatwianie formalnosci i i tak jest do przodu, nic nie musi sie uczyc:szok:

Ania z kupowaniem domu to akurat teraz bym sie powstrzymala, znowu podnosza odsetki ze wzgledu na problemy w Ameryce. Kurcze taka drozyzna ze szok:szok: Fakt ze ceny domow troche poszly w dol, ale co z tego jak odsteki zrzeraja:crazy:

Powodzenia Lilka:-D!!!! Miejmy nadzieje ze sie uda:-D!!!

eeeech kiszka :dry:

no Lilka widze ze naturalne wywolywania porodu poszly w ruch,,,, moze jeszcze meza dorwij to cos pomoze tez:laugh2:

ps.... mi to nic nie pomoglo:crazy: kurcze 11 dni po terminie dopiero sie zdecydowala wyjsc i wycieczki po gorach itp tez nie pomogly:baffled: wiec tobie zycze zeby szybciej juz wyskoczyl z ciebie to poczujesz sie lzej:tak:

ojj Agata ja z Milenka mialam przykazane brykac z mezem,bo Mila to 4 wywolywanki ma zaliczone i nic nie pomoglo:no:

z Hania po gorach tez kicalam bo tez po terminowa i tez nici

taki chyba nasz urok:confused::baffled::dry:

no a ciekawe co z Lilką???:confused2:moze juz po rozwiazaniu:confused:

Tampeza cosik się nie odzywa?:no: i cisza z jej strony:-(

taaa Aniu :-D:-D:-D
marzenie scietej glowy hehee

ale dzis tak beznadziejnie spalam,ze rodzic mi dzis nie w glowie :rofl2:

Ana to Ty niezła jesteś, że tak wcześnie wstajesz, ja to wielki śpioch;-) i gdybym mogła spałabym do południa.

ja to samo:-D spioch na maxa ze mnie

co do spania to jestem po sniadaniu i juz drzemka mi sie marzy :szok:

A jak z Waszymi planami (pytanie do wszystkich dziewczyn) planujecie zostać tutaj na stałe czy tylko sie troszke dorobić.
Bo my do tej pory myśleliśmy, że tylko jesteśmy tutaj tak na dorobek a potem wrócimy do domu ale teraz to już sama nie wiem.

my przyjechalismy na dorobek
a jak wyjdzie ''w praniu'' to sie zobaczy
podoba mi sie tu wiele rzeczy bardziej niz w PL,ale jednak ciagnie do korzeni

mi marzy sie wybudowanie domku i otworzenie wlasnego biznesu w pl
ale...na dzien dzisiejszy plany sa na Norwegie,kupno domu itd.ale to w przyszlym roku moj planuje cos kupic

chyba taki urok z toba Lilka ze po terminie rodzisz;-)

ciekawe jak bedzie ze mna, Sandra urodzila sie 11 dni po terminie, juz 13 mialam umowione wywolywanie...... mam nadzieje ze mlody zdecyduje sie sam wyskoczyc i nie da na siebie dlugo czekac. Tym razem 38 tygodnia ide na akupunkture, ostatnim razem zadzialalo super, moze i tym razem sie uda:-p

Agata jestem ciekawa jak to z Toba bedzie :-)
Sandra the besciara,po terminowa,ale jak jej sie zachcialo wyjsc to prosze jak ekspresowo :-D

ja juz mam na gg ustawiony opis ,ze nadal w 2paku ejstem,bo tak to non stop mialam wiadomosci pt. ''urodzilas juz??'' :baffled:

pamietam to molestowanie, ciagle ktos dzwonil jakby to mialo w czyms pomoc. A jak tydzien po terminie spotakalam sie ze znajomymi to mnie przywitali pytaniem co ja jeszcze tutaj robie, bo przeciez mialam rodzic:baffled:

mam nadzieje ze tym razem szybciej pojdzie, bo mi sie juz nie chce z tym brzuchem chodzic a to dopiero 34 tydzien:-(

Dzien Dobry Mamuski :-)...
ile juz naskrobaly :szok: oooo...a ja niedawno podnioslam tylek z lozka,nie napisze Wam o ktorej ;-). Natalka sie sama soba zajmuje tylko misialam wstawac zeby zrobic jej kanapke albo soczek. czyli u mnie nici z planow sprzatatania, ale tylko odkurze boo pelno paprochow po podlodze:tak:.
Aniu moja dostala syropek "Efedrin 2 mg/ml" z tego co czytalam w necie jest na zapalenie drug oddechowych dolnych i gornych. Tylko z tym refluksem nie moze wszystkiego dostawac wiec nie wiem :confused:.
My zostajemy tutaj na stale:tak:. W Pl nic nie mamy. A swoja rodzinke mam tutaj, czyli Meza i corke, no i druga w drodze. Wiecej nie potrzebuje rodziny, tylko czasem jak sie cos zlego dzieje to jest mi troche smutno ze jestem tutaj a nie tam bo bym mogla pomoc. Ale wszyscy sa dorosli wiec musza sobie sami poradzic, My tez.
No bo jeszcze tescia mam na karku, ale juz niedlgo:-D
Mi sie tutaj podoba, tylko moglabym sie wziac za ten jezyk:tak: a mii sie tak nie chce:no:. ostatnio mam problemy ze skupieniem ze po angielsku gadam jak polamana:baffled:.
Lilka dawaj az mezowi jajka spuchna :-D!!! tylko pewnie zmeczony po pracy i jeszcze go "meczysz :-D" to w robocie na rzesach bedzie chodzil :rofl2:.
Kaka bedzie dobrze, najwazniejsze pozytywne myslenie. Autosugestia jest tutaj wazna:tak:.
dora czas sie ubrac i na zakupy pojechac;-). Do pozniej;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Lilka to jak sie wyśpisz życzę ci rozwiązania , oczywiscie jaknajszybszego i bezbolesnego:tak:.

Marta Cezary juz kiedyś dostawał efedrin o smaku poziomkowym albo pochodnym, nabawił sie tylko zapalenia przełyku, ale jak nic innego tu nie przepisuja to co zrobic , żeby wyleczyc zapalenie układu oddechowego:crazy:

Agathe ty sie tak nie spiesz, poczekaj z tymi marzeniami o rozwiązaniu chociaż do 38 tygodnia:-D.a napisz cos więcej o tej akupunkturze:rofl2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry